15.01.2015 | 21:13
Mac je spojen na NAS (QNAPov) koji mi je centralno mjesto za dokumentaciju, slike, multimediju...
Sa drugih masina na kojima radim (Windows, Redhat...) kopiranje ide bez problema bio to dokument od megabajta ili ISO slika od 4GB.
Sa Maca (Yosemite 10.10.1) rijetko sta prolazi, kopiranje odradi do samog kraja i onda greska - The operation can't be completed because the item (naziv dokumenta) is in use. Nista ne prebaci na NAS.
Mac se spaja SMB protokolom na NAS (CIFS takodjer ne prolazi).
Sto sam probao do sada:
Finder - View -> Show View Options - iskljuciti Show icon preview - ne pomaze
Finder - ukljuciti List View mode na obje strane kopiranja - ne pomaze
Desni klik na file koji zelim kopirati tako da samo okvir oko filea koji zelim kopirati bude plav - ne pomaze
Zatvaranje Finder prozora za vrijeme kopiranja i ostavljanje aktivnim samo Copy status prozora - ne pomaze
Gasenje DiskUnmountWatcher procesa u Activity Vieweru - ne pomaze
Terminal - izvrsio lsof naredbu za pregled aplikacija koje mozda drze otvoren dokument koji zelim kopirati - nista ne drzi otvoreno stvari koje kopiram.
Terminal - kopiranje terminalom ne daje rezultat.
Imam sva prava (rwx) na mape i dokumente koje kopiram.
Brisanje .DS fileova iz mapa u koje pokusavam kopirati - ne pomaze.
Zatvaranje svih aktivnih programa i pokusaj kopiranja - ne prolazi.
Reboot stroja - ne pomaze.
Do svega nabrojanog sam dosao vlastitim istrazivanjem ili preko neta probavajuci tehnike s kojima su ostali s istim problemom pomogli ili pokusali pomoci.
Nacin na koji mi sve radi je da na QNAPu ukljucim Apple Filing Protocol (AFP) i sada kopiranje radi.
To je neprihvatljivo kao rijesenje jer se cesto nalazim u situaciji da moram koristiti dijeljene mape na SMBu.
Vidim da je problem rasiren, pa me zanima ima li netko iskustva i neko rijesenje za ovo?