25.06.2015 | 12:44
Ja s ovim problemom muku mučim već jako dugo. Ne dešava mi se svaki put kad upalim komp, nego totalno random. Periodički. Mjesecima može biti sve super, a onda jednog dana upalim komp i sve ikone su presložene na desno. I to mi se dešava na dva različita maca, obadva su snow leopard. Možda jednom godišnje progooglam iznova taj problem, no ne nalazim ništa novo niti korisno.
Ovo sa .DS_Store sam odavno isprobala ali zapravo ne pali... odnosno čini se da je upalilo, ali za par tjedana paf - evo ga opet, presložene ikone.
Ja sam čak bila svojedobno napravila neki applescript koji je automatski radio backup tog fajla prije svakog system shutdowna. Ideja je bila da kad mi se preslože ikone, ja vratim stari .DS_Store i da opet imam isti poredak.
Ali to nije palilo. Nije ga htio prihvatiti. Možda je već taj bio korumpiran? Nemam pojma.
Onda sam downloadala neki program - SwitchResX, koji navodno služi tome da ti spremi poredak ikona na desktopu za razne rezolucije ekrana - da ti se ne brkaju ikone kad mijenjaš ekrane recimo.
Ali čak ni to nije upalilo. On bi trebao moći "restore desktop" - ali niš se ne desi.
Trenutno sam u stanju rezignacije. Zadnja dva mjeseca imam kaos na desku i neda mi ga se više slagati...
ako netko ima neki deseti prijedlog, slušam.