Finder nevidi USB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Finder nevidi USB

19.04.2015 | 18:59
Imam naime neki glupi problem XD OS X 10.10.3 iMac late 2009
znači finder nevidi usb stickove, externe hardiskove... Ali nakon što otvorim disk utility odmah se pojave u finderu,probano više usb stickova tako da tamo nije problem, isprobani svi usbovi utori na iMacu...
U biti neće ih mountati dokle god ja ne pokrenem disk utility(tamo ništa nediram nego samo pokrenem aplikaciju) pa eto ako netko zna ovo rješit, hvala
19.04.2015 | 19:15
otvori Finder, pa na meniju klik na Go, pritisni i drži ALT na tipkovnici, pa na padajućem izborniku uklikaj Library. U finder prozoru ti se pojavi sadržaj ~/Library foldera. Nađi i otvori Preferences. Pa onda unutra nađi dokument com.apple.Finder.plist. Odvuci ga nekamo izvan tog foldera, može i na desktop. Napravi log out pa ponovno log in. Probaj uštekati USB stick pa vidi da li je problem riješen ili je i dalje prisutan. Ako je i dalje prisutan, možeš onaj plist vratiti natrag u ~/Library/Preferences
19.04.2015 | 19:22
Evo probao pa neće.. vratio nazad makar je on napravio novi pa ga pregazio sa starim.
19.04.2015 | 19:33
Napravio još reset i vratio nazad com.apple.Finder.plist i sad valja
Hvala
23.04.2015 | 10:05
Problem se povremeno vrati ima netko još nekakvu ideju?
23.04.2015 | 12:06
Da nemaš ti slučajno (ili si imao) instaliran nekakav "antivirus"?
23.04.2015 | 12:07
Ili nešto od onog smeća "MacKeeper", "MacCleaner" i slične malwareove?
24.04.2015 | 11:08
Imao sam davno prije clean my mac ali nemam to na macu već preko god dana a ovo me zeza zadnja 2 tjedna..
24.04.2015 | 11:18
Probavaš uvijek istim stickom? Koji je format? Ima li gore neki hidden file (s točkom na početku imena) koji ga zbunjuje?
25.04.2015 | 12:29
Piše u prvom postu da je probano više usb stickova.. uglavnom su FAT zbog kompatibilnosti.. ma nema,formatirao ih sve u disk utilityu.. ovaj OS X imam gore već 5god skoro,samo updateam xD možda bi stvarno trebao sve rasčistit i nanovo stavit OS X, samo mi je glupo zbog toga rušit sve..
25.04.2015 | 13:29
A možda je stvarno i vrijeme za novi čisti os
25.04.2015 | 14:52
Mac OS X nije Windows. Ne postoji *nijedan* razlog radi kojeg bi trebalo gaziti cijeli sustav na nulu. Za svaki problem postoji točno jasan razlog.

Lihto, probaj neki stick formatirati na HFS+, čisto da vidimo da li će se i on ponašati isto ili neće.
25.04.2015 | 17:36
Zašto FAT a ne FAT32?
Meni se to nije nikad desilo na MAC-u.
25.04.2015 | 17:40
Na Macu piše "FAT", ali to je "FAT32" zapravo. FAT16 se ne koristi nigdje više.
29.06.2015 | 05:38
Evo nažalost odnedavno i ja imam isti problem, samo što sam napravio sve što se pričali ovdje i meni nažalost ne pomaže... Naime, meni uopće ne učitava hdd, od dva koja koristim stalno jedan uopće ne prepoznaje.. U disk utility kad uđem nemogu ga mountati niti ista... Prije sam imao MacKeeper ali ubrzo nakon instaliranja ga i maknuo.. I jos mi se jedna cudna stvar pocela dogadjat koju sam primjetio prilikom resetiranja Mac-a, kada ga pokuam resetirat jednostavno nece, kliknem reset i on krene sa resetiranjem ali onaj sugavi krug na ekranu ostane samo vrtiti i tako moze ostati u nedogled... Imam MacBook Pro 15 Late 2011 OS X Yosemite.
Zahvaljujem unaprijed na pomoci!

Poz
29.06.2015 | 07:17
A onaj trivijalni prvi korak? Siguran si da nije elektronika diska crkla? Kad ga uštekaš u neki drugi komp, da li se tamo pojavi?
To što se ne želi resetirati pripisujem Mac Keeperu. Da li si siguran da si ga kompletno maknuo? Ili si samo odvukao aplikaciju u smeće?
29.06.2015 | 12:50
Kada ga ustekam u drugi laptop radi, tako da je elektronika u redu..Sto se tice MacKeepera nisam ga samo odvukao u trash, maknuo sam iz Library-a isto..Kao sto sam rekao pokusao sve sto je opisano gore u prethodnim postovima.
29.06.2015 | 13:03
OK, znači imaš dva hdd, jednog uvijek bez problema pokaže, a drugog nikad nikako? Usporedi što je na ta dva HDD-a isto, a što različito?

Imaju li oba po jednu particiju?
Kakva im je particijska shema? MBR ili GUID? Oba isto ili jedan ovako, drugi onako?
Kakvi su formati particija? HFS+, NTFS, FAT, exFAT?
29.06.2015 | 20:04
Ovaj drugi koji ne čita komp, da li ga je ikad čitao ili ne?
Kako spajaš diskove, direktno na komp ili preko HUB-a?

Meni MBP ne može upogoniti disk od 1TB (2,5") kada je on uštekan u HUB koji je bez napajanja. Dok diskovi od 500GB i manji rade bez problema.
14.07.2015 | 00:48
smayoo kaže:
Mac OS X nije Windows. Ne postoji *nijedan* razlog radi kojeg bi trebalo gaziti cijeli sustav na nulu. Za svaki problem postoji točno jasan razlog.

Lihto, probaj neki stick formatirati na HFS+, čisto da vidimo da li će se i on ponašati isto ili neće.

Zaboravio odgovorit XD, probao sam i to pa ništa.. nego updateo na 10.10.4 neki dan i sad sve normalno.. valjda neki bug na 10.10.3..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ben, Ender, florijan, Maxxy, Riba, Tito, Anonimci (402)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO