NEŠTO KAO DROPBOX, ALI LOKALNO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NEŠTO KAO DROPBOX, ALI LOKALNO

30.06.2015 | 09:16
Bok svima,
postoji li neka akcija za Folder koja bi radila po sljedećem principu:
sve što stavim u određeni folder, automatski se kopira u neki drugi definirani folder na mreži?
Fala
30.06.2015 | 10:44
Evo na brzinu,

otvoriš Automatorodabereš novi Workflow, ili ideš pod Utilities - Apple Script. Unutra obrišeš sve što imaš napisano i zaljepiš ovaj kod:
tell application "Finder"
	set source_folder to folder "HDD:tino:Desktop:podaci"
	set target_folder to folder "HDD:tino:Desktop:backupirano"
	if source_folder is not target_folder then
		set the_files to every file of source_folder
		repeat with each_file in the_files
			set file_name to name of each_file
			if not (exists file file_name of target_folder) then
				duplicate each_file to target_folder
			end if
		end repeat

end if
end tell

Promijeni putanju source i target diska, dakle kod mene se desktop nalazi na: HDD-tino-desktop i imam dva foldera za test jedan se zove podaci u koji stavljam stvari koje želim bekapirati i folder backupirano u koji mi se kopiraju fajlovi.

Istu stvar napravi za sebe dakle odredi putanju source foldera i stavi putanju tog target mrežnog diska.
Probaj kliknuti na run da vidiš dali sve radi, ako da, onda odi na file - save - pod file format klikni na application i nazovi ju kako želiš te ju spremi na desktop ili gdje već.

Kad god želiš bekapirati samo dvaput klikni na taj automator file i pokrenut će se backup
30.06.2015 | 11:10
Kad god želiš bekapirati samo dvaput klikni na taj automator file i pokrenut će se backup

S obzirom da TheŠimun traži "sve što stavim u određeni folder, automatski se kopira", ovo se čini kao suvišan korak.

Automator podržava "folder actions" na način da fajlovi dodani u folder kojemu je dodijeljen folder action mogu (automatski) pokrenuti Automatorov workflow (ranije su pokretali isključivo AppleScript). U tom slučaju se Automatorov workflow može pobrinuti za kopiranje fajlova.

Usputno pitanje - zašto se ovaj AppleScript uopće izvršava kroz Automator? Jednako dobro bi funkcionirao snimljen kao AppleScript koji se pokreće i izvršava dvoklikom, a razlika je samo u tome što pritom (Automator) ne bi trošio resurse (prvenstveno memoriju).

@TheŠimun: treba li ti doista samo jednosmjerno kopiranje (s obzirom da spominješ Dropbox kojemu je poanta sinkronizacija fajlova)?
30.06.2015 | 21:45
U Terminalu pokreni rsync ili skini GUI: arrsync.sourceforge.net
01.07.2015 | 07:04
Ja prelomim katalošku stranicu pretvorim ju u PDF i pospremim u Folder na HDD-u. Želim da se isti sadržaj prebaci na Mrežu kako bi moji kolege imali uvid u najsvježije stanje. Sinkronizacija mi nije potrebna jer sam ja jedini koji daje. Ostali otimaju.
01.07.2015 | 09:04
I poanta ti je u tome da se to događa "samo od sebe" (da ne moraš ništa posebno uklikati) i uvijek je samo u jednom smjeru (s tvog kompa na mrežu, nikad obratno)?

Ako je tako, onda ti je Đipi dao rješenje.
01.07.2015 | 09:30
Da ne ostanemo na teoriji:

1. pokreneš Automator i kreiraš novi dokument tipa "Folder Action"
2. na vrhu desnog panela ("Folder Action receives files and folders added to") odabereš folder IZ kojeg kopiraš (to je folder u kojeg snimaš svoje dokumente)
3. dovučeš akciju "Copy Finder Items" s popisa akcija (Actions/Library/Files & Folders) u desni panel
4. odabereš u dovučenoj akciji U koji folder želiš kopirati (u tvom slučaju - mrežni) i opciono označiš "Replacing existing files" (ako ti je to potrebno)
5. snimiš workflow (CMD+S ili preko izbornika sa File/Save) pod proizvoljnim imenom

I to je to - uredno će kopirati pojedine fajlove, grupe fajlova, foldere i kombinacije navedenog čim dospiju u folder za koji si "zakačio" folder action.

U "pozadini" se aktivirao (ako ga već ne koristiš) Folder Action Dispatcher i počinje pratiti folder iz kojeg kopiraš. Sam workflow je snimljen u...

~/Library/Workflows/Applications/Folder Actions/

...pod imenom koje si mu zadao.

Folder action (najbrže) isključuješ tako da klikneš desnim gumbom na folder za koji je zakačen i iz "Services..." kontekstualnog izbornika digneš "Folder Actions Setup". Tamo možeš privremeno isključiti "nadzor" pojedinog foldera (isključiš "On" checkbox), promijeniti skriptu/skripte i/ili wokflow/e koje izvršava ili nešto od toga obrisati. Također, možeš i globalno isključiti/uključiti Folder Actions.

Ima samo jedna kvaka, vezana uz Yosemite. Ako imaš "čistu" instalaciju, vjerojatno će ti sve raditi, ali ako si 10.10 presvukao preko nekog starijeg OS-a i ako si još pritom koristio Dropbox ili bilo koji softver koji petlja po Finderu sa svojim integracijama, postoji šansa da ti neće raditi jer Yosemite u većini kombinacija polomi Dispatcher. Dobra vijest je da ga se i tada može upogoniti, a loša da su rješenja tog problema individualna, ovisno o kombinaciji koja ga je polomila. Ovo spominjem za slučaj da obaviš navedenih 5 koraka i zaključiš da "ne radi".
  • num
  • Korisnik
  • 3
01.07.2015 | 14:57
BitTorrent Sync.
www.getsync.com/
21.07.2015 | 07:01
Fala Vam svim pogotovo tebi Djipi.
Ovo stvarno nije moglo biti jasnije objašnjeno.
Respect.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ben, Ender, IgorD, Maxxy, Riba, Anonimci (490)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO