05.08.2015 | 12:30
Proguglao sam pokušavajući se sjetiti svog workflowa, ali umjesto traženog odgovora naletio sam na slične probleme koji se spominju vezano baš uz ugradnju SSD-a - datum. Ekipa prijavljuje da im je iz nekog razloga datum bio pomaknut u prošlost, a update prolazi samo ako je postavljen na datum nakon objave apdejta. Ima smisla. Pretpostavljam da bi već uočio "krivi datum", ali nikad se ne zna pa možeš provjeriti i to.
Dodatno, vezano za datum, naišao sam i na epizode u kojima je Apple releasao apdejte s certifikatima koji brzo ističu pa ekipu koja ne apdejta "redovno" (tu očito spadamo obojica) dovede u situaciju da apdejt ne prolazi verifikaciju dok se ne počisti zavrzlama s certifikatima. Nju pak mogu "počistiti" dvije situacije - manualni download apdejta ili sljedeći apdejt.
Da ne čekaš sljedeći apdejt (bilo čega), nakon kojeg bi trebao prvo apdejtati to što je najnovije pa onda pokušati starije (ne znam bi li pomogao klik na Update All), možeš probati skinuti Combo Update. Usputno možeš provjeriti i certifikate (
support.apple.com/en-us/HT202369).
Za konkretniju dijagnostiku: koliko zapravo apdejta ne možeš instalirati i koji su? Jesi li prethodno uspio instalirati barem jedan update (i koji)? Pod "prethodno" mislim nakon migracije na SSD, u slučaju da ti je App Store ponudio N apdejta (N > 1), a sad si ostao na više od 1, a manje od N. Koji OS je instaliran?
Možeš probati i "propuhati" App Store - skini neki free app da provjeriš može li išta instalirati. I ovo je vezano uz certfikate.