Yosemite noćni automatic update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Yosemite noćni automatic update

19.08.2015 | 09:21
Kako kod mene u Klićima (Marčelji) još uvijek živimo negdje u '90.tim godinama 20.og stoljeća, pojam pristupa Internetu je poprilično zamračen. Ukratko, ne postoji način da dobijem bilo kakvu izvedbu DSL-a, te sam prisiljen koristiti VIP-ovu SIM karticu u kombinaciji s 3G routerom. Dakako, ne postoji flat rate, ali postoji skoro pa alternativa: max. data paket od 25 GB + noćni flat rate.

Naslov teme govori na što ciljam. Postoji li način da se OSX-u kaže da check i download updatea aplikacija i sustava radi isključivo u zadano doba dana (noći)? Razlog je vrlo jednostavan: bilo kakav OSX ili iLife update automatski podrazumijeva Giga+ download što mi u doba dana kada Vip prati količinu prometa jednostavno nije opcija. Zato je "Download newly available updates in the background" kod mene isključen.

Unaprijed se zahvaljujem!
Prilozi:
19.08.2015 | 10:14
Navodno ako klikneš na check now, OS X će od tada na dalje svaki dan provjeravati u isto to vrijeme, pa to napravi jedan dan u pola noći i to bi trebalo biti to.

Ako te čini nervoznim ovaj navodno onda isključi automatic update i podesi crontab da to radi i pokreće ovu komandu u isto vrijeme:

softwareupdate --download --all

Ovo će skinuti sve updateove ali ih neće instalirati. Editiraj crontab sa crontab -e i dodaj ovu liniju da se softwareupdate pokrene svaki dan u 23h npr:

00 23 * * * /usr/sbin/softwareupdate --download --all >> /dev/null

Pogledaj i man stranice za ostale opcije za softwareupdate.
19.08.2015 | 10:22
Evo i jedan koristan link:

www.macworld.com/article/1139860/schedulesoftwareupdate.html
19.08.2015 | 11:10
dpohl kaže:
Kako kod mene u Klićima (Marčelji)

Ej, kade si mi ćo, sused!

Dakako, ne postoji flat rate

Ako ti se bilo gdje s kuće vidi Učka, razmisli o Keter Air. Ja sam imao HT ADSL, ko fol 10/0,5 flat, a nikad nisam uspio izvući više od 4/0,2 (što ih nije spriječavalo da mi naplaćuju punu previsoku cijenu). Prije par mjeseci sam ugovorio uslugu s K3, stavili su svoju usmjerenu antenu (sliči satelitskoj) i "upucali" je na Učku i sad imam flat rate na ugovorenih i vrlo stabilnih 4/0,5 za 160 kn, dakle bitno manje od HT cijene. Do sada - nula problema.

VIP sam koristio prije nego sam uspio (preko veze i da ne pričam kako sve ne) dobiti HT ADSL i ne nalazim riječi prijezira i mržnje za tu firmu, a naročito njihovu indolentnu i nesposobnu tehničku podršku.
19.08.2015 | 14:35
Cekaj sad, zadnj pasus ide vipovcima ili hateovcima?
19.08.2015 | 14:47
Vipovcima
19.08.2015 | 16:26
Ako u ht-u ne poznaš kvalitetne ljude s terena, sve pada u vodu ukoliko situacija nije idealna... Šteta u što se pretvorila firma
Jučer sam aktivirao 50/10 u firmi, opet vezom, jer bi mi mjeseci trebali za službeno istjerat.
Maksimalna propusnost parice je 111,81mbps

Ima i HT antenske linkove odavno, ne znam kako to tražit i dobit
19.08.2015 | 20:01
Ja imam stan i u Tuzli (BiH) u centru grada, i molio sam BH Telecom svim mogucim nacinima da mi izmjere propusnost.

Njima je solucija "Ne mozemo mi to sada posebno mjeriti, podnesite zahtjev i potpisite za zeljeni paket, pa ukoliko ne uspijemo isporuciti kasnije ga ukidajte". A klauzula im je da je ugovor ispostovan sa njihove strane ako isporuce barem 60% obecanog

Ranije mi trebalo otkljucati portove na routeru, i zavrsio sam to zahvaljujuci dobroj volji clana JABUCNJAKA!

Pa vi kukajte na svoju tehnicku podrsku

ScreenShot2015-08-19at21.10.24.png
19.08.2015 | 20:50
havdic kaže:
Ako u ht-u ne poznaš kvalitetne ljude s terena

HT više nema ljude na terenu (osim terenskih prodavača). HT je izbacio praktički svo tehničko osoblje iz svog sastava (u Ericsson servise). HT se sastoji od meneđera (s tvrdim "Đ"), marketinških "stručnjaka" i nesretnika iz call centra. Prodaju struju i satelitsku TV. Sutra će i posteljinu i medicinske čarape, a dogodine će skidati uroke i gatati na grah, isto kao i ekipa iz Pošte.

@drlovric: Ja sam jednom čekao VIPnetovu korisničku podršku da mi se javi na telefon CIJELI SAT i još koju minutu više. Beat that...
20.08.2015 | 08:16
smayoo kaže:
havdic kaže:

HT više nema ljude na terenu (osim terenskih prodavača). HT je izbacio praktički svo tehničko osoblje iz svog sastava (u Ericsson servise).

Netočno... Ericsson je za održavanje centrala, crtanje trasa, kablaže, održavanje mobilne itd... Ima još jako puno terenskih tehničara
Imaš krive informacije Moja firma je u vlasništvu HT-a i svim tim ljudima održavam inf opremu (ericsson i HT), tako da odlično poznam brojevno stanje... A znam i za ostale gradove, jer vidim sve prijave kvarova na opremi
Daleko od toga da imaju dovoljno svojih tehničara i da firma nije u banani
20.08.2015 | 08:48
smayoo kaže:
@drlovric: Ja sam jednom čekao VIPnetovu korisničku podršku da mi se javi na telefon CIJELI SAT i još koju minutu više. Beat that...

Ovo mi je jako poznatno. Gotovo kao Sheldon: .... I have endless patience. I once spent two-and-a-half hours on hold with Hewlett-Packard customer service just to complain about their customer service.

20.08.2015 | 10:20
Riba, hvala ti

Btw, na MacDeveloperu stoji ovo:
Note: Although it is still supported, cron is not a recommended solution. It has been deprecated in favor of launchd.

Kako zbilja nisam na "ti" s OSX-om malo sam zbunjen sa svime ovime...
20.08.2015 | 10:24
smayoo kaže:
dpohl kaže:
Kako kod mene u Klićima (Marčelji)

Ej, kade si mi ćo, sused!

Dakako, ne postoji flat rate

Ako ti se bilo gdje s kuće vidi Učka, razmisli o Keter Air. Ja sam imao HT ADSL, ko fol 10/0,5 flat, a nikad nisam uspio izvući više od 4/0,2 (što ih nije spriječavalo da mi naplaćuju punu previsoku cijenu). Prije par mjeseci sam ugovorio uslugu s K3, stavili su svoju usmjerenu antenu (sliči satelitskoj) i "upucali" je na Učku i sad imam flat rate na ugovorenih i vrlo stabilnih 4/0,5 za 160 kn, dakle bitno manje od HT cijene. Do sada - nula problema.

VIP sam koristio prije nego sam uspio (preko veze i da ne pričam kako sve ne) dobiti HT ADSL i ne nalazim riječi prijezira i mržnje za tu firmu, a naročito njihovu indolentnu i nesposobnu tehničku podršku.

Ćo, sused, kade si ti?

K3 mi nije opcija, osim ako u nocnim satima ne udruzimo snage pa porezemo stabla na vrhu brda, koja mi opticki onemogucavaju vidljivost Ucke. Bili su mi decki iz K3, jos prosle godine. Nis od tega.

A sto se bakra tice, kapaciteti su im popunjeni, a nitko nema hrabrosti odobriti tkz. mini projekt da se kapacitet poveca. Sve u svemu, do daljnjega nista.
20.08.2015 | 10:30
smayoo kaže:
Ja sam jednom čekao VIPnetovu korisničku podršku da mi se javi na telefon CIJELI SAT i još koju minutu više. Beat that...

Meni nije trajalo sat vremena, ali jest cijelo prvo poluvrijeme finala prošlogodišnjeg Mundijala. Crko Maksić u nezgodno vrijeme...
20.08.2015 | 10:31
havdic kaže:
Ako u ht-u ne poznaš kvalitetne ljude s terena, sve pada u vodu ukoliko situacija nije idealna... Šteta u što se pretvorila firma
Jučer sam aktivirao 50/10 u firmi, opet vezom, jer bi mi mjeseci trebali za službeno istjerat.
Maksimalna propusnost parice je 111,81mbps

Ima i HT antenske linkove odavno, ne znam kako to tražit i dobit

U mom konretnom slucaju sve se i temelji na vezama i poznanstvima. Stvar je "razradjena" do te mjere da je kolega i prijatelj dosao kod mene na kucu, odradio tocno 3 poziva, i nakon sto smo popili kavu, vec je bio tehnicar na terenu. I iako sam bio sam ushicen i izvan sebe da ce mi doci pokrenuti cijelu pricu, uslijedio je hladan tus. Dakle, na TK razdjelniku nekih 300-400 m zracne linije od mene, kapaciteta vise nema. Da bi kapacitet povecali, potrebno je odobrenje tkz. "mini projekta" (MP). Provjerom je utvrdjeno da je MP zatrazen vec nekoliko puta, da se na listi cekanja nalazi 20ak kuca u mojoj blizini, i da to nitko ne odobrava. Onda moj frend zove nekakvog operativca i njegovog sefa, obojica na godisnjem, koji potvrdjuju da ce MP biti odobren cim se vrate s g.o., sto mi ostavlja nadu. Nakon g.o. ne dogadja se nista, i onda jos jedan hladan tus - Ericsson prica unijela je strah i nervozu medju ljude, i nitko se ne usudjuje napraviti nista.

Uglavnom, sve se to odvijalo u ovo vrijeme prosle godine. Sada isti taj moj prijatelj neki dan govori da bi se sad mozda moglo ponovno ispitati situaciju kad prodju g.o., ali nakon svega ja neku osobito veliku nadu bas i ne gajim.
20.08.2015 | 10:34
havdic kaže:
smayoo kaže:
havdic kaže:

HT više nema ljude na terenu (osim terenskih prodavača). HT je izbacio praktički svo tehničko osoblje iz svog sastava (u Ericsson servise).

Netočno... Ericsson je za održavanje centrala, crtanje trasa, kablaže, održavanje mobilne itd... Ima još jako puno terenskih tehničara
Imaš krive informacije Moja firma je u vlasništvu HT-a i svim tim ljudima održavam inf opremu (ericsson i HT), tako da odlično poznam brojevno stanje... A znam i za ostale gradove, jer vidim sve prijave kvarova na opremi
Daleko od toga da imaju dovoljno svojih tehničara i da firma nije u banani

Obojica ste i u krivu i u pravu.
Prijatelj kojeg sam spomenuo u prethodnom postu nekadasnji je legendarni HT-ovac koji doslovce zna cijelu vertikalu jedne i druge tvrtke (HT-a i Ericssona). Dakle, nacelno HT nije prodao poslovanje vec ga iznajmio Ericssonu, no, svim tim ljudima u konacnici ipak upravlja upravo Ericsson.

Nadam se da cu u neko dogledno vrijeme imati update kakvo je stanje stvari medju njima, i tko hoce ili nece odobravati projekte i prikljucke, ali tijekom prvih 6 mjeseci nitko se nije usudjivao uciniti apsolutno nista.
20.08.2015 | 12:28
Poanta onog što sam (ironično i cinično) napisao je da garnitura indolentnih managera opće prakse gura firmu u propast dugoročno, a sve da bi se kratkoročno prikazao dobar poslovni rezultat.
20.08.2015 | 12:57
smayoo kaže:
Poanta onog što sam (ironično i cinično) napisao je da garnitura indolentnih managera opće prakse gura firmu u propast dugoročno, a sve da bi se kratkoročno prikazao dobar poslovni rezultat.

Apsolutno se slažem!
20.08.2015 | 14:35
Ja imam od VIP-a kabel i brzina varira od 20-48 Mbps (garantiraju os 5-50). Iako je brzina veca (bilo 4) stranice se ne otvaraju spektakularno brze. Skidanje ide brze.
Nije da ih ljubim, ali T-Com je bio losiji.
20.08.2015 | 19:00
To je zato što je tvoj provider zapravo B-net, samo si novi korisnik pa ti se ne zove B-net, nego Vip.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ben, Ender, florijan, Maxxy, Riba, Tito, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO