sistem ne reagira
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

sistem ne reagira

27.11.2015 | 19:01
imam iMac 21.5 jednostavno vise ne radi, kao da ga nesto lupilo. pri ukljucenju trazi pin cod od cetiri znamenke, i uopce se nemoze uci u sistem.Bilo kakav pokusaj ne donosi rezultat, samo dolazi obavijest "racunalo je izbaceno"
iMac 21.5, serijski broj C17K3K75DNCR, 2,7QC/2x4GB/1TB/GT64OM-512WLMKB.
Moze li se i gdje bilo sto uraditi i sto bi mogao biti uzrok.
Hitno mi je.....
27.11.2015 | 20:15
soksD kaže:
imam iMac 21.5 jednostavno vise ne radi, kao da ga nesto lupilo. pri ukljucenju trazi pin cod od cetiri znamenke, i uopce se nemoze uci u sistem.Bilo kakav pokusaj ne donosi rezultat, samo dolazi obavijest "racunalo je izbaceno"
iMac 21.5, serijski broj C17K3K75DNCR, 2,7QC/2x4GB/1TB/GT64OM-512WLMKB.
Moze li se i gdje bilo sto uraditi i sto bi mogao biti uzrok.
Hitno mi je.....

Je moze slika toga? Ne razumijem bas sto se dogada.
27.11.2015 | 22:25
Meni zvuči kao da si uključio (ili netko tko ima pristup računalu) firmware password koji se aktivira već prije samog boota. Ima li na ekranu slika lokota?
29.11.2015 | 00:54
Da ima i slika lokota???? I ima li rjesenje??
29.11.2015 | 02:01
Klasican iCloud lock sistema. Kada se na Find My iPhone racunalo prijavi kao ukradeno, posalje mu se signal i ono se zakljuca pinom koji je odredio vlasnik.
29.11.2015 | 07:25
Neko se igrao s računalom i usrao. Mislim kako nema pomoći.
29.11.2015 | 07:56
A moze li sto napraviti zvanični servis????
29.11.2015 | 08:39
Ne. Kad bi se logic board promjenio (to ti je matična kod Mac-a).
Nisi rekao cijelu istinu. Kupio si polovni Mac i neko te zeznuo, Mac je ukraden pa si ga kupio debelo ispod cijene, netko te zajebao.
29.11.2015 | 10:21
Prije svega treba utvrditi je li računalo zaista ukradeno, pa odgovornog dovesti pred pravdu.

Ako to nije slučaj, nego je zaista netko to napravio iz neznanja, onda je to veći problem, ali ima slučajeva gdje se to može srediti. Evo ti više o tome:

osxdaily.com/2015/01/28/forgot-mac-firmware-password-what-now/
29.11.2015 | 11:12
racunalo je regularno, originalan racun iz MMarkta iz D gdje je i kupljen, ali OK ako nemozete pomoci recite, mislim da mi je rjesenje zvanican servis, iako je gar.istekla prije 6 mjeseci.
29.11.2015 | 11:14
to se desilo u noci oko 02,10h, samo se cuo zvuk ukljucenja kompa i ukljucio se ali sa trazenjem tig pina.
29.11.2015 | 13:59
Ako koristis iCloud i ako racunalo 100% nije ukradeno onda fino odi na icloud.com ulogiraj se, odi na Find iPhone i tamo bi ti trebao moci iskljuciti pin i/ili vidjeti stanje. Dali je prijavljen kao izgubljen, zakljucan itd...
29.11.2015 | 14:04
soksD kaže:
ali OK ako nemozete pomoci recite,

Ako ne želiš slušati, ne postavljaj pitanje. Ne duri se, nego obrati pažnju.

racunalo je regularno, originalan racun iz MMarkta iz D gdje je i kupljen,

Da li si ga TI OSOBNO svojim očima vidio kad su ti ga u MMarktu stavili na pult? Ili si ga kupio pod malo/nikad korišteno, s računom iz MMarkta?

Jer ako je ovo drugo, kako znaš da onaj koji ti ga je prodao nije to računalo ukrao od vlasnika koji ga je kupio u MMarktu?

mislim da mi je rjesenje zvanican servis, iako je gar.istekla prije 6 mjeseci.

To ti nije rješenje. Servis ti tu ne može ništa pomoći.
30.11.2015 | 05:37
JA OSOBNO "k u p i o" u MMarktu u D, ali u svakom slucaju ide na servis. Vidim da ovdje nema pomoci.
Hvala svima na trudu
30.11.2015 | 06:41
Vidi, ovo nije problem tipa: Ne mogu naci @ na tipkovnici.
Ovo je problem koji zakljucava racunalo i to na jako niskom nivou, tj. na nivou hardware-a i servis tu ne moze nesto puno pomoci. Ukoliko savjeti s gornjeg linka ne pomognu, mala je vjerojatnost popravka.
Jesi gurao nepoznate stickove u komp, instalirao programe sa sumnjivih izvora? Samo ti koristis komp, nitko drugi nema pristup kompu i znao bi zastititi komp na takav nacin?
30.11.2015 | 08:52
Nista
od toga sto si naveo, ponavljam "sam se uključio u noći i to blokiran".
30.11.2015 | 10:31
Jesi li pokusao sa "123456"?
30.11.2015 | 16:06
soksD kaže:
Nista
od toga sto si naveo, ponavljam "sam se uključio u noći i to blokiran".

Ne kužim zašto misliš kako ti ne želimo pomoći?

Bilo je slučajeva gdje su ovdje ljudi pitali za sličnu stvar ali na iPhone-u. Apple je stavio zaštitu protiv krađe uređaja (manje bitno) i protiv zloupotrebe korisničkih podataka (amerima strašno bitno). Korisnik koji uključi takvu zaštitu, u većini slučajeva nije svjestan koliko problema može izazvati gubljenjem pina.

Nismo mi ti kojima se moraš opravdavati.
Jesi možda stavljao EFI pin (BIOS zaštitu)? Navodno postoje i stickovi koji rade nered po EFI-u. (EFI ne BIOS kod MAC-a)
30.11.2015 | 21:39
jasno da je EFI
PONAVLJAM "sam se ukljucio nocu i trazi p i n"
p i s e "racunalo je izbaceno".

nikakve pinove nisam stavljao
30.11.2015 | 22:20
Kao što te pitao Žabac, jesi li ubadao neke Thunderbolt ili USB periferije koje su mogle biti izvor zaraze malwareom, ili instalirao sumnjive programe iz sumnjivih izvora? Jer, naime, opis događaja na kojem inzistiraš indicira da ti je firmware kompa zaražen virusom.

Jesi li pokušao za firmware password unijeti ovo što Riba piše - 123456?
01.12.2015 | 06:21
Nemogu unijeti 123456 jer trazi samo cetiri znamenke.
Jedino sto sam ubadao je moj iPhone i USB stik na kojeg sam prenio slike sa kompa.
Nista od sumnjivih programa nije instalirano, samo regularni i sa reg.stranica.
01.12.2015 | 07:55
probaj:

Ukloni jednu pločicu RAMa.

Upali komp i odmah drži command-option-P-R.

Sada bi trebao ići restart i nakon toga onaj chime zvuk ili bong ovisi. Pusti da odzvoni 3 puta i nakon 3. puta pusti tipke.

Sada bi se trebao bootati sa uklonjenim password upitom. Narvno ovo bi trebalo proći ako nije riječ o nekon zarazi koja ti je sjebala sve skupa.
01.12.2015 | 07:57
Onda je jedini preostali odgovor - da ne znaš što ti se s kompom događa, odnosno tko mu pristupa. Netko ga je registrirao sebi na icloud, kao find my mac i tada usred noći je aktivirao zaključavanje. I sada ti je jedina opcija da utipkaš pin kojeg je ta osoba zadala.
Na pitanja "tko?" ili "zašto bi?" ili slično - moraš sam odgovoriti.
01.12.2015 | 08:58
Vidim da je stvarno potrebno samo se ponavljati "nitko osim mene nije taknuo moje računalo"
01.12.2015 | 09:20
Ako je tako, imaš veliki problem. Zamjena chipa s EFI-em je jedno od rješenje. Košta oko 50EUR + zamjena (valjda još toliko).
01.12.2015 | 09:25
soksD kaže:
Vidim da je stvarno potrebno samo se ponavljati "nitko osim mene nije taknuo moje računalo"

Ti, prijatelju misli što hoćeš, a otresati se idi nekamo drugamo. Ili si ti to sam napravio pa zaboravio, ili je napravio netko drugi, bez tvog znanja. Ne postoji treća mogućnost, "samo" se nije napravilo.
01.12.2015 | 09:45
smayoo kaže:
soksD kaže:

Ti, prijatelju misli što hoćeš, a otresati se idi nekamo drugamo. Ili si ti to sam napravio pa zaboravio, ili je napravio netko drugi, bez tvog znanja. Ne postoji treća mogućnost, "samo" se nije napravilo.

Ovo me podsjeća na mog ujaka... "nisam ja ulazio u bios i stavio password na HDD"... Ne, moja mater je došla
Razumijem donekle frustraciju osobe kojoj se to dogododi, ali ne podnosim kad se ograđuje i reče, nisam ja to dirao
01.12.2015 | 10:02
Komp je u servisu
01.12.2015 | 13:24
Bravo ZABAc, u servisu vec to uradili i kontaktirali Apple, ne treba nista platiti-njihova je greska (neznam sto i kako) jos da instaliraju nanovo sve. Sutra mogu ici po komp.

Ugodan Vam rad svima
01.12.2015 | 13:52
do sada sam i pratio ovu temu sa zanimanjem ,al tek mi sad nista nije jasno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, florijan, Riba, Anonimci (464)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO