06.02.2016 | 11:41
Vec 7-8 godina samo migriram postojecu OS X instalaciju sa jednog Mac na drugi, nadogradjujem te sustave bez da sam ikada napravio pravi reinstall.
Sada primjetim da mi je OS X malo usporio. Tj. osjetno je sporiji nego kada kreiram novi account, na istom racunalu. Tako da nagadjam da sam OS X nije ostecen vec moji korisnicki podaci. Stotine aplikacija je prodefiliralo, i tko zna kakvog je smeca sve tu ostalo vremenom.
Prije mjesec dana mozda mi je OS X javio da mi je SSD disk pun, zafalilo mi je prostora da zavrsim neki projekt, i iz ljenosti i ciste znatizelje sam zavrtio onaj Clean My Mac. Nikakva vidjljiva steta se nije dogodila, ali eto nagadjam da bi i to mogao biti uzrok problema. Pobrisao je gigabajte svega i svacega. Opet, mozda grijesim, jer nisam siguran.
Tesko mi je objasniti, aplikacije se ne ruse, sve radi kako treba ali nemam onaj zippy feeling
Kada odem u guest acc, sve je drugacije i brze nekako
Opcije bi bile:
1. Reinstalacija. Imam TM backup, ali ako reinstaliram OS X i povucem sve natrag (ukljucujuci i problematicno i osteceno iz user foldera), nisam nista uradio, jel tako?
2. Da li bi logicnije rjesenje bilo, paralelno sa postojecim, napraviti novi account pa u njega instalirati sve ponovno?
3. Ili napraviti rucno backup bitnih stvari, pa reinstalirati cijeli comp kao da je nov?
90% mojih podataka MBP ionako vuce sa Synology NAS tako da ta reinstalacija ne bi bila neki veliki poduuhvat, kada bi skontao sto mi je pametno napraviti
Sta biste vi uradili? Hvala svima!!