21.07.2016 | 16:44
Evo report:
Čini mi se da njen Mac ima dva načina na koji net blokira:
1. Krači prekid koji se riješi jednostavnim reloadom stranice.
2. Dulji prekid koji prekine svaku vezu i riješi se jedino tako da se restarta wifi (ne radi ni ping u terminalu, ni mail ... wifi u Sytem Prefs / Network ipak ostaje zelen)
Primjetio sam još jedan simptom, u System Preferences/Network, ulogiran u oba Usera, jako dugo treba ( > minutu cca) da se loada lista mreža (nema toga puno, samo: Wifi, Bluetooth PAN i Thunderbolt Bridge, upaljen samo wifi), vrti se ona beech ball ...
@ Riba
Nije bilo ničega u Startup Items, ničega u ~/Applications
Njoj i sebi sam reklame riješio sa listom URLova koje blokira /etc/hosts, meni to nikako nije naškodilo, no njoj sam sada maknuo, i zamjenio to sa AddBlock extenzijama.
Očistio sam sve Casheve (System, Fonts, Browser, User ....) pomoću Onyxa, Permissione ...
Čini se da je prestalo prekidati vezu na način br 1 ... dakle mogu pogledati online video od 45 min i sve je ok, ranije bi trebalo cca 9 minuta da prekine.
Ali, baš kada sam mislio da je riješeno, prekinulo je vezu na način br 2.
@Smayoo, komp nema MacKeeper-a, to je antivirusni?
Pri početnoj instalaciji OSX sam na oba kompa pomoću Onyxa i OSX Secrets, pogasio efekte (plus par komandi u terminalu), efekti tipa, animacija docka, prozora ... ugasio ovaj notification center ... uvjeren da se uvijek radilo o nečemu što znam što je... no sad mi pada na pamet da je eventualno to moglo naškoditi ... iako sumnjam, nisam dirao nista sto se tice mreže ...
Na mom kompu ista stvar nije prouzročila nikakav problem.
Pregledavajući net, vidim da je nerijetko da kombinacija Retina MacbookPro + Yosemite + Wifi + problem daje dosta rezultata:
www.techrepublic.com/article/pro-tip-how...es-in-os-x-yosemite/
osxdaily.com/2014/10/25/fix-wi-fi-problems-os-x-yosemite/
encrypted.google.com/#q=yosemite+macbook...+retina+wifi+problem
Govore o nekom prčkanju po DNS ... mogu se time poigrati ali sam htio prije pitati za mišljenje?