06.10.2016 | 08:29
Pomoći je uvijek puno lakše ako tražiš pomoć na vrijeme, a ne kad uprskaš do balčaka.
Na sve MBP 2008 (i one ranije, sa srebrnim tipkama, i one kasnije s crnim tipkama) zadnji OS koji ide je 10.11 El Capitan
Ja sam neki dan imao isti problem i
pitao sam tko ima skinutu instalaciju 10.11 jer meni više nije dostupna. Netko je dao link za download.
Kad kreneš opet, napravi ovako:
1. dvije particije na disku su nepotrebne. Nisu to windowsi. Samo si kompliciraš život s tim. Izbriši te particije i kreiraj potpuno novu, jedinstvenu. Dakle, u Disk Utilityju ne biraj jednu ili drugu particiju, nego cijeli disk.
2. Sad kad si tako skroz uprskao komp, moraš najprije na neki način bootati da bi išta instalirao. Ako ti je optika ispravna, najlakše ti je bootati s optike. Da se razumiješ bolje, savjetovao bih ti da iz Disk Utilityja od Snow Leoparda napraviš bootabilni stick od ove instalacije 10.11 koju možeš downloadati s neta, ali teško je to objasniti ovako na daljinu. Zato bootaj s optike i instaliraj Snow Leopard
3. u vezi toga, napisao si da si tako pokušao, ali da ti nije radilo. Međutim, nisi napisao što nije radilo. Da li znaš da kod paljenja kompa, a PRIJE nego se čuje akord, moraš držati ALT (OPTION) tipku da ti se pokaže izbor bootabilnih izvora? Jednom kad ti se taj izbor pojavi, ubaciš 10.6 DVD, pričekaš da je prožvače pa će ti ponuditi i nju za boot.
4. ako ti optički drive ne radi, možeš iskoristiti više-manje bilo koji eksterni USB
5. ako imaš pristup nekom drugom Macu, možeš preskočiti 10.6, napraviti kod nekog drugog bootabilni USB stick sa 10.11 i instalirati ga na isti način (ALT kod paljenja, odabereš stick...)