Dock - pozicioniranje i korištenje usera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dock - pozicioniranje i korištenje usera

09.10.2016 | 16:22
Ćao ljudi!
Neki sam dan nabasao na video amera vlasnika MacBook Pro-a koji je - veli - iako je korisnik OSX-a već više od desetljeća - tek od nedavno shvatio kako bi se na laptopu trebao koristiti dock. Umjesto dolje, on ga je premjestio lijevo i uključio auto hide, zato jer je kao svaki centimetar na 15, a pogotovo 13" ekranu bitan.
Slijedom toga, zanima me - čisto razgovora radi - kako ste vi navikli držati dock na desktopu vašeg Maca i slažete li se s ovom tvrdnjom?
Drugo pitanje je za internet browsere - koje koristite i zašto?
09.10.2016 | 16:54
Dock mi je lijevo, jer mi vanjski monitor ima više mjesta horizontalno nego vertikalno. Kad sam odspojen sa vanjskog monitora i koristim samo MBP onda je Dock isto lijevo ali s uključenim auto hideom.
Browseri koje koristim su: Safari, Vivaldi, Firefox i IE/Edge na Win u virtualki (sve to zbog posla). Primarni mi je Safari, jer najbolje radi u kombinaciji iOS+OS X ( iCloud Tabs, Reading List, Hand Off )
09.10.2016 | 17:07
Ja sam do danas dock na 15" rMBP-u držao dolje bez auto hide-a.
Nakon pogledanog videa spomenutog u prvom postu, trebalo mi je par dana, ali od danas držim dock na lijevoj strani. Prvo sam uključio i auto hide, no nekako me smetao pa sam ga isključio. Još se navikavam.
Što se browsera tiče, dugo sam koristio samo Safari, a sada sam skinuo Google Chrome i Mozillu jer mi treba brži browser otkada sam na ruter osim Time Capsulea spojio i TV. Safari mi je postao baš spor. Brzina interneta mi je 10 Mbita... I zato sam se odlučio na Chrome, kao najbrži je u 2016. godini, Mozilla je na 4. mjestu, Safari tek na petom.
I na Chrome se još navikavam:)
09.10.2016 | 17:16
Ja dock držim desno sa autohideom.

dockpozicija.jpg

Što se browsera tiče koristio sam Operu otkad se pojavila na OS 9, malo su u jednom trenutku zastranili ali su s vremenom vratili hrpu korisnih stvari tako da mi je i dalje glavni alat. Za rezervu koristim Firefox.
09.10.2016 | 17:48
Riba, kakav ti je to monitor?
Meni je Dock dolje, uvijek vidljiv. Ništa mi bitno ne mijenja u veličini prozora tih centimetar-dva, a prostor lijevo i desno od docka mi je koristan za drag&drop dok mi je prozor maksimiziran. Ali znam dosta ljudi koji i na windowsima taskbar drže s lijeva, uz autohide.
09.10.2016 | 17:48
desno bez autohide. Safari, što drugo.
09.10.2016 | 17:49
Browser Firefox. Isključivo. Koristio sam Operu dok nisu prešli na webkit.
09.10.2016 | 18:06
Kod mene je Dock na dnu ekrana, bez skrivanja. Uvijek je vidljiv i ne smeta mi. Radim na 2 monitora pa mozda zato...

Radi web poslova moram imati sve browsere, ali primarni mi je Safari.

Google Chrome mi je sasvim bespotrebno grijao laptop i kratio vrijeme trajanja baterije za cijeli sat vremena. Pojma nisam imao o tome, dok ga se nisam rijesio.

Izmjerio sam temperature, i kada sam prestao koristiti Chrome, rMBP je postao standarno 5-6C hladniji
09.10.2016 | 18:25
@drlovric
Da Chrome troši bateriju i do sat vremena više sam pročitao, tako da si tu u pravu - a ovo za zagrijavanje nisam ni znao.
Hmm - launch Firefox

@Riba
Da stvarno, slika ti je izvrsna. To si wide monitor okrenuo za 90 stupnjeva, jel?
09.10.2016 | 18:49
Meni je dock na dnu ekrana, skriven. Nikada ga ne koristim. Sve što mi treba (launch programa, otvaranje dokumenata i sl.) radim pomoću Launchbara
09.10.2016 | 19:50
Eto kako Jabučnjak izgleda kroz oči admina/moderatora (@Riba), sve puno crvenih X i opcije moderiraj/izbriši. Al bi se zaigrao sa tim opcijama samo tako
09.10.2016 | 20:03
MBP 13; lijevo na autohide. Eksperimentirao sam i s pozicijom desno ali ne pase mi jer mi je udaljenije (svi meniji na MACu su s lijeve strane) i samim time; teže dostupno. S desne strane mi iskače Yoink po potrebi (odličan programčić btw). Od browsera Safari no1 i Krom uskače po potrebi..
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2016 | 21:25
Desno.... sakriven i jako rijetko, skoro nikada ga ne koristim. (Cemu zapravo sluzi dock? Nikad mu nisam nasao funkciju...)
Za pokretanje programa koristim Spotlight...

Vanjski monitor, kao i Ribi, u vertikali cesce nego u horizontali, ovisi kaj radim..
10.10.2016 | 05:57
Dno, uvjek vidljiv, Firefox. To je muska opsesija da fali 1-2cm.
10.10.2016 | 06:14
Monitor u uspravnom polozaju vec godinama. Tko proba ne vraca se vise... treba samo poaziti da model ima postolje sa mogucnoscu rotacije. Doslovno sav sadrzaj na kojem radim mi je uspravan (dokumenti, mailovi, web stranice, Pinball Arcade... ) Horizontalni prikaz je dobar za jednu jedinu stvar, a to je gledanje filmova sto ne radim na racunalu. U stvari dok su jos postojiali 4:3 monitori velikog formata to je bilo super jer si mogao staviti dva A4 lista jedna pored drugog, otkad su poceli sa ovim 150:9 formatima i to su ujebali. To sada cak narusava i uspravni prikaz.

Dodatni bonus je sto te vise ne smetaju video sadrzaji na youtubeu koje ljudi snimaju uspravno mobitelima.
10.10.2016 | 08:44
Landscape
Audio i video montaža - ne može biti preširoko
CAD programi - tu niti hektar monitora nije premali
Obrada slika + tablet
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.10.2016 | 11:04
zabac kaže:
Landscape
Audio i video montaža

Meni je bas ovo primarno vertikala...

Volim ovu raznolikost.. <3
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO