Dual boot Sierra & Win10
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual boot Sierra & Win10

12.12.2016 | 07:43
Pozdrav svima,

molim za savijet kako sto bezbolnije napraviti sljedece. Dakle ponovio sam iMac sa ssd diskom 525gb. Trenutno je spojen sa racunalom preko usb 3.0 a na njega instalirana clean instalacija Sierre. E sada kako sam do sada imao dual boot tj. preko boot campa i win 10 sada bih ako je ikako moguce htio samo te win 10 preslikati i na ssd pa da mi oba OS-a budu na tom ssd jer mi se ne da instalirati jos jednom windoze. Kako sam napomenuo za sada je ssd spojen preko usb 3.0 sucelja ali u proljece je plan poslati disk na ugradnju a do tada radi ovako. Sve mi leti u odnosu na 5400rpm hdd pa sam cak razmisljao da mozda i ne rastavljam racunalo kad ovako radi i vise nego odlicno i brzo.

E sad znaci kako prekopirati tu instalaciju OS-a na ssd. Dali se moze to uopce i kako?
Po nekom mom nahodjenju, znaci nekako bih trebao napraviti jos jednu particiju, i to u NTFS-u i onda na nju nekako prekopirati OS. E sada kojim softwareom to napraviti a da radi i ne shebe mi postojeci OS na disku ?

Hvala i LP !
12.12.2016 | 08:22
Nisam osobno nikada radio, ali nalazim da se u osnovi treba zasebno klonirato OS X a zatim Boot camp particija. Svi spominju WinClone alat koji nazalost nije besplatan ali se cini kao koristan tool.

Pogledaj proceduru ovdje:
www.startupcto.com/server-tech/macosx/ma...ternal-drive-upgrade
12.12.2016 | 08:57
Da ovo izgleda kao da bi moglo posluziti. Samo eto sto ja nisam klonirao macOS vec bas napravio clean instalaciju i sada bin jos na postojeci disk htio preseliti i windoze a neda mi se ponovo ih instalirati. Pogledam dali ima negdje trial verzija programa jer mi se bas ne placa za nesto sto je pitanje dali ce mi ikada vise trebati a opet ako treba zbog ustede cu i instalirati jos jednom windoze ali pare ne dam.

Primam jos prijedloga ako ima tko sta za reci u moju korist ...

Hvala i LP !
12.12.2016 | 10:18
Javi se meni, imam ja Winclone Pro i rijesit ces problem...
12.12.2016 | 13:01
drlovric kaže:
Javi se meni, imam ja Winclone Pro i rijesit ces problem...

Pozdrav,

poslao sam ti PP.

LP !
12.12.2016 | 13:05
Eh da, zaboravih pitati. Znaci sada je na ssd-u napravljen clean instal OS-a i eto nadam se kad dodjem doma da cu rijesiti i pitanje prebacivanje windoza i onda zaboravih pitati kada posaljem racunalo i ssd na ugradnju dali cu morati samo odrediti odakle da vuce OS ili cu morati ponovo raditi instalaciju ili vracati backup jer se mjenja sucelje sa kojeg ide OS. Sa usba na sata.
Nadam se da je dovoljno samo odrediti odakle da vuce OS i to je to.

Hvala i LP !
12.12.2016 | 13:39
Da, dovoljno je. Nisu to Windowsi.
12.12.2016 | 16:07
Windowsi ne budu radili problema nako seljenja diska u kuciste?
12.12.2016 | 21:41
Sata 3 ima teoretski 6 gbps brzinu, a usb 3.0 ima 5 gbps. Koji ssd i sučelje imaš i na kojem ga usb koristiš. Kako imaš iMac on je stalno na stolu, kao i taj vanjski ssd disk. Ja bi mu našao neko dobro mjesto i nebi ga niti ugrađivao. Ugradnja košta a pitanje je kako će se sve to zaklopiti, da nebi bilo problema s prašinom iznutra, koji su imali neki modeli iMac_a. Ako ga neugradiš, sigurno će se grijati manje, a postojeći disk u kompu iskoristi za svoju multimediju ili nešto slični.
13.12.2016 | 09:38
@cariblanco

ma da, spojen je na usb 3.0 direktno preko usb 3.0 ladice. Radi se u iMac 21,5" Retina model od prosle godine. Cuj im meni sve to nekako super radi. Frend istu kombinaciju koristi vec barem 5 godina na svom iMacu bez problema i zadovoljan je brzinom. Znam da se tu spominjalo da to nije to i da moze bolje i bez ali meni nakon internog hdd na ono malo RPM-a ovo je brzina svijetlosti.
Nisam ni ja odlucio dali da idem na rastavljanje racunala ili ne. Za sada dok je u garanciji ostaje ovako a nakon toga bumo videli. Pitas koji disk sam uzeo. Radi se o Crucial MX300 modelu od 525gb sa Sata3.
13.12.2016 | 15:36
Hm, kažeš to nije to, mislim da za 10-15% bolje performanse diska, se neisplati s tim zaebavati, neka me netko ispravi ako griješim. Uostalom, ako ti jednom krepa, lakše ga je zamjeniti
13.12.2016 | 17:00
To je onaj koji se šugavo otvara?
Pa moraš ga cijeloga raskopati.
13.12.2016 | 18:22
Imamo www.ifixit.com sam to obaviš i hvališ se da si hackintosh Imam par dana g.o. pa ću ja probati onaj svoj novi komp haknuti na OSX, nemogu fulat, ako ne uspijem, ostaje mi linux
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ben, Ender, jura22, Maxxy, Riba, VanjusOS, zoranowsky, Anonimci (408)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO