Sierra, new update i black screen ???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sierra, new update i black screen ???

15.12.2016 | 16:58
Evo mi danas sierra ponudila update. Tezak cca 1,7gb i nakon restarta sistem se digne, jer cujem da se pokrenuo skype ali mi stalno black screen i ne vidim nista raditi. Probao sa option+comand+p+r ali ne pomaze. Napravio nekoliko restarta ali uvijek isto...Na trenutak mi se jednom prikazao prilikom boota wallpaper ali onako kao kad se ukucava password i account skroz dimmed(zamagljen)... Ima li spasa ili opet nova instalacija os koji je star svega par dana...pa fuck

Thx svima !
15.12.2016 | 17:25
Je li se bas mora odmah dizati nadogradnja prije nego se prouci prijave gresaka. Probaj ustekati monitor u njega.
15.12.2016 | 18:46
@zabac

Hvala na sugestijama.Sierra je ponudila update ali kako je bio automatski nakon instalacije postavljeno da se moze update sam instalirati tako je i automatski update instaliran bez da sam ista klikao.

Zaboravih napomenuti da je znaci black screen ali recimo ja vidim misa ili kad stisnem na tipkovnici tipke za stisavanje, mute ili slicno to se isto vidi. Vidi se i jedan notifikacija koja mi se pojavi prilikom pokrtanja programa svaki put dizanju pri dizanju OS-a u gornjem desnom uglu. Znaci sve radi u pozadini, overlay notifikacije se vide preko crnila ali nema glavnog screena,kao da je netko prevuko preko ekrana crni wallpaper.
15.12.2016 | 19:00
Ugasi, upali i drži SHIFT dok ti se ne pojavi jabučica. To je safe mode boot. Da li je u njemu normalna slika?
15.12.2016 | 19:13
@smayoo

Ovdje mi recimo dodje do dijela kad nudi da se ulogiram na svoj account ili kao guest. Kliknem na svoj account i ukucam sifru i odmah potom black screen. Vidim steelicu misa, mogu je mrdati a ako bih napamet gadjao gdje je,jabuka mogao,bih ga i ugasiti. Evo dok ovo posem upalio mi se i screen saver i radi ali nema paravog screena vec samo black screen. Znaci on se ne ogasi, vidi se kako probija pozadinsko osvijetljenje. Nije totalni mrak kao kad ga ugasis ali je black screen.

Edit:

Evo sada mrdam misem, strelica se pomice kuda ja zelim a screen saver i dalje radi ne gasi se ni kad tipkam po tastaturi...
Kako mi je na internom disku ostao do neki dan glavni OS u njega normalno udjem i koristim se racunalom...tako da iskljucujem neki kvar.
15.12.2016 | 19:28
Možda je osvjetljenje ekrana krepalo, možda si ga smanjio do kraja.
Kad smanjim osvjetljenje ekrana, onda je i meni crni ekran.

Nisi napisao o kojem se kompu radi.
15.12.2016 | 19:34
@zabac

Dolje u potpisu se vidi koji je racunalo u pitanju. iMac 21,5" Retina display. Nije osvjetljenje ekrena u pitanju, probao i to. Evp kad se screen saver upali sve fino bljesti Na starom OS koji nije updatean sve radi normalno i na windozama 10 sve normalno.
15.12.2016 | 19:46
Ako se logiras kao guest radi li ok?
15.12.2016 | 20:25
@Riba,

Da radi kad se ulogiram kao guest. Sve radi ali nekako mi to cudno izgleda. Recimo otvorim safari i on se ne otvara u full velicini i sad kad uzmes jedan kraj i vuces ga da povecas ili smanjis prozor, taj rub je toliko nazubljen i trzav i skroz doljnji kraj kao da kasni za gornjim dijelom iste strane. Kao da fali hertza. Kao da je refresh slab, eto tako djeluje. Osim toga kad krene da se ulogira u guest user racun prvo malo ekran blinka,sa crne podloge onako bljeskaju jarke bijele linije. Ma isto kao na windowsima kad se instaliraju driveri za graficku pa ona onako blinka dok sve postavke ne prihvati. Ma to traje svega 1-2 sekunde ali gadno izgleda covjece. Znaci radi ali mi nekako ne igleda kako treba. Ma puko sam ko kokica...
15.12.2016 | 20:45
Sad se probao spojiti na njega preko teamviewra i sve uredno prodje ali mi je i na remote uredjaju black screen ali mogu raditi sa misem i ciljati na sljepo...da ne povjerujes koje sranje. Buduci sam ja jos novi u macOS svijeti a znam da na windozama ima te opcije, dali ima mozda i ovdje da vratim na trenutak prije update iako nije radjen backup sa time machine. Neki restore point da se napravio automatski mozda prije instalacije updata?
15.12.2016 | 21:35
dxdandy kaže:
@zabac

Dolje u potpisu se vidi koji je racunalo u pitanju. iMac 21,5" Retina display. Nije osvjetljenje ekrena u pitanju, probao i to. Evp kad se screen saver upali sve fino bljesti Na starom OS koji nije updatean sve radi normalno i na windozama 10 sve normalno.

U kakvom potpisu na Tapatalk-u????
Nema konfiguracije.
15.12.2016 | 21:46
forums.macrumors.com/threads/black-scree...0-12-2-imac.2021483/
discussions.apple.com/thread/7786686?start=0&tstart=0

Očito bugovit update. Fakat, koja je turska sila da morate skakati na svaki novi update odmah čim se pojavi?

Uglavnom, jedan korisnik je napisao da je kod normalnog boota, kad mu se pojavilo sve crno, samo naslijepo utipkao svoj password i da mu je sve proradilo. Ostali su radili restore from Time Machine backup. Ako nemaš Time Machine backup, hm...
15.12.2016 | 23:15
Problem rijesen ili se barem tako cini. Smayoo HVALA za linkove. Izgleda da je bio problem oko auto logina. Kad se pojavio black screen, samo sam bez diranja misa ukucao sifru i enter i nista se nije desilo sem nekog zvuka, sve i dalje crno, onda onako bezveze jos jednom ukucao sifru i enter i eto slike i sve kako je i bilo prije. Sve radi normalno i brzo. Resetirao ga 3 puta i sve ok, auto login radi normalno i nema vise black screena,refres normalan, sve radi normalno i fluidno ali sam primjetio da boot traje duze barem za 20-30%. E sad ostaje samo iskljuciti ovaj nesretni automatski update.
16.12.2016 | 13:17
Update je do jaja

Dobijes hrpu novih emotikona, oduzmu ti proracun trajanja baterije i nazovu to nadogradnjom OS-a...

Mene malo sramota umjesto njih :/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO