18.11.2023 | 19:06
dpasaric kaže:
Cijena je sjajna, ali ima kvaka - moraš vidjeti je li u tvoju seriju išla serija procesora s "lidom" ili bez. Malo uguglaj "how to delid CPU". To je tricky dio ako nisi nikada radio i onda bolje kupiti delidan odmah ako takav ide kod tebe.
Razlika je u visini hladnjaka i ne možeš staviti onaj s lidom na onaj koji nije složen za to.
Ne znam o čemu točno pričaš - probat ću vidjeti na youtube i forumima o čemu se radi, pa se javim povratno ako mi nešto ne bude jasno.
Trenutno imam mekoliko nedoumica (pitanja), pa ako netko može neka odgovori :
1.) Boot screen. Trenutno je u mom 5.1 grafička RX 560, i ponekad vidim boot screen (gdje mogu izabrati da li da se podigne Mojave (sa SSD-a), ili Sonoma (sa NVMe) ili Windows 10 (sa HDD-a), a ponekad ne vidim boot screen. Zašto je to tako? Planirao sam uzeti jaču grafičku, ali mislim da bih svakako volio da imam boot screen, da mogu UVIJEK (a ne ponekad) odabrati želim li OS X ili Windows. Koje su mi opcije ako želim imati boot screen, RX 6600 koja se mora flashati, ili nešto slično?
2.) USB 3.0 PCIe kartica. Da li mi je to neophodno? Zasada normalno koristim USB-ove koji su original na 5.1.
3.) Thunderbolt PCIe kartica. Ovo sam gledao kao jedini način da uz Mac Pro 5.1. koristim Thunderbolt Display 27" kojeg imam. Našao sam ASUS
ThunderboltEX 4 karticu, a vidio sam da ima i nešto slično od GIGABYTE. Ima li netko iskustav sa tim karticama? Da li će one raditi ako se ne spaja mali kablić koji ide na matičnu ploču? Da li mi je možda isplativije prodati Thunderbolt display 27" (već je u oglasu) pa tražiti možda neki drugi monitor ili Cinema Display 27" (koji ima mini display port pa se sa adapterom može spojiti na svaku grafičku, ako ne se varam?)
Zasada toliko, hvala svima unaprijed.