14.05.2024 | 16:20
Evo,
kako sam ja i započeo ovu temu, mogao bih i napisati kako je moja priča sa Mac Pro 5.1. i završila.
Zadnji upgrade koji sam napravio je ugradnja grafičke kartice Sapphire RX580 sa 8Gb memorije i samo 1x8pin konektorom za napajanje, koju sam tražio mjesecima..
Nakon svih radova na Mac Prou - ipak sam shvatio da je prevelik, prebučan i previše troši struje da bih ga koristio recimo kao NAS, pa sam se odlučio za prodaju.
Nakon što se konačno našao kupac, izvadio sam 4kom HDD po 1Tb, ostavio NVMe SSD od 1tb te zajedno sa novom i starom grafičkom karticom, prodao za 450€.
Morao sam ponovo instalirati OS X, pa je opet bilo muke - ubacivanje stare grafičke i instaliranje High Sierra, pa ubacivanje nove grafičke i instaliranje Mojave. Kupac je htio OS X koji je i službeno podržan, pa nisam uopće morao stavljati OCLP..
Uglavnom, drago mi je što sam imao mogućnost upoznati se sa Mac Pro 5.1 te raditi sa njime.
Prelazim na novi projekt, javim se opet čim zatrebam savjet.
Ostao mi je viška ovaj kablić za napajanje grafičke kartice (planirao sam rezati i napraviti MAC PRO PIXLAS MOD), neka se javi ako netko treba :