10.01.2024 | 15:39
Ja nemam puno dokumenata, i sto imam u opticaju tijekom radnog dana vrti se u Cloudu i na NAS. To su fotografije, PDF docs, ugovori, otpremnice neke, i sl. nista preveliko. Ajmo reci do 100-200MB max. Cesto dosta manje.
TM zelim imati ako mi usljed radnog vremena umre moj Mac, da ja mogu uzeti bilo koji drugi i napraviti restore. U nekim naletima svojih budalastina, razmisljao sam cak da kupim dva racunala, da jedno cuvam ona u rezervi. Kao kasko, imas a molis boga da ti ne treba
Savjetovali su mi i Carbon Copy Cloner. Ja sam htio Apple rjesenje, i eto 2-3 puta do sada pukne. Backup na mrezne diskove nije uopce zvanicno ni podrzan i tu je uzrok svih problema. Ne mogu kriviti Synology.
Moj MBP 16" ima 3 USB-C porta. U jedan je ukljucen monitor. Drugi je zauzet eksternim SSD diskom a treci koristim za dongle, najcesce za USB-A uredjaje po potrebi.
Tako da nemam port da bi mi TM disk mogao biti stalno ukljucen direktno u racunalo :/
Monitor ima USB Hub pa sam pokusao preko njega spojiti TM disk, ali svaki put kad monitor zaspi ovaj izgubi konekciju. Ocigledno ne ostaje aktivno napajanje na tom USB portu, iako je TB monitor. Kao dizajniran za Mac. LG govance...
Zato mi je NAS bio idealna solucija za TimeMachine.
Ne znam eto sta da radim...