Problem s SMTP outgoing serverom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s SMTP outgoing serverom

03.03.2008 | 23:24
Vec dugo cekam da apple napravi nesto vezano za ovaj problem s SMTP serverima! Jako puno ljudi koji koriste Leopard mogu primati mailove ali ih nikako ne mogu slati, ni s jednom aplikacijom (mail, thunderbird...). Ovaj isti server mi je perfektno radio na Tigeru sad...nije
Ako se netko susreo s ovim problemom molio bi da mi se javi i pomogne ako ga je uspio rijesiti! Unaprijed hvala!

P.S: za one koji misle da ce im pomoci ako znaju konfiguraciju
iMac intel core2duo 2.1Ghz, 2,5 GB RAM, Mac OS X 10.5.2
04.03.2008 | 03:00
Kakav točno problem? Nisam čuo ništa vezano za to niti sam na ijednom stroju imao takav problem. Upišeš ispravan server i sve uvijek radi - baš kao i sve godine do sada.
04.03.2008 | 10:31
proveri smtp outgoing port,trebalo bi da stoji 25
04.03.2008 | 11:59
miljko je napisao:
proveri smtp outgoing port,trebalo bi da stoji 25

Pokušaj tu gdje je 25 staviti 587
04.03.2008 | 16:34
Probao sam sve sto ste mi rekli i probao sam to i prije...Problem je u tome sto mailove mogu slati ali ih ne mogu primati! Mozete pogledati sto se sve nalazi u zadnjem appleovom updateu 10.5.2. Tamo se spominje da su “bacili oko” na ovaj problem.
04.03.2008 | 18:13
Dare je napisao:
Probao sam sve sto ste mi rekli i probao sam to i prije...Problem je u tome sto mailove mogu slati ali ih ne mogu primati! Mozete pogledati sto se sve nalazi u zadnjem appleovom updateu 10.5.2. Tamo se spominje da su “bacili oko” na ovaj problem.

Onda bi problem trebao biti u/na incoming mail serveru.
Odakle primaš mailove, sa kojeg servera?
Ako to napišeš, možda ti neko i uspije pomoći
04.03.2008 | 21:47
Dare, ajde se odluči - u prvom postu kažeš \"prima, ali ne šalje\", a u drugom \"šalje, ali ne prima\".

Kod mene je 10.5.2 i šalje i prima savršeno (Mail.app), sa više accounta.

Što su to napisali po čemu zaključuješ da su \"bacili oko\" na nešto? Daj link, citiraj taj tekst...

Po mom iskustvu, najčešća greška s mailovima je ta što ljudi misle da outgoing (SMTP) server mora biti od istog operatera kao što je i incoming (POP3) server, a nije tako.

Outgoing (SMTP) server je uvijek od operatera preko kojeg se spajaš na net (u mom slučaju je to mail.vip.hr jer surfam preko VIP homeboxa), a POP3 server je od firme kod koje imaš mailbox (u mom slučaju je to pop.t-com.hr ili pop.inet.hr ili neki treći i četvrti, jer imam više accounta koje čitam odvojeno).

Druga najčešća greška je što ljudi misle da treba username i password za SMTP server, pa uključe opciju \"authenticated access\" i unesu isti username i password od POP servera i čude se što ne radi.

U slučaju da ne radi primanje mailova, stotinjak puta mi se desilo da mi ljudi kažu \"ne radi mi mail\" da bi ja ustanovio da imaju pretrpan mailbox pa download mailova traje vječnost, a glupi software koji koriste ne pokazuje nikakav suvisli progress indicator pa jednostavno pomisle kako to traje predugo i, dakle, \"ne radi\".

Četvrto, mrzim to napominjati, ali zaista se vrlo često dogodi da ljudi unesu i snime krivi password (krivo ga utipkaju) i više ni ne probaju to ispraviti. Osobito kad se u passwordu koristi z ili y (QWERTZ/QWERTY tipkovnice), HR slova i specijalni znakovi.
05.03.2008 | 14:14
Problem je u smtp serveru dakle (I stand corrected) ne mogu SLATI mailove a primam ih bez problema...Pokusao sam se preko telneta spojiti na smtp server i to moze:

“Connected to mail.mocable.ba.
Escape character is '^]'.
220 mail.monet.ba ESMTP Postfix (www.monet.ba/policy.html)“

Dakle nije do firewall-a!

malo ovo pogledajte i vidit ce te podnaslov “Mail” 14. tocka kaze: “Addresses an issue in which Mail might not send mail on some networks to some SMTP servers.”
evo link http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=307109
Ako malo pogledate apple diskusije naici ce te na dosta ljudi koji imaju isti problem kao i ja.

Meni smeta to sto je ovo sve na tigeru super radilo ali sad na leu nece !
05.03.2008 | 15:12
Bok,

imao sam isti problem sinoć: mogao sam PRIMATI, a nisam mogao slati. Mislio sam da je problem kod mene i restartao iMac, bez promjene.

Od očaja sam pokrenuo PC i, nakon 5 min pokretanja , pokušao poslati e-mail. Tamo mi se u Outlooku ponovila stvar, ali sam dobio i obavijest tipa \"undeliverable\" i zašto: moj ISP je bio na crnoj listi na Spamcop-u, dobio sam i lijepi link s pojašnjenjem.

Nije mi jasno zašto se takva obavijest ne vidi u Mail-u na OX-u. Šteta.

Nazvao sam svojeg provajdera (Bnet, najbolji su) da pitam u čemu je stvar. Momak zvani Krešo mi je sve objasnio. Dakle, u teoriji s mojeg ISP-a se šalje spam i biti ću odblokiran kada prestanem s tom prljavom rabotom. A kako ja spam ne šaljem, stvar smo riješili resetiranjem modema i dodjelom novog ISP-a.

Nisam siguran da li sam pomogao, ali mogao bi biti tvoj slučaj sličan.

PS: Otkuda spamiranje s mojeg iMaca, pojma nemam.

LP
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.03.2008 | 17:40
ja koristim gugletov smtp jer mi je tak najlakše.. kak mogu znat koji isp koristi momak za kojeg se zakačim u centru grada? - nikakak.. dakle, gmejl smtp i viola..

ps jes, koristim gmejl dok sam mobilan..
06.03.2008 | 01:11
Hvala vam na savjetima ali danas sam rijesio problem...
Problem je bio u DNS serveru. Kad odete u postavke mreže (system preferences - network) tamo pod stavkom DNS servera Leopard je napisao dvije adrese koje su se razlikovale u jednoj znamenci. Bile su napisane sivim brojevima sto, pretpostavljam, znaci da su bile upisane automatski. Kada sam kliknuo na taj prostor za pisanje one su se izbrisale, nestalo je neta, ali kad sam upisao rucno jednu od te dvije net se vratio u normalu a mail sada radi besprijekorno!
Do ovog sam dosao gledajuci u poruku koju mi je izbacio Connection Doctor u Mail.app; tamo je pisalo Halo command rejected: You are not mocable.ba (sto bi znacilo da me smtp server nije prepoznao) pa sam onda shvatio da moj server brkaju upravo te dvije DNS adrese! Upisao sam samo jednu i kao sto rekoh sve je SUPER!
  • balonkica
  • Posjetitelj
01.05.2008 | 19:12
imala sam isti problem od jučer, nisam mogla slati mailove. Naravno prvo sam okrivila iskonovce, nešto s njima ne štima. Iz tehničke službe ljubazno su mi rekli da su morali zatvoriti moj izlaz jer s moga maila stiže veća količina spama. Vjerujem da me je dotični htio samo što prije maknuti s telefona, budući je već bilo poprilično kasno. To naravno nije bio razlog mojih problema što sam shvatila nakon što sam prošarala po netu i međuostalim našla i vaš forum. Moram priznati da nemam neki tip kako je to ponovo proradilo (inače sve je sigurno bilo ispravno unešeno-bez tipfelera, bez passworda i ostalih pogreški). Moj je problem bio da se preko terminala nisam mogla spojiti na telnet port.I dok sam mijenjala postavke server porta, pokušavajući razne varijante,stvar je proradila. Nisam sigurna jesu li na iskonu možda stavljali neki spam blocker koji je privremeno uzrokovao probleme mac userima,iako su mi rekli da kod njih sve radi. No, s obzirom da problem postoji kod mnogih korinika leoparda možda to i nije uzrok.
Post nije praktična pomoć, ali nadam se da vrjedi čuti drugačija iskustva
28.07.2010 | 17:08
Ja imam sličan problem:

Cura treba koristiti mail sa posla i želi ga imati na svom laptopu kako bi mogla obavljati email korespodencije i izvan ureda.
Ona probala i nije uspjela podesiti appleov mail sa tim akauntom.

Na poslu im je ISP B-Net.

protokol POP3
incoming mail server: pop.globalnet.hr      
outgoing mail server: secure-mail.xnet.hr

I ja probao od doma podesiti sebi pa da vidim kako i gdje zapinje.

incoming (pop.globalnet.hr) dela bez beda, a outgoing (secure-mail.xnet.hr) neće.

Probao sa i bez autentifikacije, SSL i bez ... neće.
Onda naiđem na ovaj thread i vidim da je to za očekivati budući da se ja u ovom trenu spajam na net putem Optime a njihov ISP je B-Net.

I sad mogu njoj reći da unese to što sam ja i trebalo bi raditi na njenom laptopu pod uvjetom da je spojena u uredu. No ako je to uvjet onda i nema smisla cijeli poduhvat jer joj treba pristup mailu kako bi se dopisivala kad nije u uredu.

Onda Dijete kaže da on to sa smtp.google.com rješava... probao i ja sa autentifikacijom svog gmail akaunta i radi - no onda onaj koji dobije mail u stavki from dobije ovu informaciju: IME INSTITUCIJE< Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript > što je naravno neprihvatljivo za poslovnu namjenu.

Kako riješiti ovaj problem?
Nije moguće da je onemogućen rad na terenu u današnje vrijeme?
Ili ja promašujem na nekom sasvim drugom mjestu?

Hvala na pomoći
29.07.2010 | 00:16
Vrlo jednostavno opce pravilo je: "outgoing mail server je outgoing mail server onog providera preko kojeg si trenutno spojen". U tvom slucaju od Optime kada si doma i to bi moralo raditi!

Doduse, provjeri na stranicama/korisnickoj svog providera na poslu (B-Net) imaju li autorizirani pristup smtp serveru, jer u tom slucaju najcesce dopustaju slanje bez obzira preko koga si spojen.
29.07.2010 | 21:49
hlade je napisao:
Vrlo jednostavno opce pravilo je: "outgoing mail server je outgoing mail server onog providera preko kojeg si trenutno spojen". U tvom slucaju od Optime kada si doma i to bi moralo raditi!

Ovo zlatno pravilo nažalost ne treba više slijediti jer su spam filtri počeli mailove poslane preko jednog providera, a s adresom pošiljatelja od drugog markirati kao spam ("sender probably forged"). Dakle, ako tako radiš, riskiraš da u većem broju slučajeva primatelji ne dobiju tvoj mail jer im ih je spam filter gurnuo u neko smeće gdje ima stotine spamova.

Za slučaj da nisam bio jasan, evo primjer.

Moja je adresa na poslu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Mailovi koje šaljem preko SMTP servera koji se zove npr. mail.firma.hr (a to može biti alias za npr. secure-mail.xnet.hr) proći će spam filtre OK. Ako si doma podesim Mail.app da se predstavlja kao Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , ali se od doma spajam preko T-coma pa mailove šaljem preko mail.t-com.hr, moji mailovi će na nekim (naročito korporativnim) serverima odletjeti u junk folder kao potencijalno falsificirani.

Doduse, provjeri na stranicama/korisnickoj svog providera na poslu (B-Net) imaju li autorizirani pristup smtp serveru, jer u tom slucaju najcesce dopustaju slanje bez obzira preko koga si spojen.

Upravo sam to htio savjetovati. Svaki provider bi, barem za korporativne korisnike, trebao pružati ovu uslugu.

Dakle, postaviti "Autenthication" na "Password" i onda ispod unijeti username i password. I to bi onda moralo raditi i iz firme, i "s terena".
29.07.2010 | 22:45
Hvala,
evo upravo ovako kako si rekao je i proradilo.

Naime dok je djevojka bila na poslu (dakle spojena preko provajdera Bnet čiji je i SMTP server) smo išli kroz podešavanje. Prvo smo probali podesiti outgoing bez autentifikacije i nije radilo (jer sam mislio da autentifikacija koju imamo vrijedi samo za incomming server kako si gore u postu sugerirao da često može biti slučaj).
Onda smo unjeli autentifikaciju (istu kao i za incoming server) i voila spojilo se. Probala mi je poslati mail ... i mail je prošao.

E sad mi nismo pitali provajdera dali ima taj autorizirani pristup SMTP serveru jer smo prvo htjeli probati od doma ako radi da se ne gnjavimo sa tech supportom ako nema potrebe. Uglavnom probala je od doma poslati mail (ISP je u tom slučaju t-com) i mail je opet najnormalnije prošao.

Tako da je to to predpostavljam da je to i odgovor na pitanje dali imaju "autorizirani pristup SMTP serveru"?

E sad ja sam ranije isto pokušao na svom računalu i nije mi uspjelo, jedina je razlika što je ona bila spojena preko B-Neta (u uredu) dok je inicijalno podešavala SMTP server i autentifikaciju a ja nisam nego preko Optime.

Sve u svemu ... hvala obojici na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO