10.6.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6.1

12.09.2009 | 10:16
Čitam - već je 10.6.1 vani. Meni se čini da je to još puno brže nego kad je izašao 10.5.1, a onda su bili komentari da je 10.5.1. bio drama brzo izdan i da je to očit dokaz bugovitosti i ishitrenog izlaska.

Radi čega je uopće 10.6.1 tako brzo izdan, je li tko već napravio update i ima li nekih vidljivih poboljšanja (ili, nedajbože pogoršanja)?
12.09.2009 | 11:40
10.6.0. je radio bez greške, 10.6.1. također radi ko satich
12.09.2009 | 13:28
I meni radio ok kao i sad s apdejtom, jedino sam jučer instalirao novi iLife zbog iMovia jer mi nije htio s video kamere Sony prebaciti snimke.Sad to radi čak bolje nego prije i nemam za sada zamjerki.
13.09.2009 | 01:17
The 10.6.1 Update is recommended for all users running Mac OS X Snow Leopard and includes general operating system fixes that enhance the stability, compatibility, and security of your Mac, including fixes for:

- compatibility with some Sierra Wireless 3G modems
- an issue that might cause DVD playback to stop unexpectedly
- some printer compatibility drivers not appearing properly in the add printer browser
- an issue that might make it difficult to remove an item from the Dock
- instances where automatic account setup in Mail might not work
- an issue where pressing cmd-opt-t in Mail brings up the special characters menu instead of moving a message
- Motion 4 becoming unresponsive

For detailed information on this update, please visit this website: support.apple.com/kb/HT3810.
For information on the security content of this update, please visit: support.apple.com/kb/HT1222.
To sam pronasao ovdje.
13.09.2009 | 01:29
Za razliku od 10.5 koji je izašao s hrpom bugova, 10.6 je izašao super čist i stabilan. Meni je radio gotovo 15 dana bez najmanjeg problema (vjerujem da bi radio i dalje da nisam restartao stroj radi updatea). Stavio sam 10.6.1 odmah i dalje sve radi super. Krpali su neke vrlo specifične stvari koliko vidim, ništa kritično. Požurili su jer nisu mogli dopustiti bug u vlastitoj pro aplikaciji (Motion 4), a i mnogi su ih na forumu pritisnuli radi printera koji nisu radili.
13.09.2009 | 01:34
Ja nisam bio Macovac kad je tek 10.5 izasao pa za to ne znam, ali kako mi je 10.6 radio otkako sam ga prije nekoliko dana instalirao imao sam osjecaj da sam dobio poluproizvod...
Nisam siguran je li se ista promjenilo ovim updejtom, ali glavni problem sam uspio rjesiti i bez toga. Jos uvijek mi nije jasno zasto mi prelazak izmedju Spacesa izgleda trzavo, a na 10.5 mi je savrseno glatko islo... Ugl, kod mene Snow Leopard i Spaces se nikako ne vole

komentari??
bok!
13.09.2009 | 11:30
Bilo bi zanimljivo vidjeti što kaže tvoj Activity Monitor. Ako se dobro sjećam, ti si ono bio na jadnog Minija natovario teška čuda softvera...
14.09.2009 | 16:53
Evo, ja stavih 10.6 danas na iMaca i tamo sve radi bez greške (za sad), no isti taj instalirah na MBPa, te je instalacija prošla glatko, no ne želi preko AirPorta van na net!?!?!
Signala ima, vezu je uspostavio, no bilo koja aplikacija koja želi na net, neće...

Jel ima netko sličnih iskustava??
14.09.2009 | 22:45
eto riješio...
14.09.2009 | 22:58
Super. A kako?
15.09.2009 | 14:31
smayoo je napisao:
Super. A kako?

Iskao sam na netu, pa naletio na Appleovom forumu. Ja sam imao kao lokaciju Automatic i to nije funkcioniralo. Treba napraviti novu lokaciju, tipa DOMA, i sve radi. Čudno ali istinito.
Za sad mi sve funkcionira, 30GB više mjesta na disku, čini mi se i življi i brži, no to može biti subjektivno. Kako je neko negdje rekao PLACEBO efekt.
Za sada sam zadovoljan.
16.09.2009 | 08:59
Doma imam stari mac mini 1.5 Solo sa 1GB rama jer sam skurio drugi slot. Na leopardu se je to vuklo za popizidit. Dok sada sa Snow Leopardom radi jako dobro. Finder je brži, aplikacije se brže otvaraju, Safari ne šteka, sve u svemu djeca i žena puno zadovoljniji. Driver za Canon Pixmu ip4200 koju imam doma je puno bolji. (ili točnije rečeno, ljepše prikazuje infomrmacije o printeru, koliko imam boje i sl.) Nažalost u firmi imamo Lexmark C500n i on nije na podržanoj listi printera, pa zato ne mogu instalirati Snow Leopard na računala u firmi. Što se tiče razlike, 10.6.0 i 10.6.1, ja sam svoj Snow dobo u iStyle prošli četvrtak kada je 10.6.1 već bio vani pa ne mogu pričati o razlikama. Prvi dojmovi su takvi da tražim načina kako da skurim Lexmarka pa da kupimo novi printer koji je podržan u Snow Leopardu.
------
BTW, iako nije na listi nekompatibilnih program, prijatelj me uvjerava ta Transmit (FTP) ima problema sa Snow Leopardom i Javom. Da li netko tko je instalirao Snow Leopard ima Transmit i kakvi su dojmovi.
16.09.2009 | 09:33
Ping, možda kao ideja za printer? Niej baš najelegantnije, ali trebalo bi radit. 'Žrtvuj' jedan komp koji bu ostal pod leopardom pa iz njega shareaj printer. Onda bi trebalo raditi, kaj ne? Ili sam nekaj zabrijal?
16.09.2009 | 10:59
Đuro, vjerojatno ne bi radilo - na printeru s kojeg se šalje na print se radi obrada za specifični printer.

Moglo bi raditi da se na leopard stroju instalira onaj darwinow print deamon (kako se ono zove) pa se na njega s drugih printera šalje PS dokumente, a on to onda gura na fizički printer po lokalnom driveru. Ali i to ima nedostataka (ne možeš koristiti napredne opcije printera, duplexer, booklet printing, poster printing, itd.).

Ping, ako tražiš način kako skuriti Lexmarka, prolij kavu po njemu. Slučajno.
16.09.2009 | 14:43
Smayoo, jesmo baš ziher u to? Naime, imam doma lampu s 10.4.11 sistemom i povremeno radim i na njoj, čisto iz gušta. Printer je HP laserjet P1006 koji nije na popisu HP printera u sistemu i traži svoju instalaciju drajvera. E sad, taj je printer spojen na iMac core 2 duo (2 GHz) pod leopardom i uredno je sharean. Lampa ga vidi kao bonjour printer P1006@iMacC2D i printa uredno na njega iako NEMA instalirane drajvere za njega. Iz toga zaključujem da ipak host tog printera odrađuje pripremu za printanje.
Evo, to su moja iskustva, molim pametnije od sebe da mi objasne kak stvari stoje. Na žalost, još mi nije stigla uredno plaćena kopija snow leoparda pa da isprobam i jednoznačno ustvrdim tko je upravu. Naime, motala mi se po glavi ideja d akupim neki mini (PPC) i koristim ga kao print server baš iz tog razloga.... Sad me Smayoo malo poljulal u naumu...
16.09.2009 | 15:03
Hm, etotiga sad...

Da. Da. Zapravo imaš pravo. Sorry. Hoda to preko Bonjoura. Meni to nije odgovaralo iz drugog razloga (morao sam šerati printer prema windozama).

Radi, dakle, sigurno radi (sjećam se da sam i ja to tako napravio između sinove Lampe i Minja). Samo što nemaš pristup posebnim funkcijama printera.
16.09.2009 | 15:54
Evo Ping, onda probaj tak: jedan komp ostavi pod leom, iz njega shareaj printer kao bonjour printer i čekaj da lexmark krepa radećiB)
16.09.2009 | 21:06
Probati ću sutra, pa javim.
17.09.2009 | 10:03
Ukratko:
1. Donio Minia u firmu i stavio ga na stol
2. Spojio tipkovnicu i monitor, te upario bežični miš
3. Upalio Mini (ne radi ako je ugašen)
4. Otvorio MBP, sa Leopardom
5. MBP>System Preferences>Print & Fax>Odabrao printer i kliknuo Sharing
6. Spojio Minia na mrežu. (Nova stvar na Snow Leopardu je način prikazivanja ikone mreže u status baru. Prije je bila siva ako nije spojena ili crna ako je spojena. Sada, dok se pokušava spojiti, blinka, odnosno kao da blinka, odnosno ide stepenicu po stepenicu dok traži mrežu. U stvari nebitno.)
7. Mini>System Preferences>Print & Fax> +
8. Pod default se prikazuje moj LEXMARK/Kind Bonjour Shared
9. Odabrao Lexmark, gdje je on pod Print using opcijom, koja je namještana na auto select, odabravo Lexmark C500 ver2.00 (to je identična verzija drivera koju imam na MBP) Location: Local Zone
10. Kliknuo ADD
11. Otvorio Filemaker
12. Kliknuo print
13. Pušing rođo
Print, save as PDF ili preview dugme ne reagiraju, dok cancel radi najnormalnije, tj vrati me na skriptu i pita nastavljam sa Filemakerom ili ga gasim.
14. Otvorio PDF u Preview, kliknuo print i radi
15. Text edit, Word, Mail i Safari rade, tj. printaju.
17.09.2009 | 15:17
Čekaj, ako sam dobro pohvatal ti koristiš driver pod snow leopardom s minija? Probaj bez njega. Obriši ga i onda pusti da se on snalazi preko mreže. Tad bi valjda trebal poslati sirovinu na printanje na MBP (na njemu je 10.5 ako sam dobro shvatio) pa vidi kaj se bude onda dogodilo.
Ili s druge strane, jesi ziher da filemaker dobro radi pod SL-om?
U svakom slučaju, probaj se malo igrati. Ovo s export kao PDF treba uvijek raditi- kunst je da radi iz aplikacije kako valja...
Držim fige;)
17.09.2009 | 16:19
Filemaker Pro Advance 8.5 radi bez problema i printa na kućni ip4200. Nisam još jedino probao, da li radi export u pdf iz skripte.
17.09.2009 | 20:41
smayoo je napisao:
Bilo bi zanimljivo vidjeti što kaže tvoj Activity Monitor. Ako se dobro sjećam, ti si ono bio na jadnog Minija natovario teška čuda softvera...

Ne znam kakve to veze ima s trenutnom temom (OSX 10.6.1.) ali otkako sam u Minija stavio 3GB RAM-a on bez problema podnosi sve sto stavim pred njega I na Leopardu i Snow Leopardu

A glavni problem koji sam imao sa Snow Leopardom sam rjesio

discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2141317&tstart=0

Jos mi nije jasno zasto mi steka promjena izmedju Spacesa, cak i kad nemam pokrenuto nista osim Findera (kad tek upalim racunalo, ne pokrece mi se nista automatski... tako da...), a ostale sitnice su problematicne third party aplikacije, ali i to je rjeseno jer su promptno izbacene verzije koje rade na Snow Leu bez problema...

komentari??
bok!
18.09.2009 | 10:15
Ajde, kad smo već kod printanja imam jedan poluproblem koji me ljuti, iako sam već naivknul na njega. Dakle, kak je Smayyo svojedobno skrenul pažnju, HP je IZNIMNO osjetljiv komad printera. Radi se o laserjetu P1006 koji neće raditi ako nije zašteka direktno u komp. Preko nekog huba neće. OK, zaštekan je u komp (zanimljivo canon MP210 all in one nema tih probelma i radi kud god ga zaštekaš). No, iz worda ne printa! Neće da ga j...š. A ako isti fajl otvorim u text editoru ili beanu, onda sve radi bez ikakvih problema. I printa ko grom. Ima li to možda kakve veze kaj je word (office 2004, legalan) PPC aplikacija?
Hvala unaprijed,

BTW, Ping, nisam skužil, jel ti je doma ip4200 i radi pod 10.6 s drajverima za 10.5 ili neka druga kombinacija? Fala, još jedan put
18.09.2009 | 20:52
Evo da ne otvaram novu temu ja osobno imam problema sa 10.6.1.Naime nakon upgrade-a ne mogu pristupit mreznom disku a na 10.5.8 sam se mogao uredno spojit a sad se cijeli mac zaledi nakon pokusaja prstupa disku pa moram gasit na silu.
19.09.2009 | 19:58
dosta ljudi, ukjučujući i mene, imaju problema s nekim alatima iz CS4 familije. ja konkretno s photoshopom. danas sam nanovo instalirao 10.6 i update ..1

ako mi se i dalje bude PS rušio, vraćam na 10.5.x
19.09.2009 | 22:59
Djuro genijalac je napisao:

BTW, Ping, nisam skužil, jel ti je doma ip4200 i radi pod 10.6 s drajverima za 10.5 ili neka druga kombinacija? Fala, još jedan put

Ne, novi driveri za ip4200 su došli sa instalacijom Snow Leoparda. Printer je preko USB uštekan u minia.
20.09.2009 | 09:47
evo i mene. Stigo SL, ugrađen na iMac 2.0 GHz C2D. Instalacija prošla bez IJEDNOG problema. Dapače, printeri rade. Canon MP210 je sistem uredno prepoznal i s njegovim drajverom radi ko grom. Za HP laserjet P1006 sam dobro proguglal i našel da su ljudi preporučili stari HP-ov drajver s kojim printer radi normalno. Dapače, više me ne muči ni onaj bug iz worda..

BTW, Davore, ja nisam naišel na nikakav problem s oficeom 2004, iako sam ga pokrenul samo iz znatiželje. Puno važnije: Bean radi ko grom.

Zanimljivost: photshop CS preko rosette radi bez problema, illustrator CS3 (native intel) se ruši.
Na žalost visualhub ne radi, ali MPeg streamclip radi, iako malo klimavo. No, kad radi, čini mi se da je konverzija binto brža nego pod leom.

Inače, čini mi se da je komp jednako brz kao i ranije, čak možda malo usporen u odzivu? Ali, kad se primi neke aplikacije koja treba intenzivno snagu CPU-a, onda je definitivno brži...
Da, preview mi je bubnul jednom dok sam pretvaral sliku ekrana iz PNG-a u JPG.....
21.09.2009 | 20:46
@ Tomek: meni je komp definitivno sporiji. Sporije reagira, dulje vrti kad diže neku aplikaciju. Treba mu više vremena da ju digne. Ziher je sporiji u odzivu nego na 10.5.8.
Imamo li kakvih ideja? Imam 2,5 Giga Rama (2 GB + 512 Mb moduli). Hard je 160 Gb, ispunjen do pola.... IMac 2 Ghz Core 2 Duo, bijeli s ATI grafičkom (128 Mb). Kad sam prešo s tigera na leopard komp se nije usporil, ali sad je defitivno tromiji.
21.09.2009 | 21:48
Sa 10.6-icom mi se pojavio sljedeći problem vezan uz e-mail attachmente:

HR znakovi šđčćž... u nazivu attachmenta se po primitku e-maila na windozima(xp)/outlooku raspadaju i onemogućavaju otvaranje fajlova, što nije bio slučaj sa OS X 10.5.

Pokušao sam slati iz Apple Maila i Entouragea - ista stvar. Attache je na XP-u moguće otvoriti tako da se attach snimi i obriše se smeće iz naziva fajla.

Zanimljivo je da se karakteri ne raspadaju ako resendam/forwardiram stare poruke u kojima su attachmenti prikačeni pod 10.5, nego samo kad ih se kači pod 10.6.

Pokušao sam i kopirati fajlove preko mreže s 10.6 na XP i - radi. Znači, nešto se loše pod 10.6 događa pri enkodiranju attachmenta.

FYI, kao i pod 10.5, i sada koristim Croatian keyboard layout/input.
08.10.2009 | 00:33
Bljak. Widget za vremensku prognozu koji sad dolazi sa sistemom više ne provajda Accuweather nego Yahoo. Yahoo ne nudi niti približno toliko mjesta u ko Accuweather. Još je zanimljivije da imaju prognozu za primjerice Delnice, ali ne i za Rijeku. Fuj fuj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO