01.11.2009 | 18:32
Poštovana gospodo,
Znam, bil je thread na temu snow leoparda 10.6.1, ali evo mene opet, sa drug(ačij)im mišljenjem. Na to me ponukao slučajan susret s nekom dvojicom mladića u sportskoj dvorani Ban Jelačić u Zaprešiću. Naime, tam klinci treniraju košarku pa sam prolazeći vidio macbook i neki picek. I tako, malo pomalo, s vlasnikom macbooka i skužimo da nas mori isti problem: komp se nakon upgradea na SL jako usporio. I njegov macbook (Santa Rosa) i moj iMac (2.0 Ghz, Core 2 Duo) su nakon upgradea na SL jako usporili u odzivu. Otvaranje prozora, dizanje aplikacija, sve je dramatično sporije nego je bilo pod Leopardom, aka 10.5.8.
Vidjevši da nisam jedini, i da to očito nije samo na mom kompu, krenul sam u akciju. Pobrisal sam hard i instaliral 10.6. od nule. Potom s migration assistom sam s vanjskog diska povukel SVE. I sad je komp puno brži, u odzivu je jednako kao i prije, nemam prigovora. A i aplikacije su stabilnije. Prije mi se rušil Illustrator CS3, sad radi bez beda. Visualhub nije uopće htio dići, sad radi normalno, tj, puno brže jer koristi obje jezgre itd...
U svakom slučaju, nakon instalacije leoparda sam bil oduševljen, nakon SL-a ne baš pretjerano.
Komp je standardno došel s 10.4.8 ili 9, pa je to upgradeano na 10.5 pa svi upgradei do 10.5.8 i onda upgrade na 10.6. Jel moguće da je tu uzrok problema? Dosad NIKAD nisam probleme s upgradeima sistema. A isad je komp radil, ali je bil lijen. No, nakon ovog zahvata je živahan koliko se i očekuje.
Evo, ako se nekom nakon upgradea na 10.6 komp vuče, neka napravi ovo.
BTW, komp mi ima 2.5 Giga rama (2 Gb + 512 Mb). Bi li bilo pametno da su oba modula isti? Komp prepozna 4 Gb, ali može raditi samo s 3 Gb, pa mi nije baš preša krknuti unutra još 2 Gb kad su sad memorije poskupile ko kuga....
Eto, hvala na pažnji