10.6.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6.2

10.11.2009 | 18:19
Evo čitam na Vikalici da je 10.6.2 vani i, dapače, već instaliran.

Zanima me prije svega iskustvo onih koji su imali problema sa Snowom - da li 10.6.2 rješava te probleme?

Ja na MBP nisam stavio ni 10.5.8 jer je bilo naznaka da stvara probleme s WLANOM na MBP-ovima, pa sam onda isto pročitao i za 10.6. A za 10.6 se, jelte, priča i o problemu s nekim MAcovima koji imaju Nvidiu 9400.

Tako da se baš i nisam žurio s nabavom Snowa (pa me je Davor stavio u zapećak na listi čekanja ).

Ali sad mi se nekako čini da je možda dozrelo i da su ti bugovi porješavani. Jesu li?
10.11.2009 | 18:59
Što je sve novoga:
www.apple.com/downloads/macosx/apple/mac...cosxv1062update.html
Instalirao 10.6.2 na MBP 2.4 GHz na Mac OS X Snow Leopard i za sada stvar kopa.
10.11.2009 | 19:11
To bi bio MBP late 2008?

Da li si prije toga imao problema s 10.6.0 ili 10.6.1?

Hmmm... u tom popisu ne vidim da spominju išta o problemima s WLANom i usporenim radom...
10.11.2009 | 19:42
Smayoo, ja imam MBP mid 2009 i zaista nemam nikakvih problema. Sve nekako leti, Safari, Adobe-ov paket (CS4), Windeki bootcampani, kao i autocad na njima. Zasad sve super.
10.11.2009 | 23:50
iPhoto full screen edit bug je i dalje prisutan
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...start=0&tstart=0
11.11.2009 | 00:14
MBP 17 Early 2008. Ništa od navedenih problema nisam imao. Ni na 10.5.8, ni 10.6, ni 10.6.1 niti sada na 10.6.2. WLAN imam doma i na poslu i sve ok. Moj iPhoto 7.1.5 nema nikakvih problema u editiranju slike. Niti s ostalim programima nije bilo loših iskustava, osim na relaciji: Safari→Java→Save as PDF, poneki put. I to na 10.6 i 10.6.1, ali ne na MBP nego na iMacu 20, prvi model.
11.11.2009 | 01:18
Ja niti si 10.6 nisam imao nikakav značajan problem, a 10.6.1 je isto radio uredno, evo kod mene tri tjedna bez restarta. 10.6.2 od jučer i sve radi kao i prije. Ma sve se to vriti oko specifičnog softvera koji netko koristi... sam OS je prilično cool.
11.11.2009 | 08:47
MBP 2.2 model, to je valjda prvi C2D. Nikakvih problema za sada. Nemam bas najnovije programe iPhoto ne koristim, WiFi radi. Zadovoljan.
11.11.2009 | 21:54
Apdejto bijeli MB i sljedeći dan nakon što sam digao poklopac i probudio ga iz sleepa dobio ovu poruku:

Kernel panic ili?
Bijeli MB, 2.2 dual core. 2 godine star i dosad ne imah ama baš nikakvih problema. Niti sa SL-om ni ništa (apgrejdao sa leoparda). Prvi put ga restartam ikad valjda (a da nije radi apdejta ili neke instalacije, jel). Tak da, ne znam.

Dal bi trebao biti zabrinut?
11.11.2009 | 23:23
Da, to je Kernel Panic. Ako se ne ponovi, ne brini.
12.11.2009 | 16:02
Evo ja konacno upgradeao na Snow danas i stavio 10.6.2 odmah. Doima se za sada sve ok, osim sto mi jedna od kljucnih aplikacija (SIP klijent) vise ne radi. Radi se o Xmeetingu, srecom vidim da je dostupna neka beta X-Litea 4, pa sam instalirao za njega. Uz malo srece nece praviti probleme kao verzija 3...
30.12.2009 | 18:05
pozdrav svima....i ja imam istu trilemu...dali da idem na SL ili da još čekam...video mi je osnovna preokupacija... ako FCP nema problema sve ostalo mi je manje bitno(recimo)

unaprijed zahvaljujem
  • campo
  • Posjetitelj
30.12.2009 | 19:41
koji fcs ja imam tricu i sve radi puno bolje nego dvica na 10.5
01.01.2010 | 19:24
ja imam FCP 6...zanimaju me iskustva ...tj .dali da još ćekam ili da prelazim
02.01.2010 | 02:31
Mi smo na Snow Leopardu odavno na glavnom stroju za montažu... dakle, slobodno upgradeaj...
03.01.2010 | 14:34
hvala Davore...idem i ja
03.01.2010 | 23:42
Gledam kako fino radi kod cure ovaj Snow pa se sve nesto pomišljam odvažiti na novi OS i na mbp-u.
Negdje je ranije bio neki kompatilibility list na netu no zaboravih gdje ... ima tko link?
Ono da vidim s kojim aplikacijama ima problema.
Kako je sa CS3 Adobovim?

Poz svima
03.01.2010 | 23:44
Evo ađoh app koji to provjerava snowleopard.wikidot.com/
poz

Jao nije bas naj ovo sa CS3

Doduse kod djevojke radi dobro no ona ga jos goni na 32bitnom kernelu pa neznam kako ce to biti kad ga se upogoni u 64?

Citao sam negdje da je stabilnije dosta toga ako se radi u 32bitnom ... a opet ... whats the point stavljat ga onda?
03.01.2010 | 23:54
...ja vrtim Snow Leo s 32bitnim kernelom i ne vidim u čemu je problem. Što ćeš ti točno propuštati ako ne budeš vrtio 64bit kernel na Snowu?

komentari??
bok!
04.01.2010 | 00:01
Pa predpostavljam brzinu rada kod 64bitnih aplikacija? Konkretno ja bih rado da mi FCP renda brže no on je 32 bitni ili ?!
Nemoj mi na pitanje pitanjem odgovarati jer pitam da saznam
poz

EDIT:

What are the advantages of running a 64-bit kernel?
The way Mac OS X is designed to take advantage of more then 4GB memory pre 64-bit, causes it to swap address for memory above the 4GB barrier, which in turn makes each memory operation slightly slower. If you have more then 4GB of memory in your computer, running a 64-bit kernel will speed up memory read/write some, but will cause more compatibility issues with kexts. Thats it. If you have less then 4GB of memory a 64-bit kernel will have no advantage what so ever, and above that you will see some performance improvement when more then 4GB of memory is consistently being used. Obviously as no mac ships with more then 4GB of memory by default, and only more recent macs (excluding xserves and Mac Pros) can even accept more then 4GB of memory, and as it will take third parties some time to write 64-bit kexts, it makes absolutely 100% sense to default to a 32-bit kernel at this point.

Ako je to tako onda budem sacekao jer sam opremljen sa 4gb i bome ne planiram bas tako skoro kupovati više.

A koje su prednosti 32bitnog snow-a prema 10.5.x?
fala
bok
04.01.2010 | 01:47
Unatoč tome što vrti 32bit kernel 64bit aplikacije se najnormalnije izvode. Razlike u performansama se tu lako očituju... npr www.freeshuffle.info/handbrake-gets-64-bit-snow-leopard-love/
Finder dosta lakše barata s direktorijima koji imaju u sebi više tisuća fajlova npr... kako developeri pocnu prilagodjavati, odnosno pisati aplikacije koje upraznjavaju GCD (neka spika s paralelnim izvodjenjem dretvi) i ostale beneficije koje donosi SL razlika u performansama bi se trebala još više očitovati. SL se dosta brže boota.
Još neke fine sitnice koje su promjenjene u UI-ju su meni dovoljan razloga da koristim SL.
Ukratko sam naškrabao što valja u SL-u LOL, uglavnom googlaj pa ćeš dobiti još detalja

bok!
04.01.2010 | 15:01
tnx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO