30.11.2009 | 21:03
evo, prije nekoliko minuta mi se desila sljedeća avantura:
1) išao sam prebaciti jedan folder na stick;
2) kad sam ga prebacio otovrio sam ikonu sticka, ušao u folder i htio izbrisati neke fajlove iz njega;
3) prilikom brisanja se pojavio onaj šareni krug i sve je zaglavilo;
4) nakon 5 min. čekanja udario sam cmd+opt+esc i označio Finder te pritisnuo opciju Relaunch; izbacio je upozorenja da će mi sve nesejvane promjene izgubiti o rekao sam OK, tj. Relaunch;
5) potom mi je nestalo sve s desktopa, čak i menu bar;
6) nakon određenog vremena čekanja, jer sam mislio da mu treba neko vrijeme da odradi taj Relaunch, išao sam manualno ugasiti komp;
7) pritisnuo sam tipku shut down i komp se ugasio, ali kad sam ga ponovo upalio odmah se pojavio desktop, naravno idalje potpuno prazan, a nije mi se digao OS kao da palim komp (bijeli ekran, pa plavi ekran, pa desktop) nego kao da sam ga stavio u sleep;
8) pošto sam skužio da mi je dock ostao, otišao sam na njega i digao Safari - tada mi se menu bar opet pojavio i otišao sam na jabuku i pritisnuo komandu "restart", ali se apsolutno nije ništa desilo - samo mi je nestao i dock (!);
9) ponovo sam nakon par minuta čekanja pritisnuo gumb shut down; kad sam ga opet upalio digao se otpočetka (bijeli ekran, pa plavi ekran, pa desktop);
kad mi se pojavio bijeli ekran, na njemu su bile debele tamne paralelne linije, ravnomjerno raspoređene - dosad ih nikad nije bilo...
kada se OS podigao sve je bilo ponovo tu, ali šta se to izdešavalo?