Snow Leopard i mrezni WD My Book disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snow Leopard i mrezni WD My Book disk

08.01.2010 | 10:16
Prebacih se na SL na poslu i u principu sve stima osim jedne stvari koja mi je trenutno jako bitna. Mozda ima netko tko zna o cemu bi se tu moglo raditi?

Imam eksterni disk WD My Book world edition koji je spojen na mrezu. Disk ima razne foldere za razne usere od kojih su neki zasticeni lozinkom a neki imaju slobodan pristup.
Na Tigeru je sve radilo bez problema. Odem na disk po prvi put, otvorim folder, upisem username i lozinku za taj folder i dalje ga otvaram uvijek bez problema. Public foldere otvaram bez prolema. Nikada nista nije zastekalo.

Na SL (10.6.2) medjutim stvar ne radi. Odem na disk i vidim sve foldere. Kad pokusam neki otvoriti dobijem: "The operation can’t be completed because the original item for “IME FOLDERA” can’t be found.". Ali ono sto je zanimljivo je da ponekad, bez odredjenog razloga, uspijem otvoriti jedan public folder.

Disku bez problema pristupim preko browsera. Firmware diska je najnoviji. Inace taj disk, buduci da je samo ustekan u mrezu, mislim da ima unutra neki softver koji sve to vrti, a do sada je sve to funkcioniralo s Tigerom.

Ideje?

Zahvaljujem na svakoj pomoci.
V.
08.01.2010 | 21:49
Da nije neka glupa kvaka, tipa da imaš neka slova osim osnovnih engleskih 26 u imenima foldera pa se sad javlja neka razlika u Unicode tumačenju ili tako nešto čudno?
09.01.2010 | 01:38
Vjerojatno jest neka glupa kvaka, ali moje znanje na tom polju je nikakvo, do sada je sve radilo "plug & play". Ne znam koje su mi mogucnosti na raspolaganju da ispipam u cemu je stvar.

Imena foldera su s obicnim slovima: Public, fotografije, itd...

Mogu probati preimenovati cijeli disk i foldere.
09.01.2010 | 01:50
Probaj u administraciji diska dodat novog korisnika, te se logiraj preko SL s tim novim korisnikom.
Inaće ja imam isti disk i SL i sve mi radi ok.
Isto tako, probaj zadati direktnu putanju na folder koji ti treba.
12.01.2010 | 15:11
Da! To je to!
Kreirao sam novog usera i sada radi!

Hvala puno!
12.01.2010 | 15:28
Može li jedno brzinsko pitanje ovdje, da ne otvaram novu temu?

Da li se ovaj mrezni WD disk moze ikako koristiti za Time Machine backup?
18.01.2010 | 20:26
Khm. :o) Nitko ne zna?
18.01.2010 | 20:41
Pa probaj, nije li to nekako najlakse? ))
Mi smo imali taj nekakav World edition od 2tb i vratili smo ga nazad nakon par dana koristenja jer je to nama bilo neupotrebljivo sporo.
18.01.2010 | 22:51
Ne želim otvarati novu temu jer vjerujem da će odgovor doći brzo.

Posjedujem MyBook Studio 1TB i uskoro dolazi MyBook Studio II 2TB.
Na slikama uvijek ih pokazuju kao knjige složene.
Dali se mogu povezati jedan za drugi pa na Mac jer imam samo jedan firewire.
A treba prebaciti nekih 800Gb na novi hard.
Oba dva posjeduju dva ulaza 400/800 Firewire.

Dali bi se trebali prepoznati sami?
Dali je to neko već radio?
18.01.2010 | 23:43
Trebaalo bi raditi jer je tako zamisljen firewire ali, iskreno, nisam to nikada probao
19.01.2010 | 08:46
I ja sam čitao da to tako treba raditi, ali....nikad probao.

Javim kad dođe kako to radi.
19.01.2010 | 09:29
Probao sam, ne radi samo od sebe. Kada idem setirati Time Machine mrezni disk se ne pojavi za odabir za backup. Mislio sam da li netko zna je li to moze profunkcionirat ako se poštimaju neke điđe...
Inace disk jest spor iako je mreza brza, valjda zbog tog nekakvog njegovog softvera koji ga pogoni. No za backup i jos neke stvari mi to ne bi bilo bitno...
23.01.2010 | 18:19
Ja ti imam, doduše dva stara Studio modela MyBooka od 500Gb i prvi je spojen sa fw800 na komp a drugi na njega prek fw400 i rade super već godinu i pol - ali ja sam još na 10.4.11... Prije nekog vremena sam kupil i 1TB i spojil isto na to, formatiral i dal sestri i sad prije nekog vremena mi je javila da ima problema da joj se ne prijavljuje svaki put ili zaspe pa ga se nemre dić i tak, al to sam čital okolo da imaju ljudi problema s njima...
23.01.2010 | 23:55
Došao drugi MyBook Studio II

Stvar radi bez problema.
Spojio u priloženi kabl, mali gubitak brzine na modelu Studio I.
Ako se ide povezati Mac-studio-studio II
Ali ako se ide Mac-Studio II-Studio stvar radi kao jedan hard samo veći.

manji problemi sa programima jer su zapamtile putanju starog modela i u nekima mora se pješke reći nova putanja.

Inaće nema većih problema.
24.01.2010 | 00:06
kajman je napisao:
Može li jedno brzinsko pitanje ovdje, da ne otvaram novu temu?

Da li se ovaj mrezni WD disk moze ikako koristiti za Time Machine backup?

Mislim da 'normalnim' načinom ne može, da mogu samo USB i FW diskovi.
ALI! koliko se sječam negdje sam davno nešto pročitao da se iz terminala može podesiti da se time machine koristi i na mrežnim diskovima. Probaj malo proGooglat, ako se sjetim javim.
25.01.2010 | 21:43
Hvala papittovenga što čitaš stare postove!

Očito da normalnim načinom ne može. Postoje na netu i na nekim forumima neka rješenja da se podesi preko terminala i onda radi i na mrežnim diskovima.

No, nemam pojma o unixu i nikad nisam prtljao po terminalu pa ne bih htio nešto zeznuti.
Mogu naći neke naredbe koje se povlače okolo za tu stvar i postati ovdje pa neka malo upućeniji pogledaju je li to to.

Pozdrav!
25.01.2010 | 21:50
Recimo:

www.lone-gunman.be/2009/06/22/time-machine-network-drive/
i
www.lone-gunman.be/2009/12/19/time-machi...snow-leopard-update/

NIsam siguran da ovaj WD My Book koristi AFP protokol, mislim da ima samo SMB... Mozda to moze biti problem?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO