08.01.2010 | 10:16
Prebacih se na SL na poslu i u principu sve stima osim jedne stvari koja mi je trenutno jako bitna. Mozda ima netko tko zna o cemu bi se tu moglo raditi?
Imam eksterni disk WD My Book world edition koji je spojen na mrezu. Disk ima razne foldere za razne usere od kojih su neki zasticeni lozinkom a neki imaju slobodan pristup.
Na Tigeru je sve radilo bez problema. Odem na disk po prvi put, otvorim folder, upisem username i lozinku za taj folder i dalje ga otvaram uvijek bez problema. Public foldere otvaram bez prolema. Nikada nista nije zastekalo.
Na SL (10.6.2) medjutim stvar ne radi. Odem na disk i vidim sve foldere. Kad pokusam neki otvoriti dobijem: "The operation can’t be completed because the original item for “IME FOLDERA” can’t be found.". Ali ono sto je zanimljivo je da ponekad, bez odredjenog razloga, uspijem otvoriti jedan public folder.
Disku bez problema pristupim preko browsera. Firmware diska je najnoviji. Inace taj disk, buduci da je samo ustekan u mrezu, mislim da ima unutra neki softver koji sve to vrti, a do sada je sve to funkcioniralo s Tigerom.
Ideje?
Zahvaljujem na svakoj pomoci.
V.