UKRADEN MAC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UKRADEN MAC

12.02.2010 | 13:25
Pozdrav!

Frend mi je sugerirao da se javim na ovu stranicu. U ponedjeljak 8.2. ukraden mi je MacBook Mac OSX kupljen 2006 u New Yorku, sa americkom tastaturom. Mac je ukraden u Rijeci u HNK Ivan pl. Zajc iz zakljucane garderobe. Frendovi su mi rekli da postoji neki nacin da se otkrije ako ga netko koristi preko firewirea, ukoliko naravno nije vec u dijelovima rasprodat. Takodjer su mi savjetovali da kontaktiram sve Mac servise u Hrvatskoj, ako se pojavi moj. Zanima me kako mogu saznati koji su sve macovi servisi u Hrvatskoj? Probala sam googlati ali nista mi nije iskocilo.

Inace moj mac nije bio pod lozinkom za koristenje ali je potrebna lozinka za downloadiranje programa.

Hvala
xxxx
12.02.2010 | 13:46
undercover?
12.02.2010 | 13:49
hmmmm.... ukoliko nisi stavio pass onda sam 99% siguran da nemaš ni Undercover... Jbga, ukoliko znaš SN javi Apcomu i ostalim servisima kao i na panduriji prijavi krađu, čisto da si miran da si ti svoj dio posla obavio... A šta da kažem, brzo ga preboli i via USA po novi...
12.02.2010 | 14:21
Da... Serijski broj... Ja ga slučajno imam zapisanog u jednom mailu jer sam slao svog na servis pod garancijom pa je prethodeća papirologija uključivala i serijski broj. Tko normalan inače unaprijed zapisuje serijske brojeve svog hardvera. Većina ga vjerojatno ne bi baš jednostavno ni pronašla...

Samo ti na policiju prijavi krađu i bez serijskog broja. Oni će te uredno zvati kad kod bilo koga pronađu ukradeni laptop, bilo koji, i pitati te da li je tvoj.

Moj je kum svojedobno prijavio da mu je u Giardinu na Mlaki ukralo akumulator iz Jugića pa su ga nakon jedno 6 mjeseci zvali da dođe identificirati jedan ukradeni da li je njegov, i pokazali mu - 24 voltni kamionski...
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.02.2010 | 15:44
smayoo je napisao:
Tko normalan inače unaprijed zapisuje serijske brojeve svog hardvera. Većina ga vjerojatno ne bi baš jednostavno ni pronašla...

Ja si od svih strojeva iimam pospremljen XML iz System Profilera.. je, nikad se ne zna..

nego, vratio mi se iBook u radne navike.. wheeee..
13.02.2010 | 22:58
pa...,nismo se bas nesto proslavili porukama ili kakvim konkretnijim odgovorom ili savjetom.
eto sada znamo i cije je racunalo.

OCISTILO IM NOVČANIKE
Montažstroj pokraden u riječkom kazalištu
Datum objave:
13.02.2010 21:02
Autor: Karmen Mrkić
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Zagrebačke djevojke koje su se tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 8. veljače, na daskama riječkog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci pripremale za predstavu 'Srce moje kuca za nju', nisu ni slutile što ih čeka po povratku u garderobu, ili bolje rečeno, ne čeka
Naime, cijeli je ansambl Montažstroja pokraden. Potvrdila nam je to referentica za odnose s javnošću riječkog kazališta Barbara Grabušić. 'Istina je, curama su neke stvari nestale. Odmah smo pozvali policiju, a što je dalje bilo, najbolje da pitate njih', rekla nam je Grabušić, no policija šuti.

Dežurni voditelj operativnog centra Policijske uprave primorsko-goranske rekao nam je da zovemo glasnogovornicu u ponedjeljak. Ipak, doznajemo da je najgore prošla Ana Vilenica, kojoj je uz novac ukradeno i osobno računalo. Novac je nestao i ostalim djevojkama, ali su ljute i nezadovoljne ipak odigrale predstavu.

Hrpa novčanika u jednoj prostoriji bila je idealna meta za kradljivca, no je li po njima 'pročešljao' netko iz kuće ili je netko izvana ušetao u kazalište, zasad se ne zna. Gošćama iz Zagreba, zasigurno, gostovanje s popularnom predstavom u Rijeci neće ostati u lijepom sijećanju.
14.02.2010 | 00:02
damir1 je napisao:
pa...,nismo se bas nesto proslavili porukama ili kakvim konkretnijim odgovorom ili savjetom.

Vjerojatno bi svi mi ovdje htjeli da se lopov što prije nađe i da se za jaja objesi na najviši stup u RIjeci. Ali ako nema undercover instaliran, mi joj nažalost ne možemo puno pomoći, osim reći da nam je žao.
14.02.2010 | 10:18
Meno u RI ogulili auto jer ima ZG tablice.
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.02.2010 | 12:23
damir1 je napisao:

Zagrebačke djevojke koje su se tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 8. veljače, na daskama riječkog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci pripremale za predstavu 'Srce moje kuca za nju'

Znači da bi ovo moglo bit večeras na RedCarpetu.. s obzirom da plava pametna koja vodi ovdje uredno i pleše.. a jošp navodno i jako lijepo pjeva..
14.02.2010 | 15:31
zabac je napisao:
Meno u RI ogulili auto jer ima ZG tablice.

Zaista mi je iskreno žao ako je to istina i priznajem da je, nažalost, moguće (jer znam nekoliko poluidiota koji tako razmišljaju), ali - da li si zaista siguran da je to razlog? A ne npr. to da si parkirao negdje gdje si smetao pješacima, blokirao neku garažu ili slično?

Jer - ja bi ti mogao sad tu odgovoriti da su meni u RI ogulili auto jer ima RI tablice.
14.02.2010 | 16:48
Debilu ne treba poseban razlog da ti oguli auto, a hvala bogu po cesti ih ima.
14.02.2010 | 16:57
Meni su u Velikoj Gorici ogulili auto jer ima ZG tablice!
14.02.2010 | 17:24
Da, to neki zovu i mikro-rasizam... nije da ga nema, ali često se radi o drugome - običan huliganizam ili neki drugi razlog kao što je Smayoo rekao.

Evo crnci se zezaju kako oni sami sebe optužuju da su crni...

A kada smo već kod toga, nije niti ovaj loš:

• Dijete
  • Posjetitelj
14.02.2010 | 18:09
Breed je napisao:
Meni su u Velikoj Gorici ogulili auto jer ima ZG tablice!

tak i mom susjedu jer se qurci sa svojom KR tablicom u Kravarskom, jedinom takvom.. a sta ces, ljuborni susjedi..
14.02.2010 | 19:33
Meni je žena ogulila auto jer nije vidla kamion za odvoz smeća... Sva sreća da je bil smetlar, da je bilo nekaj manje ne bi ga vidla nikad i valjda bi auto bil totalno skršen, ovak je samo zguljen.......
14.02.2010 | 20:56
Sigurno si prešutio da je kamion imao ZG tablice, što je u Bistri neoprostivo
14.02.2010 | 23:18
Vraga, zveknula ga je u Zaboku. Bil je KR.....
15.02.2010 | 01:05
Degutantno. Nažalost, i to su isto novinari (a propos one druge teme). Od cijele priče njih najviše zanima ima li na tom laptopu kakvih pikanterija. Šupci.
15.02.2010 | 17:42
smayoo, parkirao na onom velikom parkiralistu, na uscu (valjda). Platio parkirnu kartu, poravnao se s crtama, nisam strsao van, on skolski. Auto star valjda 15dana. Sad me proslo, ali bi mu ruke polomil da sam ga uhvatil (i sigurno zaradil prekrsaj za remecenje javnog reda i mira). Eto, u subotu ukraden fotic u RI.
Valjda juzina udara.
Apropos, vise me bilo strah u ST, kad sam se parkiraval na rivi (fala bogu da je sve proslo ok), gospari su indiferentni na tablice (valjda), godinam asam u DU i sve ok.
Ne srdim se, ali mi je krivo. Kad me neko opali s vratima, to smatram nepaznjom, ali ono namjerno me smeta.
smayoo pozdravi rijecane i pazite se, mracna su vremena.
15.02.2010 | 19:15
Na Delti (uscu) su preko vikenda a cesto i preko tjedna navecer i nocima zabave pijane balavurdije. Zna ih toliko biti da sam par puta pomislio da je radi o kakvim organiziranim festama.
U svakom slucaju nije najsretnije mjesto za parkiranje.
15.02.2010 | 22:50
zabac je napisao:
indiferentni na tablice (valjda), godinama sam u DU i sve ok.

ma neće te nitko u Du, ne boj se... kad sam ja išao u osnovnu u razredu je bilo podjednako dinamovaca i hajdukovaca, a u generaciji roditelja mi čak više dinamovaca bilo... danas se vremena mijenjaju, ali idalje imam Dinamo zastavicu na retrovizoru i nema problema... (doduše, DU table vjerojatno ipak pomažu)

EDIT: zaboravih glavno - za venzais: http://www.istyle.hr/hr/Servis

sretno... mada mi nekako najprije izgleda da je to klasični narko-đir - prodat će to nabrzinu, a onaj tko od njih kupi će vjerojatno bit dovoljno oprezan da ne ide na legalni servis... jedino ako preproda... nadajmo se da će past na nekom bankomatu ili slično s kakvom karticom, pa da se domogneš Mac-a...

... a ljudski talog s indexa bolje ne komentirat
16.02.2010 | 08:41
Dajte molim vas, subota usred bijela dana. Isel kod biljeznika nekaj potvrdti. Izmedju 10 i 14 sati. Nekaj porucali i isli natrag. Dan je bio musav i kisica je padala (malo depresivno). Rijetko dolazim u Rijeku, mada mi je ugodno prosetati po centru. U Krasu smo trgnuli kavu, a malo dalje u konobi klopnuli nekaj i natrag. Bilo pa proslo. Mada imam samo rijeci hvale za rijecane koje sam upoznal na faksu i na skijanju. Okej su. Kumovi su nam iz DU. Malo be ipak boli jer sam ipak 25% dalmos (dida iz Skosana kod Zadra).
16.02.2010 | 13:28
Žabac, mogu ti jedino reći da si se trebao javiti nekom od nas s faksa i doći na ručak kod nas.

U mom ti dvorištu sigurno nitko ne bi ogrebao auto, ni sa kakvom registracijom.
16.02.2010 | 14:04
Fala na pozivu. Meni st vi super.
17.02.2010 | 00:33
No, pa eto. Idući put se javi pa dođi na ručak. Ako žena bude raspoložena, dobiješ i kolače. I sve mukte...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO