27.02.2010 | 21:35
Metnul sam ovo pod OSX, iako bi možda trebalo ići pod hardver? Naime, onaj macbook pro o kojem sam već govoril (unibody) je radil na 10.6.2, ali zbog buga u previewu koji ne dopušta kopiranje drag-n-drop tehnikom više od jedne slike me je vlasnik zamolio da ga vratim na 10.5. E sad, nakon kaj sam gore metnul 10.6 komp je odradil neke fimrware update. Elem, danas sam probal dići mašinu s leopardovim diskom (10.5, retail, ne restore disk od stroja) i komp nije htio dići sistem. Vrti se, ekran zasvijetli, on uredno počne vrtiti DVD i onda se ekran zacrni i sve ispočetka. Kao nekadašnje repeat until petlje u kojima uvjet nije ispunjen i to se vrti u nedogled. Na kraju sam odustal od cijele priče i stvar je ostala na 10.6 u nadi da će skori update na 10.6.3 riješiti problem previewa.
Moje pitanje za pametnije od mene: je li moguće da je firmware onemogućio butanje stroja sa 10.5 sistemom? Ili je to zato što je on došao sa ugrađenim sistemom 10.5.6, mislim? Na žalost, nemam kod sebe restore diskove pa nisam mogel probati s njima.
Hvala unaprijed na svakoj suvisloj ideji