Propali upgrade OS X 10.4.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Propali upgrade OS X 10.4.

06.03.2010 | 11:51
Pozdrav!

Novi sam Macovac, tek 2 tjedna. Kupio sam PowerBook G4 sa 1.2 GHz i 768 MB RAM-a. Na njemu je bio instaliran 10.3.9. OS X Panther. Zbog potrebi za novijim OSom pkušao sam instalirati (upgrade) OS X 10.4.. Instalacija je propala na pola, cak i nakon što sam poisključivao instalaciju svega osim onoga što se instalirati MORA. Unatoč tome, i sa tom i sa SVAKOM drugom distribucijom 10.4. koja mi je dosla pod ruke, ne mogu instalirati do kraja! Što da radim? Sada idem od prijatelja posuditi originalni 10.4.8. retail DVD. Ako to ne uspije pasti ću u katatonično stanje!

Imate li kakav savjet, prijedlog ili možda znate gdje se može nabaviti OS 10.4 ili bilo koji drugi (ne raniji od 10.3.9.) KOJI CE MI RADITI?!
06.03.2010 | 11:58
Pozdrav,
na taj PowerBook mozes bez problema* staviti Leoparda (10.5), malo vise RAM-a ne bi skodilo, ali radit ce i ovako

*- Ako je hardware problem, onda nece biti bez problema
06.03.2010 | 13:55
Da, ali gdje naći tu instalaciju. Drmnuo sam SVE novce na Photoshop, Illustrator i laptop, nemam za originalni DVD
06.03.2010 | 14:17
Care..jesi li u zg?

ako da, javi mi se...
06.03.2010 | 14:23
U zagrebu sam, tj Velikoj Gorici, ali sam mobilan autom
06.03.2010 | 14:37
pise ti sve na PP, pa vidi...
06.03.2010 | 14:52
Ja ne bih stavljao Leoparda na tu masinu. Ostao bih na nesto starijem sistemu. Ne treba procesor zagusiti s novotarijom. Mozda bi radio dobro...a opet mozda bi se malcice gusio. Nemam pojma. Ja bih ostavio Pantera...najbolja je deviza...ako radi...onda ne diraj. I sam sada imam dvojbu...na G5 toweru imam 8 gig rama....a morao bih upgredati na Leoparda s Tigera da bih osjetio nesto od 64 bitne makine. Nekako se bojim to dirnuti...jer ne zelim imati pizdariju koja se moze desiti. Previshe sam neprospavanih noci imao zbog raznih "uspjelih" instalacija.
06.03.2010 | 18:16
Marko Petre Jakovljeviću...

s tolikom ramom ja ti garantiram da ce ti sve raditi, stvarno ga mozes apgrejdati, i to sve radi ok.

Cak sam toliko mazohistican, da sam ti u stanju posuditi vanjsko SATA ku(r)čište da prvo natočiš Lea an njega, pa mi vratiš za 3-4 dana....

Update: sad sam se sjetio, kučište ej USB, nemožeš bootat s njega PPC mašinu.....

Recimo, veći je mazohizam to što sam ja potrošio 3 tjedna uspjevajući staviti SL- na jedan Hackintosh )MSI Ploča, Intel Q33 proc) i nakon 3 tjedna , a provdenodoslovno svaki dan 8-10 asti guglanja i moljenja, NISAM uspio jer je čipset malo "čudan"

E moja Babo.....to je Egzorcizam
06.03.2010 | 18:34
@ Babo
'Bez brige, bez brige! Jebe se njemu što ovaj živi u mojoj kući!..........'

Ja imam (upravo sad pišem na njemu) powerbook G4 na 1.33 GHz s 1.25 Gb RAMA koji vrti najnormalnije leoparda. Samo nek digen ram na maksimalnih 1,25 Gb i išlo bu to bez problema. A zakaj neće proći tiger, nemam pojma...
06.03.2010 | 18:46
Znam da moze raditi...samo pocesto ispadne da je stariji sistem ipak zdraviji za takve masine...al' ajde nadam se da ce covek sve da bezbolno sredi.
U medjuvremenu..eto malo filmske muzike. Za Djuru i Miomiku.

Danice pojacaj radio, mozda neko prisluskuje...
06.03.2010 | 20:28
Prvo da kazem: forumas MIOMIKA mi se javio, ponudio se da dodem kod njega da mi da svoju original retail instalaciju Tigera. Ne znam kako stvari funkcioniraju na ovom forumu, nov sam, mozda je cesto tako... Ali, tako izici u susret nekome, bez ikakve vlastite dobiti, nesebicno pomoci... Stvarno ne znam sta bih rekao osim NEIZMJERNO HVALA NA OGROMNOJ POMOCI!

No, miomika nije nista kriv, ni ta instalacija nije prosla. Instalacija mi se jednostavno prekine kod polovice instalacije Essentialsa iako je uvijek radim na formatirani disk. Niti full, niti custom bez iceg dodatnog, ni easy install ne rade. Jednostavno ne znam sta da radim, poluditi cu, u utorak idem u bolnicu i prosvikat cu bez laptopa! najradije bih se vratio kroz vrijeme i ne isao dirati prokleti os x 10.3.9. Inace, disk je ok, baterija poteze i do 4 sata u radu, sve je islo dobro s prijasnjim os-om. Ima li itko ikakav prijedlog?!
06.03.2010 | 20:34
Zao mi je to sto cujem...ali kao sto rekoh...ako nesto radi, ne diraj!!!...to se puno puta pokazalo kao najbolja politika. Moj ti je prijedlog, spasi sto mozes spasiti i ponovo reinstaliraj 10.3.9. Tko zna sto se sada desilo s sistemom. Pocisti sve i kreni iznova. Sve ostalo smrdi na puno muke bez nekog dobrog rezultata.
06.03.2010 | 20:39
Čekaj, jel ti komp funkcionalan ili nije? Kaj si radil upgrade i onda je sve puklo? I sad nemreš ni dići stari 10.3.9? Imaš neki vanjski hard? Pretpostavljam da nemaš back up, a na kompu imaš podatke koje trebaš?
Imaš original restore disk od kompa? Kaj se nemreš vratit na staro s archive and install opcijom?
Čuj, jedno glupavo pitanje: jel imaš dosta mjesta na hardu? Zbilja mi niš ne pada na pamet, nikad još nisam čul da bi komp stal na istom mjestu i da ne prolazi instalacija Tigera...
Pada mi na pamet samo ovaj scenarij: nabaviti eksterni FW hard. Na njega instalirati sistem od nule. Potom probati s migration assistom povući sve sa starog, ako bude išlo, ako ne, onda pješice spasiti kaj trebaš i kaj se da. Kad to obaviš i sigurno sve radi, preformatirati hard u kompu i potom s CCC-om isklonirati vanjski hard na njega...
06.03.2010 | 20:46
Ma, ja sam kupio laptop sa instaliranim OS X 10.3.9. gore! Dakle, taj CD nemam, a dao bih desnu ruku sad za njega!!! Disk ima mjesta jer je formatiran, SVE JE RADILO PRIJE! E, sad, nemam backup i formatirao sam disk, tako da nemam šta više spašavati, a to mi U OVOM STADIJU LUDILA više nije ni bitno. Sada mi je jedino bitno da instaliram gore OS X 10.3 il 10.4 (u ovo drugo već lagano sumnjam) i da ga imam uz sebe kroz 10 dana koje ću ležat u bolnici, inače ću prošvikati bez laptopa! Išao sam si stavljat 10.4 samo zato da bih eventualno mogao vrtit Adobe PS CS2 na njemu, ali VIŠE NI TO NIJE BITNO, sada samo CS zvuči tako primamljivo... Zapravo, sada bilo ŠTO zvuči primamljivo
06.03.2010 | 22:25
hm, sad mi je već sumnjivo da nije disk krepal? Možda je baš on na izdisaju...
07.03.2010 | 11:39
A, ne znam... Verificirao sam ga, provjerio na greske, sve je ok, disk je formatiran i cist... Ali, prije par dana je najnormalnije radio sa Pantherom. Mislim, ne znam, svjez sam u ovome, ali zar je moguce da rikne disk na takvu glupost kao sto je upgrade (osim, ako razumljivo, vec nije bio ''načet'' )...?
07.03.2010 | 14:45
ma optiki drive je u bananani......mozes se pridružiti samnom i babom u Heartbreak Hotel....pukne na jednom dijelu i obesi se....
Jedostavno ne zeli/nemože više citati s DVD-a.

Stara stvar..

RJesšit ćemo to s bootom s vanjkoh drive-a
07.03.2010 | 16:39
Majku mu...taj nash hotel ima sve manje slobodnih soba...
Miomiko..ne znam dal' si procitao...ali s dick cleanerom se stvar porpavila, bar polovicno i za sad DVD-i se mogu citati. Sto je prije bilo nemogucno. Obicni CD-i i dalje ne sljakaju...

bigkix...i tebi preporucam...kupi cd cistac...postoji sansa da ti stvar proradi.
07.03.2010 | 17:51
To je najčeća bolest, ali je slot sistem zeznut za čišćenje. Ova dodatna ima ladicu i kako je slim, pogledat ću ako ide u ležište na iMacu(kad ga drugi puta otvorim), pa ga ugradim. Garancija mi je već istekla a drajv me zeza s originalnim DVDom. Malo proširim otvor ako paše i mirna bosna.
09.03.2010 | 15:54
Evo, da kažem kako je prošlo.

Čuo sam se sa Miomikom koji mi se sam ponudio da dođem kod njega. 4 sata se on mučio sa kompjuterom. Prvo pokušao preko firewirea, pa preko vanjskog diska, pa preko target moda, pa sa Tigerom, pa Leopardom... Da ne spominjem da je trebalo svaki put cekati 15 minuta da se uopće provjeri da li će instalacija raditi. Ali, nije, ništa nije radilo. No, on nije odustajao i na kraju je rekao da je problem sigurno u hardweru. I iako se lagano bližilo pola 11 navečer, on je rastavio laptop, vadio dio po dio, i na kraju se ispostavilo da je nadodani RAM radio probleme, rušio instalaciju. Zahvaljujući Miomiki ja sad ovo pišem na svom Tigeru 10.4.11 koji radi super brzo! Sredio mi je komp, nakrcao me sa tonu korisnih aplikacija i mučio se s time kao vol samo da mi proradi! Nemam riječi kojima bih mu se zahvalio! Nikada u životu nisam još sreo nekoga tko će tako pomoći apsolutnom strancu! Nemam riječi... Beskrajno hvala!!!

Ćevapi i cuga padaju ubrzo iako nema toga čime bih se mogao odužiti!
09.03.2010 | 15:56
Svaka čast !
09.03.2010 | 17:21
Miomiko...svaka ti dala!
09.03.2010 | 17:32
Ante je zakon.
09.03.2010 | 18:41
Bravo, a i svaka druga mislim da bu u redu.
09.03.2010 | 20:33
khm, khm

uzivaj i dobro došao na mac scenu

@Baba.....

disk cleaner....jel to onaj CD s metlicama? to mi se čini takav Trash.....ali ako pomaze, probal bum..
09.03.2010 | 20:50
Dragi Miomiko...

Probaj...upravo mi je ta pizdarija pomogla. Zasto CD ne radi..nemam pojma, ali bar mogu prziti DVD-e.
09.03.2010 | 21:01
Draga Bako.....

mislim da taj set (izgleda ko nešto iz TopShopa, što svaki desti kupac koji nazove u ruku 10 min......) a sastoji se od medije s metlicama i nekakvom tekućinom. A probat cu, nadam se da necu morati vaditi s pincetom. A idem probati....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO