18.03.2010 | 09:34
smayoo je napisao:
bigkix, brzoplet si, i prokleto nestrpljiv...
podsjećaš me na mog mladog kolegu, bivšeg studenta, a sadašnjeg šefa. Kad smo razgovarali o tome da dođe kod nas raditi, pitali su me što mislim koja mu je najjača osobina. Rekao sam: "mlad je i energičan". Onda su me pitali koja mu je najveća mana. Rekao sam: "mlad je i energičan."
svrbe te prsti na tipkovnici pa si brže bolje morao formatirati disk jer ti nitko nije stigao čitavih 12h odgovoriti...
Pišem ti to zato što nisi morao izgubiti rad za faks da si bio malo strpljiviji. Podaci ti sigurno nisu bili izgubljeni. Ako si imao prompt u Darwinu, mogao si i kroz unix konzolu doći do svog dokumenta (samo što bi ti teško netko na daljinu objasnio kako ga izvući na vanjski medij ili kako konfigurirati mrežu da ga nekamo pošalješ kroz mrežu). Ali appleovski jednostavno - trebao si samo otići do nekog drugog s Macom (nekog jabučnjakovca koji ti je blizu), spojiti se firewire kabelom na njegov stroj i bootati svoj stroj u target modu (držiš T prilikom paljenja). On bi tvoj disk vidio kao vanjski FW disk kod sebe i s njega povukao bilo što što ti treba spasiti prije reformatiranja diska.
Znam, čitao sam ja o tome na netu prije nego sam se odlučio na potez formatiranja. Istina, nestrpljivost mi jest mana. :
Ali, taj rad mi je trebao, kao i PS do popodne sljedeći dan, pa sam uračunao da u najgorem slučaju moram formatirat i stavljat OS i da mi kasnije još treba 2h otprilike za pobacat programe gore i da neću stić do popodne pa sam to i napravio. Na jednom forumu sam našao rješenje za ovo što spominješ, ali nemam ja znanja to raditi sam, a za ići kod nekog ne bi bilo vremena. Naravno, formatirao sam jer sam na memorijskoj kartici od fotića (!!) slučajno kasnije našao fajl koji mi je trebao i srećom u PSD formatu pa sam brzo došao do onoga gdje sam i stao s njim! Inače, ne bih formatirao disk, ali bi bilo zanimljivo na faksu doći bez rada na prezentaciju napretka
Iskreno, nakon što sam vidio minus karmu mislio sam kako nitko više ni neće ništa odgovoriti. Ali, ubuduće ću strpljivije, na kraju, uvijek pomognete pa mi se obije o glavu
A, ovo s iPhoneom... Samo sam rekao što mu po meni nedostaje, ako me netko flame-a zato jer kažem da mora, kad mu rikne baterija, iskrcat fini iznos novaca za novu, ok
edit: Uostalom, skoro će izaći nova generacija iPhonea i koliko vidim biti će puno dorađeniji i biti će sređeno sve što me smeta, iako se još uvijek dvoume oko stavljanja punog multitaskinga.