Par problema u 10.6.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Par problema u 10.6.2

18.03.2010 | 11:21
Nedavno sam masinu na poslu upgrejdal na 10.6.2 i imam par problema koji mi "jedu" zivce:

1. prilikom restarta ili nakon paljenja masine sve ikone na desktopu su naslagane uz desni rub. Posto imam na desktopu 30-tak raznih foldera i fileova koji su mi smisleno poredani "ubija" me preslagivanje na pocetno stanje. Cak sam prestao gasit masinu preko vikenda da nebi trebal u ponedjeljak ujutro opet sve preslagivat. Nijedno rjesenje koje sam pronasel na netu nije pomoglo ...

2. kad mi je otvoren mail.app nemogu obrisat fajlove koji su u trashu, a prije su bili slani mailom ko attachment. kad zatvorim mail.app mogu ispraznit trash. isto tako nemogu napravit overwrite fileova iz npr. indesigna ako je otvoren mail.app i prethodna verzija istog filea se nalazi u nekom attachu. kad je mail.app ugasen sve je OK.

Doma na iMacu i7 imam isto 10.6.2 i nemam ovakve problema.
Na poslu je MacPro 2.8GHZ Quad. Na 10.5.x je sve radilo bez greske.
Snow je upgrejdan, nije raden clean install. Mozda je u tome problem?
18.03.2010 | 13:03
Moram priznati , imao sam sličnih ili takovih problema dok nisam napravio clean instal.
Može biti da je ostalo nešto u sistemu i radi ti te probleme. Znaš postupak !
18.03.2010 | 13:04
Bojim se da nije do clean installa. Na jednom macbook prou sam napravil clean install baš zbog toga i nije pomoglo. Ikone i dalje šiba na desnu stranu. A ako u previewu otvoriš desetak fotki i onda selektiraš više od jedne da ih iskopiraš nekud (u desnoj traci u previewu) tehnikom drag n drop u folder ili na desktop, ne iskopira niš. Jednu po jednu hoće....
Ista stvar; na 10.5.8 je radilo savršeno....
18.03.2010 | 14:27
Bas cudno. Clean install mi se bas i neda radit jer cu potrosit dan dva da dopelam masinu u stanje kakvo je sad. Ovo za desktop ikone jos kolko tolko mogu izbjec, ali ovo s mail.app-om nikako. svako malo palit-gasit aplikaciju mi je malo suludo ali izgleda da nema pomoci.
18.03.2010 | 22:27
To Ad 2 se događa i meni. I ne samo s Mailom. I Preview - kad otvoriš PDF pa iz njega izvučeš (drag & drop) jednu ili nekoliko stranica na desktop (kao page extract), on pogubi konac i originalni PDF ostane zaključan (ne da se obrisati, niti mijenjati nekim drugim programom) dok ne quitaš Preview.

Davor kaže da nema pomoći (pisao sam o tome nedavno tu).
18.03.2010 | 22:43
Mozda nas spasi 10.6.3.
18.03.2010 | 22:52
Sumnjam. Koliko sam vidio na apple forumu, taj bug im se vuče još od Panthera. Očito ih boli qa za to...
18.03.2010 | 23:42
1) Jesi siguran da ti je na Desktopu (CMD+J) uključeno "Arrange by: None"? Ako je by Name ili nešto drugo, onda je to razlog i sve se zapravo ponaša kako je i predviđeno.

2) To je bug svuda i prijavio sam ga odavno, vidjeti ćemo hoće li to ispraviti u 10.6.3.
19.03.2010 | 09:23
Desktop je - Arrange by: Snap to grid. Tak mi je slozeno oduvijek i nije bilo problema (do snowa).
23.04.2010 | 22:29
Big Papi je napisao:
1. prilikom restarta ili nakon paljenja masine sve ikone na desktopu su naslagane uz desni rub.

Evo da rifrešamo...

Meni se ovaj problem pojavio neki dan (ne znam s čime bi ga mogao povezati, ne restartam računalo baš često pa...), uglavnom dosta nakon upgradea na 10.6.3.

Kad sam se uvjerio da problem postoji, baš ovakav kakvim ste ga opisali (iako mi je izričito stajalo Arrange by: "None" u Show View Options), malo sam išao čačkati i sad mi se problem više ne javlja. Evo što sam, redom, radio...

1. vidio sam da su ikone poredane po abecedi, dakle arrange by name, iako je pisalo "none". Zato sam stavio arrange by name.

2. onda sam rebootao

3. onda sam stavio na "none" i posložio ikone ručno kako mi paše

4. onda sam namjerno vratio na "name", ikone su se razletile i ponovno posložile uz desni rub

5. onda sam opet vratio na "none", ikone su se opet razletile i vratile točno svaka tamo kamo sam ih stavio

6. onda sam napravio logout pa login, sve je ostalo gdje je trebalo

7. onda sam rebootao i ikone su i dalje na svom mjestu

Ne znam koji je od tih koraka bitan, a koji nije, ali znam da tu ima barem dvojica s istim problemom pa probajte. Ne može škoditi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO