07.04.2010 | 04:28
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post na forumu.
Uzeo sam novi Mac iz naslova i nadam se da je pitanje vezano za pravi podforum jer se ipak radi o samom OS-u.
Da sada ne hvalim, navedeni Mac je zvijer, ali imam jedan bitan problem koji vidim muci malo korisnika ili nemaju velike ekrane.
Naime font na 27" ekranu je u nekim aplikacijama izuzetno malen, primjerice u System Preferences. Najgore mi je u Unisonu kod headera postova. To je gotovo necitljivo.
Sve sam zivo prevrnuo po googlu i stranim forumima i pitam se da li je moguce da "most advanced OS in the world", kako Apple voli reci, nema takvo podesavanje fontova? U Windozama se digne DPI, ovdje vidim da je to neizvedivo. Znam da odredjene aplikacije to same imaju u sebi te da to donekle ovisi i o developerima, ali problem je uglavnom i u system fontu.
Isto tako kada u FCP-u kliknem desni mis na timelineu, font je valjda 4, katastrofa.
Ista stvar u Thunderbirdu, pa skoro i u Postboxu.
Znam da mogu spustiti rezoluciju, ali to nije niti opcija jer fontovi u nenativnoj rezoluciji izgledaju ocajno.
Da me se krivo ne shvati, volim Mac OS, zato sam i presao na isti pa se nadam da nece biti odgovora tipa vrati se na Windoze ako ti ne pase. Po meni OS X ima masu stvari koje su na Windowsima bolje rijesene, ali to sam vec rijesio nekim modifikacijama, opet s druge strane ima masu stvari koje su bolje u OS X-u, da sada ne nabrajam i ocito su me odvukle da prijedjem na isti, s toga tu dileme nema, ali ovo sa fontom/DPI-em mi je definitivno nevjerojatno. Volio bi da me netko razuvjeri i ukaze mi da sam nesto negdje previdio.