U vezi rezolucije???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

U vezi rezolucije???

14.04.2010 | 12:16
ovako....juce sam kacio jedan G5 2.0 dual..na moj monitor Acer 21.6.....i nesto nije dobro bilo na njemu,ja ga vratim coveku,i ..vratim moj G5 ..1.6...na taj isti monitor....i sad kad dizem sistem ,onaj logo `jabuka`je prilicno veci ,nego sto treba da bude,i mislim da mi u podesavanju za rezoluciju,nema vise 1440*900,a mislim da mi je to bilo...e sad ne izgleda on lose ni u sadasnjoj rezoluciji (1280*768...75Hz)...ali znam da moze i bolje..probao sam da ga nakacim na moj manji monitor neki asus 19...i tu je sve normalno.....da naglasim ,da sam instalirao i novi sistem ,misleci da cu to da resim..... zanima sta se desava instaliran je Leopard 10.5.8
14.04.2010 | 12:57
Ništa ne čačkaj... računalo će vratiti jabuku na normalnu veličinu
Rezolucija monitora nije mogla nestati. Ako si imao tu koju veliš, ona i dalje mora biti tamo.
14.04.2010 | 13:04
..a kada ce vratiti????
14.04.2010 | 13:33
Jesi li probao jedan reboot nakon što si spojio monitor natrag?
14.04.2010 | 13:37
Čim se ponovo upoznaju ... najozbiljnije!
14.04.2010 | 14:16
ma jesam i to probao....isto ostaje velika jabuka pri dizanju...,evo malopre sam ponovo probao onaj asus od 19....i sve normalno,pri botanju..jabuka normalna,u podesavanjima stoji 1440*900....nemam ideju,kao da monitor ima svoju rezoluciju dok dize sistem,posle kao bude druga.....a nisam nasao nigde ,da moze direktno na monitoru da se menja......videcu da uzmem od prijatelja,ima isti.. videcu kako ce na njemu da se ponasa....primetio sam kad odem na podesavanje monitora,na jednom mestu ispise da je rezolucija recimo..800*600....30hz....i to stoji sve dok se ne digne leopard....
15.04.2010 | 02:43
Prije 10ak godina bi ti savjetovao da zapneš PRAM. Kako to sada ide, malo me sram priznati da neznam...
15.04.2010 | 15:54
Kazu da je i dalje isto, samo vise nije PRAM, vec je NVRAM

Restore PRAM and NVRAM to Defaults :

1. Shut down the computer.
2. Locate the following keys on the keyboard: Command, Option, P, and R. You will need to hold these keys down simultaneously in step 4.
3. Turn on the computer.
4. Press and hold the Command-Option-P-R keys. You must press this key combination before the gray screen appears.
5. Hold the keys down until the computer restarts and you hear the startup sound for the second time.
6. Release the keys.
7. Your computer’s PRAM and the NVRAM are reset to the default values.
15.04.2010 | 20:26
probacu..hvala
15.04.2010 | 20:28
ali mene buni jedna stvar..kad G5 nakacim na malo manji Asus 19 monitor,sve bude normalno....el moze da je do monitora.....
15.04.2010 | 21:37
Ja sam svoj monitor spajao preko KVM switcha i Mac ga nije prepoznavao, ali mi je dozvolio da mu podesim parametre. Kad sam ga spojio direktno, uredno ga je prepoznao i prilagodio prikaz.
Može biti i do monitorskog kabla.
monitor.png

Dole desno klikni na "detect displays", ako ti na vrhu prozora ne stoji naziv tvog monitora. Kod mene je Samsungov SyncMaster

Možda to i znaš, ali ja neznam koliko ti znaš, tako da...
15.04.2010 | 22:40
prvo hvala na javljanju..nisam bas dugo u Mac svetu,al znam dovoljno za pocetak.....
daje on meni podesavanje rezolucije,ali mi ne da`1440*900.....na tom Acer-u od 21.6 dijagonale.....i na njemu mi je logo`jabuke` pri dizanju sitema veci nego sto treba...kad istim kablom zakacim Asus od 19 dijagonale.....sve bude savrseno....jabukica onako mala kakva treba da bude.....i u podesavanju rezolucije,stoji da mogu da stavim....1440*900....sutra nosim kod ortaka,ima isti taj Acer....pa javljam....
znas kako,vise me malo nervira sto znam da je bilo OK.....jedino sto sam uradio pre tog desavanja,sto sam na taj monitor kacio drugi G5,koji je jaci od mog,ali imaju istu graficku.......ispostavilo se da jedan od dva procesora na toj G5-ici,ne radi,ili zeza,pa sam ga vratio ...i stavio ponovo moj G5....
pozdrav i ziveli
16.04.2010 | 01:33
Ima li taj monitor integriran VGA kabel? Jer xznam da neki VGA kabeli nisu imali neke pinove posjene koji omogućavaju da se detektira display. Da nisi možda promijenio video kabel koji koristiš? Mala šansa, ali je moguće...
16.04.2010 | 01:50
amsterdamxxx je napisao:
prvo hvala na javljanju..nisam bas dugo u Mac svetu,al znam dovoljno za pocetak.....

Nisi rekao jel ti prepoznaje monitor kad mu klikneš na [detect display] i jesi li zapnuo PRAM?
16.04.2010 | 08:37
to u vezi Pram,sam uradio po upustvu,ali nisam nista primetio(ili ne znam da uradim)...a kad kliknem na `detekt display`,on na trenutak zacrni ekran,pa vrati sliku,i iznad gore pise`vga display`ne pise ime monitora....i kabl nije integrisan.....
16.04.2010 | 08:48
Ne prepoznaje monitor. Vidi s onim 19". Ako i njega ne prepoznaje mozda je i neka u kompu otislo. Ili je kabel. Inace VGA konektori i pinovi na njima su dosta osjetljivi, mozda se koji svinuo, pogledaj konektor od kabela, da li su pinovi na broju.
16.04.2010 | 10:20
Amsterdamxxx znam točno kaj je. Ti si mijenjal monitore, ali ne i kablove. Jel tak? Ja imam doma isti slučaj. Kupio Samsung za mini i spojio ga s onim lijepim kablom s njim isporučenim duljine 1,2 metra ili koliko. To me užasavalo, pa sam preko neta kupil drugi VGA kabel dug 30 cm. I s njim kad spojim monitor, ne prepoznaje koji je i nemrem podsiti rezoluciju na onu najbolju. Kad vrnem originalni kabel koji se lijepo vuče po podu i izluđuje me, onda je slika OK. Dakle, spoji onaj prvi montor s kablom koji si s njim dobio i onda probaj. Sto posto je to.
16.04.2010 | 11:19
Ovako...kabl je isti.....sa njim sam spajao i moj G5..i taj drugi sto sam trebao da kupim....pre nekih 10 minuta sam ponovo probao sa istim kablom da nakacim manji Asus 19....i sve je savrseno,cak u podesavanju za rezoluciju,kad kliknem detekt display stoji da je Asus bla bla....i i boot jabukica je kako treba....posle vratim taj 19 na linux gde mi stoji..a probam ovaj acer sa drugim kablom,i ope isto...u principu nije meni ruzno toliko sad dok sam na netu....(sa njega kucam)ali me nervira sto je i pre na njemu bilo sve ok....definitvo mislim da nije kabl...jer sam probao jos jedan drugi vga i slika je bila mnogo losija nego sad sa starim kablom,ja ipak milsim da je do monitora.....jer je asus 19 u sva tri kacenja,odmah poznao i podiagao rezoluciju automatski kako treba.......
hvala vam na savetima.....javljam se cim probam ortakov Acer....
probao sam da pri dizanju sistema,u podesavanju za monitor proverim rezoluciju,i tamo stoji neka tipa 800*600,ili tako nesto,cim se podigne leopard,ponovo u njegovom podesavanju proverim rezoluciju,i tada vise nije 800*600,nego ova koja je sad 1280*768
Prilozi:
16.04.2010 | 21:38
amsterdamxxx je napisao:
to u vezi Pram,sam uradio po upustvu,ali nisam nista primetio(ili ne znam da uradim)...a kad kliknem na `detekt display`,on na trenutak zacrni ekran,pa vrati sliku,i iznad gore pise`vga display`ne pise ime monitora....i kabl nije integrisan.....

Kod resetiranja prama mac prekida boot uz glasan boing, pa ga ti drzi tako dalje dok ne obavi 3 boinga, onda pusti tastaturu i mac se boota normalno. Ako nisi ništa primjetio, onda si zakasnio (trebaš to sve stisnuti prije sivog ekrana).

Dakle:
1. ugasiš ga
2. pališ ga i odmah stiskaš cmd+ctrl+p+r (treba malo prakse)
3. držiš to tako stisnuto dok se ne pokuša 3 puta bootati
4. pustaš tipke i mac se boota normalno
5. imaš sad za podešavati ponovo kojekakvih parametara...

Ja sam na zoud-oost pa se možemo i vidjeti po tom pitanju.
17.04.2010 | 01:16
cekaj,zar nije ovako kao na slici,a ne `ctrl`
i reko sam da ne prepoznaje ime monitora..pise iznad...
Prilozi:
17.04.2010 | 01:25
probao sam kao na slici..i posle treceg zvuka...opet isto.....znaci sacekam treci zvuk za paljenje i pustim tastaturu....i naravno sve isto.....j.....em ga.....
17.04.2010 | 01:46
`taj zvuk `boing` el to mislis na njegov zvuk za butanje,ili nesto drugaciji zvuk...???
17.04.2010 | 12:09
Ajde probaj promijeniti refresh sa 75 na 60Hz.
Inace ni PC ne pali u full rezoluciji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO