11.05.2010 | 14:44
Mislim da si pobrkao lončiće. Ovo je mjesto okupljanja ljubitelja Jabuke, prave, zelene jabuke, a ne nacrtane. Ne vjerujem da će ti itko ovdje pomoći. Razloga je nekoliko. Ako ostavimo po strani da instalacijom OSX-a na računalo koje NIJE Apple kršiš zakon(e) tj. autorska prava i tko zna što još sve ne, onda ostaje činjenica da smo svi na Appleu mahom upravo zato da NE BISMO morali petljati po sistemu, tražiti zakrpe i kojekakva čuda izvoditi za bi stvar proradila. Umjesto da mi moramo šljakati da bi komp radio, mi radije radimo na kompu za svoje potrebe i(li) gušt.
Posljedično, hackintosh informacije tu nećeš naći. Sori, bez uvrede, ali tako stoje stvari.
Da, još sam htio dometnuti i ovo. Shvaćam da je instalacija OSX-a na HP-ov PC izazov i to mogu razumjeti. Ali, molio bih te da UVIJEK vodiš računa o tome da se radi o sistemu koji nikad nije bio namijenjen ugradnji na to računalo i ako stvar i upogoniš i sve bude radilo (barem na prvi pogled) da temeljem tako prikupljenih iskustava ne donosiš zaključke o kvaliteti OSX-a. Prečesto sam slušal kak je OSX drek koji se stalno ruši, aplikacije se smrzavaju i slično, a sve to temeljem iskustva s hackintoshem. Ovako možeš samo eventualno malo vidjeti kako OSX izgleda, ali za valjan doživljaj ti je ipak potreban originalni hardware kojeg ima u oglasniku i po vrlo razumnim cijenama i još uvijek u sasvim zadovoljavajućem stanju i snazi.
Applei ne stare kao Piceki pa i ja sad radim na powerbooku G4 koji je star 69 mjeseci....