Baterija u menu baru pocrvenila
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija u menu baru pocrvenila

16.05.2010 | 13:25
Danas, nakon dosta vremena (3 dana ) sam upalio MacBook (u cetvrtak sam napravio shut down) i svijetla na bateriji su pokazala 4/5. Kad se startao baterija je normalno pokazivala 3 i nesto sata, ali nakon cca. 15 min surfanja mi je pokazao "You are running on reserve battery power." Cca. 5 min. nakon toga vidim da je baterija u menu baru crvena, ali skoro puna Da ga samo resetiram, ili?

EDIT: Spojio sam ga na punjac i sad je dobro, ako se opet desi javim
17.05.2010 | 22:48
Opet problemi, ali ovaj put puno veci :

Inace, jucer je bila na 91%
17.05.2010 | 23:01
hm, bojim se da ćeš morati kupovati novu bateriju....

kolko ja poznam tu problematiku, ili je baterija dotrajala ili možda je nisi održavao kako treba (kalibracja)

Sad, bilo je puno govora o tome ovdje ako se ne varam, treba li ili ne treba bateriju s vremena na vrijeme isprazniti do kraja...

Teretski ne bi trebalo, ali meni se iz iskustva čin da ipak treba (promjenio sam već 3 baterije na 4.1 Macbook pro-u.
17.05.2010 | 23:04
inače, vidim da ti je starost mac-a 9 mjesecei te možeš zamjeniti bateriju (jer nakon 9 mjeseci, mislim da je ipak problem u bateriji, ne u tebi)

Ako slučajno ne uspiješ to preko garancije srediti...moj savjet ti je e-bay jer je definitivno najjeftiniji način!

Ili, ako ne vjeruješ tom načinu kupnju, nova baterija je oko 1200 kn...
17.05.2010 | 23:07
Meni konkretno se događa slična stvar... kada sam kupio bateriju novu bila je na oko 93% kapaciteta....rekoh ok!!!

Ali nakon nekog vremena (kratkog) health je opao na 78% da bi na kraju sada bio oko 60%

Meni se događa stvar da mi piše da mi je ostalo još primjerice 32% kapaciteta, i 1 sat rada, a računalo se izgasi za 10 minuta i tada piše 0%

Jedino što ti ja mogu preporučiti je da potražiš upute za kalibraciju na appleovoj stranici i da se nadaš da će to pomoći....

Sretno!!
17.05.2010 | 23:10
Stvarno, zadnji put sam ju kalibrirao u 1. mjesecu, probat cu Hvala!
17.05.2010 | 23:38
Renato, u tvojoj bateriji je crkla jedna ćelija (u kratkom je spoju). Nema druge nego mijenjati.

Inače, ja fakat ne znam o čemu vi... Moj MBP ima godinu i pol, NIKAD ne kalibriram bateriju (kako se to uopće radi?) i mislim da mi se samo jednom ispraznila do kraja.

Screen_shot_2010_05_17_at_22.png
17.05.2010 | 23:45
Ma da, i meni je to bez veze, ali kad se to kao preporuca za bateriju, ajde, jednom u dva mjeseca nije problem... support.apple.com/kb/ht1490

BTW. Sta se Jabucnjak dijeli na komuniste i campa?
18.05.2010 | 00:21
Opet?!?

Uf...jebte...ubit će me te baterije...!!!
18.05.2010 | 10:48
ipetri68 je napisao:

BTW. Sta se Jabucnjak dijeli na komuniste i campa?

Dečki, ajmo prestat tuć konja koji je već odavna krepal od starosti. Campo ne bu promijenil mišljenje s kojim se mi možemo, ali ne moramo složiti. I svak od nas ima pravo na svoje mišljenje koje se Campu može, ali ne mora svidjeti. I to je načelo pluralizma, demokracije ili koje već tekovine kojoj smo tako dugo stremili. Ali, fakat ne vidim smisla da se to stalno poteže iznova; to si mogu dopustit i priuštit samo u Saboru (i.e. beskrajno trkeljanje o ničemu dok vrijeme, život i sve vrijedno prolazi pokraj njih) dok im mi isplaćujemo plaće:angry:
18.05.2010 | 11:01
Kaj se tiče topica, tj. baterije. Moja zamjenska baterija s e-Baya se na powerbooku drži jako dobro. S vremena na vrijeme je pustim do nule, onda se valjda resetira njena elektronika i sad je na 97 posto. Drži po tri vure surfanja s airportom...
Picture_3-82dfcba5787a5cb5b0955be8d07e7739.jpg
  • campo
  • Posjetitelj
18.05.2010 | 14:39
Ja mislim da mnogi misle kao ja, ali nemaju hrabrosti to izreći ....sad su u modi ovi kao smayoo "regionci"
18.05.2010 | 19:16
Što god ti to značilo. U svakom slučaju, što se mene tiče 100x više cijenim tebe, makar se nikad s tobom ne složio, od 100 onih koji se ne usude izreći svoj stav, makar se i slagali sa mnom.

Zato ti evo, u znak moje naklonosti, jedna slika da si je isprintaš i nosiš u novčaniku.

http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/images.jpeg
Prilozi:
  • campo
  • Posjetitelj
18.05.2010 | 19:27
e sad ovo stvarno ne kužim..tko je to?
18.05.2010 | 20:32
Mrzim bedirat ljude koji imaju problema s baterijom al pogledajte moju iz prve generacije MBP unibodya. Znači to nije ova nova baterija s 1000 ciklusa već stara s 300.
screen_capture_1.png
18.05.2010 | 20:56
Bill, litijska ćelija uvijek može krepat prije očekivanog trenutka. To nema puno veze s kvalitetom (ili cijenom) baterije. Jednostavno je stvar loše sreće. Ako pak kapacitet gradualno opada (ali brzo, tako da u 6 mjeseci padne na pola, npr.) to je problem nekvalitetne baterije.

Campo, sad sam začuđen... Istražuj malo...
18.05.2010 | 20:56
meni se desila ista stvar, trajalo je par dana, mislio sam da je baterija otišla k vragu, no baterija je oživila nakon što sam resetirao power management (nekeko se tako zove)

1-Shut down the computer.
2-Disconnect the MagSafe power adapter from the computer, if it's connected.
3-Remove the battery.
4-Press and hold the power button for 5 seconds.
5-Release the power button.
6-Reconnect the battery and MagSafe power adapter.
7-Press and hold the power button until computer restarts
20.05.2010 | 20:28
da ne otvaram novu temu, koliko ciklusa bi baterija TREBALA prezivjeti? a nakon koliko ciklusa bi ju trebalo mijenjati? zanima me okvirno

moja baterija (ovo mi je druga na ovom laptopu) trenutno ima 561 ciklus (sada baterija, cini mi se, umire) - jel to dosta? ili premalo? ili...?

hvala!
20.05.2010 | 20:35
Starim izmjenjivim baterijama na MacBookovima nakon 300 ciklusa bi im trebalo opadati deklarirano trajanje.
Ove nove ugrađene u novim unibodyima bi trebale imati 1000 ciklusa
  • Andy_Boy
  • Posjetitelj
12.07.2010 | 17:55
Mene cisto informativno zanima uzeo sam novi MBP sto su nedavno izasli i koja je preporuka za bateriju...drzati je stalno na punjacu (imam opciju) ili da je bacam da se i prazni? Sto koristite za gledanje heltha baterije? (jbg nov MAC OS korisnik)
12.07.2010 | 19:57
Drži je stalno na punjaču, kad god imaš priliku.

iStat za svaki dan, Coconut Battery kad želiš više detalja.
13.07.2010 | 00:06
smayoo mislim da grijesis. Apple savjetuje da se ne drze baterije non stop na punjacu. Pogledaj link www.apple.com/batteries/notebooks.html ( Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time).
Mislim da bi najidealnije bilo kada bi se svaki put praznio i onda svaki puta punio do kraja. Ili se probati maksimalno pribliziti tome.
13.07.2010 | 00:51
Ne preporucuje se niti to. Litijske baterije imaju određen broj ciklusa punjenja nakon čega su gotove. Stalno punjenje i praznjenje je siguran nacin da to na brzinu ispucas. Na link se savjetuje da je praznis najmanje jednom mjesecno. Ako ti se to ne dogodi barem jednom mjesecno pri normalnom rezimu koristenja onda ti treba desktop.
  • Andy_Boy
  • Posjetitelj
13.07.2010 | 03:49
Nekako mi se cini najrealnije da se jednom mjesecno napravi puni ciklus praznjenja i punjenja tako da cu jednom mjesecno to i napraviti i nadati se dugom vijeku baterije
14.07.2010 | 04:25
Dugi vijek kod Apple-a ne postoji

Kaze CoconutBaterry da je Curent Capacity 40% ali zato Apple-ov Condition kaze Replace Now. c-c-c

Screen_shot_2010_07_14_at_3.png

Mrzim Baterije!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO