16.06.2010 | 13:20
Možeš zadati što želiš. Daje ti izbor user documents and settings kao jedna kvačica, network settings kao druga kvačica i applications kao treća kvačica. Ako želiš, može ti preseliti baš sve pa ne moraš reinstaliravati programe od nule na novoj mašini.
Od leoparda MA nudi tri opcije: preko firewirea, s time mashine back-upa ili preko mreže (žicom ili WLAN-om, nema veze). Kad odabereš način povezivanja sa podacima sa starog stroja, onda odabereš i ŠTO želiš povući na novu mašinu. Ako želiš IDENTIČAN komp, odabereš SVE i odeš se igratis djecom ili na kavu ili nekaj već... Za sat-dva (ovisno o odabiru veze i količini podataka za prijenos) imaš IDENTIČAN komp koji je samo u novom kućištu....
Samo je jedno pravilo s MA-om: ne raditi seobu unatrag. Ja sam imal situaciju da je moj tadašnji komp imal 10.5.5 recimo, a novi je stroj došel s 10.5.3 recimo. Prvo moraš podići sistem na razinu starog kompa i tek onda krenuti s kopiranjem. Ali, ako ideš s 10.5.8 na 10.6 ne bi smjelo biti nikakvih problema. Ipak, preporuka Applea je po tom pitanju da uvijek PRVO provjeriš sve update sistema, i nakon kaj ih instaliraš tek onda povučeš s MA sve podatke gore. Ionako je svejedno pa ne kužim dvojbu?