25.06.2010 | 22:18
Ah, evo i mene, nakon nekih puteva pa da se uključim. I ja imam doma lapmu na 700 Mhz. U nju ti ide PC133 SDRAM i imaš dva keksa. Jedan je unutra i to je 168 pinski modul, normalni, a drugi je ispod aluminijskog poklopca na dnu stroja. To je 144 pinski SODIMM slot. PC133 ram postoji samo u izvedbama do 512 Mb pa ti je maksimum koji ide u lampu 1 Gb.
Vanjuška, druga generacija lampe (poznatija kao USB 2.0 model) prima PC2100 RAM i u nju ide 2 Gb....
idovecer, ako ti je hard od 160 Gb ATA (ili IDE), možeš ga ubaciti unutra bez problema. Potrebna je samo pažnja kad otvaraš lampu. Naime, ona se hladi tako da se toplina s matične odvodi na kućište i onda imaš dva mjesta na koja je potrebno metnuti toplinsku pastu (kao kad spajaš tranzistore na hladnjak). To je jedini kunst kod lampe; ako to ne napraviš riskiraš pregrijavanje i kvar matične.
Optika: ja sam u svoju kreknul pioneer superdrive i radi ko grom.
Sistem: ako ju napucaš s ramom do übera (aka 1 Gb) i unutra bude hard koji se vrti na 7200/min, komp bude na tigeru radil super. Ako baš hoćeš gore stavljati leoparda, može se, ali prje moraš isflashati EPROM da se procesor predstavi kao da ima 867 Mhz da se omogući instalacija leoparda. Leo gore radi tako, solidno, ali flash ga ubije. Moj je savjet tiger.
I da, uloži u nju nešto novaca i imat ćeš komp na kojem se još uvijek može surfati, slati mailove, ukucavati tekstove...
Daleko je to od stare krame, predivna mašina:kiss: