02.07.2010 | 01:05
Kako sam jedan od onih znatizeljnih, deinstalirao sam MacFuse/NTFS-3G, instalirao NTFS Mounter malo se igrao, kopirao, mountao i dismountao, pa na kraju dozivio svoj prvi, dugi i treci kernel panic ikada.
Mogu reci da je dosta brzi od kombinacije MacFuse/NTFS-3G, ali javljanje kernel panica kada samo zelim dismountati disk mi nije draza opcija. Takoder, ponekada zna cekati po 15-ak sekunti prije pocetka kopiranja/brisanja, no to mi se ne cini kao neki veci problem. Sustav ne mounta automatski u R/W modu, vec samo RO i tada bez problema mogu dismountati disk, ali cim omogucim pisanje i pokusam Eject disk dobivam kernel panic. Shut Down bez "rucnog" dismountanja bude ok, ali to mi nije prakticna opcija za prijenosni disk, zar ne?
Sustav je 10.6.4, pa me zanima jel itko imao jos losih iskustava? Malo sam sada trazio po netu i na
forums.macrumors.com/showthread.php?t=785376 vidim da ima istih problema, uz razliku da su rucno (iz terminala) omogucili R/W po NTFS particijama, no to ne bi trebalo ciniti nikakvu razliku jer se svodi na omogucavanje nativne podrske pisanja na NTFS.
Shvacam da sam mozda i sam odgovorio na ovo pitanje, ali radim li nesto krivo, postoji li neki konflikt s nekom od instaliranih aplikacija? Bi li trebao mozda iz Win mount/dismount tog diska?