11.08.2010 | 10:20
Moram osposobiti klasični tekstualni VT100 pristup na serijski port (tzv. "konzolu" ) od managed switcha.
Imam Prolific USB1.1. to RS232 kabel i konzolni kabel od switcha.
Sa istom opremom na ovom istom mom MacBookuPro pod Windowsima kroz HyperTerminal mi to radi super, bez frke, od prve. Prolific driver je kreirao COM5 virtualni serijski port, i na standardnih 9600-8-N-1 Xon/Xoff flow control sve radi ko zmaj.
Taj Prolific kabel ima i Mac OS X driver, ali neki pradavni (to je ona druga tema, sa .SIT arhivom). Međutim, nakon instalacije i reboota, ništa se ne buni, ništa ne blokira, naizgled je sve OK.
Ali kad spojim kabel i pokrenem terminal emulator (probao sam sa dva - QuickTerm i SigmaTerm) i želim ostvariti serijsku vezu, za serijske portove mi nude samo
/dev/cu.Bluetooth-Modem
/dev/cu.Bluetooth-PDA-Sync
/dev/cu.(ime mog mobitela)-m-Router
Dakle, sva tri vezana za Bluetooth, odnosno moj mobitel. I to, naravno, ne radi.
Kad gledam što sve ima u /dev direktoriju, tamo su zaista samo ova tri uređaja koji počinju na "cu.". Osim toga ima i tri uređaja koji se zovu isto kao i ovi gore, samo počinju na "tty."
I, naravno, ima cijela masa "pty..." i "tty..." uređaja koji su, pretpostavljam, virtualni.
Koji bi, dakle, mogao biti povezan s ovim Prolific konverterom i zašto ga ne vidim na listi ponuđenih u terminal emulatoru?