15.08.2010 | 07:46
Pretpostavljam da koristiš isti čitač kartica i pod Windozama, i pod OS X? Mislim - eliminirao si čitač kartica kao problematičan?
Dalje - ako si probavao trikove s linka koji si dao, to znači da si kopirao s nekog drugog FAT32 drivea na ovu karticu? Da li si probao kopirati sa HFS+ drivea na karticu?
S obzirom da ti je kartica samo 4GB, a i da si do sad pokazao da znaš dosta, pretpostavljam da se ne radi o trivijalnoj grešci - pokušaju da na FAT32 drive kopiraš file veći od 2 GB? (Nisi, naime, napisao da li si iz Windowsa kopirao iste ili neke druge fajle...)
Ja sam jednom imao sličan problem s eksternim diskom, radilo se o seriji fajli koje su bile na njega zapisane sa Maca, pa pregažene onima s Windowsa, pa je problem nastao kad sam opet htio zapisati s Maca. Tada sam surfanjem (ne znam više gdje) pronašao da razlog može biti u onim ._ fajlama koje kreira Mac OS X, jer je u njima ostalo zapisano nešto što se više nije podudaralo sa stvarnim fajlama... Uglavnom, ima u terminalu komanda
dot_clean pomoću koje makneš te ._ fajle (pri čemu se dio podataka iz njih prebacuje u same osnovne fajle - uglavnom su to datumi - zadnje izmjene i sl.).
ja sam onda koristio
dot_clean -keep=native <ime_foldera>
jer bi to, kao, trebalo zadržati FAT32 zapis tih podataka (nisam provjeravao, nije mi bilo bitno),
ali i običan
dot_clean <ime_foldera>
bi ti trebao raditi.