23.08.2010 | 10:27
A evo da ti i ja reknem koju. Prvo sam upgradeal iMac C2D (merom, bijeli) na 2 Ghz. I bila je koma, aplikacije se rušile, komp spor za poluditi. Taj stroj je originalno došel s tigerom, pa na leo bez problema, ali sad nikak nije radil. Pa clean instal i s time mashine diska sve natrag gore. Od onda mašina radi super. Brz, odzivan, sve kak treba. I na njemu Colin McRae rally for mac radi bez problema.
Ista priča na miniju. Isto C2D, Nvidija 9400. Clean instal. Dok je bil pod leom, na njemu je CM Rally radil super. Sad ne radi. Sa SL-om ista igrca na istoj mašini ne radi.
Problem koji me muči sa SL-om od početka je printaje u boji, klincima za školu. SL koristi drugu paletu boja i to ne radi nikak. IZ 10.5 u slike bile super, sad su sve stalno presvjetle pa na koncu printam s powerbooka koji je na 10.5.
Epilog: kad ulovim vrijeme minija vraćam na 10.5, a iMac bum ostavil na 10.6 jer s njime nema problema osim kaj me izuzetno nervira bug u previewu sa selektrianjem i kopiranjem fotki: ako u koloni desno odabereš više od jedne fotke i pokušaš drag n drop kopiranje, onda iskopira samo prvu, iako si oh odabral više. To se u 10.5 nikad nije događalo.
Sve skupa, složio bih se da je Snow leopard capable cat, but it's got some fleas....