OSX 10.3-ne mogu naći,ima ko poklonit/prodat-sl.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OSX 10.3-ne mogu naći,ima ko poklonit/prodat-sl.

01.10.2010 | 15:11
Imam želju stavit OS X 10.3 Panter na svoj eMac!
Ne mogu nigdje naći taj CD (neznam dal ima na DVDu?)!
Pretražio razne oglase čak i torrente (nemojte zamjerit ali nisam mogo naći drugačije pa ni tako)!

Ukoliko netko ima kod kuće pa želi poklonit/podjelit eventualno prodat bio bih jako zahvalan !

Hvala! Pozdrav!
01.10.2010 | 15:35
Ako ne nađeš kod nas, ovo ti nije skupo, a i trebalo bi ti brzo stići:

cgi.ebay.com/MAC-OS-X-PANTHER-VERSION-10...;hash=item3cb13160a5
01.10.2010 | 16:11
Hvala ! Imat ću eBay na umu nadam se nekoj ponudi jeftinijoj ,ali prije toga nadam se da ću naći OSX Panteru na Jabučnjaku
  • User
  • Posjetitelj
01.10.2010 | 19:10
Mislim da ti je za eMac Tiger mozda bolji izbor, vidio sam da dobro radi na iMacu G3, a s obzirom da je eMac dosta snažniji ne bi trebao imati problema
01.10.2010 | 19:59
Imam ti ja panther install disc 1, 2 sam negdje zagubio - pa ako želiš javi na PP
01.10.2010 | 21:42
Hvala USER! Imam sad Tigera gore , ali bi htio isprobat Panther !

-_-Ej SVENJTD , pomogo bi mi i taj prvi disk! (javit ću se sad na PP)

---Ako netko ima drugi ili komplet neka slobodno još javi !
01.10.2010 | 22:42
Ja sam GODINAMA radil na eMacu. On je originalno došel s 10.3 sistemom, ali s 10.4 radi BOLJE. Komp je brži, odzivniji... Bolja je podrška za printere, samo mu upucaj 1 Giga rama i to je to. Vjeruj mi, nema razloga da odeš na 10.3.
Inače, imam ti ja Panthera cijelog... Javi se na PM
01.10.2010 | 23:22
Možda malo čudno ali:
Imali sam eMac 700mhz i ne sjeća me kolko rama i kad sam stavil sa 10.4 na 10.4.11 ko da je radil brže i lakše !
Sad jedno vrijeme imam eMac 1,25 Ghz, 2 giga DDR i kad stavim update na 10.4.11 radi nekako zagušenije !
Za primjer kad stisnem F12 za one gađete (sat, digitron itd,) na 10.4 otvori brže,a na 10.4.11 mu treba da se skocka itd.!
Možda koj savjet za za ubrzanje ili rasterećenje da lakše radi???
01.10.2010 | 23:34
Koliko imaš mjesta na hardu? 1.25 GHz eMAc je dolazil s 40 giga hardom. Meni ovo zvuči kao da nemaš baš puno slobodnog mjesta. Ja sam radil baš na tom kompu i s 1 Gigom rama je gore radil sasvim upotrebljivo i leopard, a tiger je bil baš po mjeri....
Kaj ti veli activity monitor, kak se koristi RAM? Jel on uopće može iskoristiti 2 Giga rama?
01.10.2010 | 23:44
Hard je pun jedna trećina znaći samo programi nema ništa informacija jer je na friško napravljen install.
Prepoznaje dvije gige rama !
Daj pošalji mi e-mail u PP da ti pošaljem par slika ekrana Activity monitora !
02.10.2010 | 00:00
Kolko se sjećam, taj je komp dolazil tvornički s 10.3.3 sistemom. To znači da je to MINIMUM koji ide gore i bojim se da panther nemreš instalirat gore, jer je to 10.3. Trebaš probat nabaviti njegov original restore disk, ako hoćeš ići na panther. Ili, alternativno, probaj instalirati tiger i onda skini combo update 10.4.10 i to metni gore, pa provjeri kak se ponaša stroj s tim sistemom
02.10.2010 | 00:14
Evo pročitaj dio :

The system requirements are:[1]

* PowerPC G3, G4, or G5 processor (at least 233 MHz)
* Built-in USB (indicative of a New World ROM being present)
* At least 128 MB of RAM (512 MB recommended, 96 MB supported unofficially)
* At least 1.5 GB of available hard disk space
* CD drive
* Internet access requires a compatible service provider; iDisk requires a .Mac account (now MobileMe)

Video conferencing requires:

* 333 MHz or faster PowerPC G3, G4, or G5 processor

---OSTALO NA : en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_Panther

Prema tome treba radit!
02.10.2010 | 15:34
To je u redu kaj ti veliš, ali! Svaki stroj koji dođe s nekim sistemom ti ne dopušta da ideš ISPOD toga. Tako i za Leopard piše da mu je potreban PPC G4 ili G5 procesor s minimalno 867 MHz ili više, ili Intel procesor. I onda uzmi jedan macbook pro, koji je stigel sa 10.5.6 sistemom (što mu je na restore disku) i onda probaj na njega isntalirati 10.5 od nule. Neće ti bootat uopće s diska. Tak da se bojim da ni tvoj eksperiment s eMacom nebu išel u tom smjeru.
Ovo kaj ti veliš su općenito system requirements za one koji misle raditi upgrade. Dakle, ponositi s vlasnik lampe koja je stigla s Classic OS-om 9.1 i želiš ju baciti na OSX, pa te zanima kaj ti je potrebno. I to onda hoda. Ali, kad je tvoj komp ex-factory stigao s 10.3.3, ili 10.3.4, onda je to MINIMUM koji ide na tvoj stroj. Ti si vjerojatno jedini čovjek koji pokušava napraviti downgrade.
02.10.2010 | 15:44
Mislim da nisi u pravu,ali nema veze tako možemo do sutra!
Pitanje je dali ćeš mi poslat OS X 10.3 Panther pa da mogu isprobat ili nećeš ??

Hvala!
  • BB
  • Korisnik
  • 3
03.10.2010 | 20:20
name, jesi našao 10.3?
Imam ga ja, došao s iBookom G4...
03.10.2010 | 21:29
Javim ti se se na PP !
04.10.2010 | 14:45
BB je napisao:
name, jesi našao 10.3?
Imam ga ja, došao s iBookom G4...

Mislim da Name od toga nece imati koristi, treba mu Mac OS X Retail DVD.(crni)
04.10.2010 | 15:37
Tocno, ne bu islo, osim ako imas ludu srecu. Ono kaj dolazi uz kompove je kao OEM i vrijedi za odredjeni komp ili grupu kompova. Retail je univerzalni. Puno srece.
04.10.2010 | 16:18
Da Žabac tak je !

POŠTO MI JE I OVAKO TEŠKO NAĆI BILO KOJU VERZIJU PRIMAM BILO KOJ OS X 10.3 PHANTER DA MI POŠALJETE.

ZATO MOLIM VI KOJI IMATE DA MI POŠALJETE,A JA ĆU BIT DOBAR KOLKO I VI I POMOĆI DRUGIMA AKO ZATREBAJU OSX 10.3 !!
04.10.2010 | 16:30
Pa, iskreno, teško da bu to još kome trebalo. To je tvoj osobni performans, ali se nadam da buš ipak našel adekvatne medije , da ti se želja ispuni. Bilo bi lijepo , daposlije podijeliš iskustva !
Bok !
  • BB
  • Korisnik
  • 3
15.10.2010 | 16:54
Znači da sam ja imala ludu sreću, jer koliko se sjećam, instalirala sam ga na nešto...ali davno je to bilo
26.11.2010 | 01:45
Hvala svima koji su mi poslali OS X 10.3 !
Nažalost nisam imal uspjeha kod instalacije.
Djelomično očekivano jer je dio CDa bio za nadogradnju, a jedna retail verzija je bila ne ispravna, šteta!

Inaće kod pokušaja instalacije bilo da sam pokrenul instalaciju na podignutom sistemu pa kliknul na ponuđeni restart gumb ili kod podizanja držal slovo C rezultat je bil isti. Počele su one crtice ići u krug i pojavila se ikonica smajlića. Nakon toga je ikonica otišla malo gore lijevo i komp se zblokiral. U prenesenom značenju nemoš instalirat hehe !

Otkrio sam i rješio problem s radom eMaca, a to je:
ugradil sam u njega običnu DVD pržu jer me original zezal.
U početku je radilo super ali dalje nije.
Nakon promjene sistema i friškog OS X 10.4 vratil sam originalnu DVD pržu i radi ko bombon

Evo i iskustvo mi poraslo pa ću nadam se biti i aktivniji na forumu!

PozdraF!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO