21.10.2010 | 22:12
Prvo se ispričavam ako sam fulao forum.
Hard disk mi radi probleme. U Disk Utilityju ne mogu resizeati particiju, niti napraviti verify/repair niti popraviti dozvole. Jednom veli da su "neki" fileovi zaključani, drugi put da je struktura diska neispravna pa bi prvo htio pokušati popraviti disk, a ako to ne uspije, onda napraviti clean install i podatke povući natrag s TimeMachine backupa. No, problem je u podizanju instalacije.
Sumnjam da je softverski problem jer kopiranje radi brzo, tih je u radu, senzor kaže normalnu temperaturu, niti jedan program u 4 mjeseca se nije srušio, a sustav je stabilan (nikad nije javio kakav kernel panic i sl.).
Prije 11 mjeseci sam kupio Snow Leopard Retail DVD kako bih ga stavio na stari MacBook White (2,1 Mid 2007) i instalirao se bez ikakvih problema, ali kad s tog medija želim bootati sadašnji stroj (iMac11,1 Core i7, Late 2009), boot ne prolazi. Startao sam ga u Verbose modu i vidio da se smrzne skoro odmah na početku (kod Loading System\Library\Caches\com.apple.kext.caches\Startup\Extensions.mkext).
Na internetu sam naišao na informaciju da se stroj, koji je noviji od verzije OS-a na mediju, odbija/ne može bootati.
Kako podignuti OS s DVD-a?