quit unexpectedly
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

quit unexpectedly

09.11.2010 | 16:56
imam novi iMac kupljen prije par tjedana i od prvog dana mi se VLC i Safari konstantno (2-3 puta u sat vremena) gase (quit unexpectedly)

zašto? kako to popraviti?
09.11.2010 | 18:16
Za Safari je to normalno.

Šalim se. Ostale aplikacije rade OK ili ni ne koristiš ostale aplikacije?
09.11.2010 | 20:56
transmission je uključen stalno i on je ok, malo koristim itunes, preview i textedit ali kada ih koristim su ok
09.11.2010 | 21:14
Probaj kreirati novog korisnika pa iz tog novog korisnika raditi u Safariju ili VLC-u.

Ako i tamo krahiraju, onda utipkaj "Console" u spotlight pa pokreni aplikaciju koju ti ponudi kad ti idući put krahira Safari ili VLC pa postaj ovamo to što ti je tamo napisalo.
10.11.2010 | 00:07
Kreirala sam novog korisnika ali bi radije riješila problem da se ne ulogiravam stalno

Upravo mi se vlc opet ugasio i ovo je iz Console-a (zadnja 2 retka)

11/9/10 11:02:42 PM com.apple.launchd.peruser.501[83] ([0x0-0xff0ff].org.videolan.vlc[1104]) Job appears to have crashed: Segmentation fault
11/9/10 11:02:42 PM ReportCrash[1189] Saved crash report for VLC[1104] version 0.9.10 (0.9.10) to /Users/mojeime/Library/Logs/DiagnosticReports/VLC_2010-11-09-230242_Ime-Prezime-iMac.crash

Segmentation fault se javlja kada je problem s memorijom (koliko ja znam, tako je barem meni na faxu ) a memorije imam na bacanje. Ne kužim u čemu je svar
10.11.2010 | 01:03
Novi korisnik je samo za test da se izolira problem. Iz poruke nije jasno da li se problem ponovio i tamo ili nije?
10.11.2010 | 01:04
Polako... Da li krahira pod novim korisnikom? Ako ne, onda je problem vjerojatno u .plist fajlama od VLC-a i Safarija (ili od nečeg što oba programa koriste) koje imaš pod uobičajenim korisnikom.

Dakle, da li krahira pod novim korisnikom?
10.11.2010 | 20:37
upravo mi se pod novim korisnikom vlc krahirao

console je javio (zadnja 2 retka):

11/10/10 7:35:06 PM com.apple.launchd.peruser.502[709] ([0x0-0xa00a0].org.videolan.vlc[794]) Job appears to have crashed: Bus error
11/10/10 7:35:07 PM ReportCrash[858] Saved crash report for VLC[794] version 0.9.10 (0.9.10) to /Users/gost/Library/Logs/DiagnosticReports/VLC_2010-11-10-193507_Ime-Prezime-iMac.crash
10.11.2010 | 22:14
Meni ovo smrdi na neispravnu RAM memoriju. Zavrti hardware test ako ga imaš ili izvadi privremeno jedan od memorijskih modula, pa drugi da vidiš ako je jedan problematičan. Ili tako nekako. Ruši li se išta drugo uz ovo navedeno?
10.11.2010 | 22:29
Za testiranje memorije preporučam http://www.memtestosx.org/download/. Plaća se prije downloada $1,39 (1€) i apsolutno vrijedi. Test je potpun, pouzdan i detaljan.
10.11.2010 | 23:10
Riba je napisao:
Ruši li se išta drugo uz ovo navedeno?

ništa drugo se ne ruši ali sad do sada spržila 3 dvd-a i 1 cd - samo jedan dvd je spržen bez problema, za ostale (2 dvda, 1 cd) je javio ovu grešku u attachmentu (kod brata na iMacu je sve ok)
da li je to povezano?
Screen_shot_2010_11_09_at_4.png
10.11.2010 | 23:38
Nije...
11.11.2010 | 00:25
Izvrti hardware test i to extended, ja bi rekao da je ili ram ili disk. Ako je stroj pod garancijom nosi ga nazad, mislim da j eto najjednostavnije
11.11.2010 | 10:13
Hvala svima!!
17.03.2011 | 19:38
bila sam čak 2 puta na servisu i dalje se vlc gasi (još uvijek je pod garancijom i ovo se događa od prvog dana)
prvi puta su mi javili da su testirali komp i da nisu našli grešku pa su mi obrisali i nanovo instalirali software
drugi puta su mi rekli da jedno što još mogu napraviti je promijeniti matičnu...tako da su i to napravili
bezuspješno

navodno je problem u codecu
e sada pošto sam ga već 2 puta nosila do istyla, pošto se oni niti jednom nisu držali dogovora da će me zvati kada nešto naprave, pošto je bio sveukupno više od dva tjedna tamo kod njih i pošto sam kod njih imala (povećih) problema kada sam tamo nosila laptop - pitam se da li su nešto previdjeli
imate li možda neki savjet u čemu bi mogao biti problem?

ps. laganini odustajem od vlc-a...a sve što imam je u .avi formatu (kojeg quick time ne želi otvoriti) - postoji li još neki program za gledanje videa?
17.03.2011 | 19:54
Perian! perian.org/
Probaj i javi.
17.03.2011 | 20:07
I još nekaj, VLC nije turbo stabilan komad programa. I meni se skljoka tu i tam. To je mislim više greška lošeg filma nego samog VLC-a. AVI je kontejner format i kao takav može sadržavati različito kompresirani mateerijal. Ja misli da je baš u tome i problem jer se kompresira s lošim kodecima ili tako nekako.
17.03.2011 | 20:17
hvala na tako brzom odgovoru
perian je pomogao
17.03.2011 | 20:53
Tko bi znao. Već četiri godine , skoro, koristim VLC na Macu i još me Nikad nije zeznuo. QT je a i još neki playeri koje sam isprobavao tražeći pogodnog su me znali zeznuti. Možda sam gledao krive filmove:silly:.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 21:00
Može biti i da je uzrok u samim AVI datotekama, ovisno o tome kojim su programom izrađene, tj. koja je iteracija codeca bila korištena. Da li ti je VLC padao baš na svakom AVI video isječku?

Ja koristim VLC za AVI i MKV, a QT za m4v i za sada sve šljaka ok, kuc, kuc, kuc
17.03.2011 | 22:10
Sank kaže:
Može biti i da je uzrok u samim AVI datotekama, ovisno o tome kojim su programom izrađene, tj. koja je iteracija codeca bila korištena. Da li ti je VLC padao baš na svakom AVI video isječku?

Ja koristim VLC za AVI i MKV, a QT za m4v i za sada sve šljaka ok, kuc, kuc, kuc

ne na svakom isječku
i brat ima imac i na njemu je sve ok. i na mom laptopu je sve ok. samo je moj imac koma
18.03.2011 | 00:06
To mi malo smrdi na grafičku. Čim je video u pitanju, to mi prvo pada na pamet. Koja je grafička, pogledaj pa provjeri drajvere. Mene su zezale ekstenzije za drugu stvar, ali ništa ne košta pokušati.
18.03.2011 | 00:44
VLC nije bas najstabilniji komad softvera, zapravo je dosta labilan kad je u pitanju problematicni materijal, a Safari provjeri da li je apdejtan do kraja, pocisti cache, a nije na odmet odvrtiti i Repair permissions u Disk utility Mozda je moguce da ga rusi kakva ekstenzija ili plugin?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO