10.11.2010 | 01:53
Imam "fantomski problem" i treba mi pomoć testera za ga riješiti. Unazad 2 mjeseca, na 3 različita Maca (kojima je zajednička ATI grafika, ali imaju različite kartice) prestao je raditi Unity web player. Točnije, ne playa 2.6 content (dogodi se memory leak koji smrzne browser).
Proveo sam test na gomili drugih Macova i nisam uspio pronaći još barem jedan Mac s istim problemom. Utoliko je problem "fantomski".
Best guess je da je krivac neki od Appleovih apdejta vezanih uz drivere grafičkih kartica i da je potpuna slučajnost da se problem pojavio baš na ta 3 konkretna Maca na kojima sam ga prvo (i jedino) uočio.
Da ne duljim - zamolio bih da, koristeći Safari i/ili Firefox posjetite
službeni Unityev 2.6 demo i javite da li vam radi.
Zapravo, korisnija informacija je da vam NE radi i u slučaju da vam NE radi (ponavljam: Safari i/ili Firefox!), odnosno u slučaju da Unity plugin izbaci poruku "The content was stopped because a fatal content error has been detected", javite ovdje na forum na kojoj konfiguraciji ste testirali (s naglaskom na grafičku karticu i OS).
Zahvaljujem unaprijed!
P.S. Ako vam se tijekom testa smrzne browser, a tlaka vam je Force Quitati ga, možete ubiti samo plugin: dignite Activity Monitor, u Filter upišite "Unity" (bez navodnika), pojavit će se Proces "Unity Web Player" na listi i njega quitajte (Quit Process, crveni botun). Browser će nastaviti dalje raditi.