ATI + Unity web player = problem?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ATI + Unity web player = problem?

10.11.2010 | 01:53
Imam "fantomski problem" i treba mi pomoć testera za ga riješiti. Unazad 2 mjeseca, na 3 različita Maca (kojima je zajednička ATI grafika, ali imaju različite kartice) prestao je raditi Unity web player. Točnije, ne playa 2.6 content (dogodi se memory leak koji smrzne browser).

Proveo sam test na gomili drugih Macova i nisam uspio pronaći još barem jedan Mac s istim problemom. Utoliko je problem "fantomski".

Best guess je da je krivac neki od Appleovih apdejta vezanih uz drivere grafičkih kartica i da je potpuna slučajnost da se problem pojavio baš na ta 3 konkretna Maca na kojima sam ga prvo (i jedino) uočio.

Da ne duljim - zamolio bih da, koristeći Safari i/ili Firefox posjetite službeni Unityev 2.6 demo i javite da li vam radi.

Zapravo, korisnija informacija je da vam NE radi i u slučaju da vam NE radi (ponavljam: Safari i/ili Firefox!), odnosno u slučaju da Unity plugin izbaci poruku "The content was stopped because a fatal content error has been detected", javite ovdje na forum na kojoj konfiguraciji ste testirali (s naglaskom na grafičku karticu i OS).

Zahvaljujem unaprijed!

P.S. Ako vam se tijekom testa smrzne browser, a tlaka vam je Force Quitati ga, možete ubiti samo plugin: dignite Activity Monitor, u Filter upišite "Unity" (bez navodnika), pojavit će se Proces "Unity Web Player" na listi i njega quitajte (Quit Process, crveni botun). Browser će nastaviti dalje raditi.
10.11.2010 | 09:57
radi
10.11.2010 | 12:22
ATI HD2400 XT
i radi !
10.11.2010 | 13:51
I kod mene sve radi, samo puno prebrzo, nisam siguran zašto.

ATI Radeon HD 4870
10.11.2010 | 16:48
Meni ne radi na MacBooku (Mid-2009), Nvidia 9400M i 10.6.4. Probao sam samo u Safariu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.11.2010 | 17:31
znači i mi sa nvidiama možemo ipak pridonijeti.. dodjem doma i probam..
10.11.2010 | 17:34
10.6.4 ATI Radeon HD 4670
radi
10.11.2010 | 17:44
Ne radi!

MacBook Pro 17" (early 2008); Mac OS X 10.6.4: GeForce 8600M GT

... evo ti i Console file:

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: report.zip
Veličina datoteke: 21709
10.11.2010 | 19:39
Ne radi

Probao u Safariju na iMacu 27" (Late 2009) s ATI Radeon HD 4850, OSX je 10.6.4
10.11.2010 | 19:43
@ipetri68: Ovo pomaže, ali sad se stvar dodatno komplicira jer više ne mogu kriviti ATI. :/ BTW, dobio si onu gore poruku o grešci (fatal content error) ili se smrzlo na neki drugi način? Iz snapshota vidim da se smrzlo, ali zna se smrznuti i u nekim situacijama koje nisu toliko "fantomske" kao ovaj "fatal content".

@joskocurkovic: I ovo pomaže. Različite grafičke, za sad samo dijelimo isti OS (10.6.4). Ovaj report koji si prikačio ne pomaže, ali zanima me kako si uspio doći do njega? Nije vrag da ti radi botun "Show Error Details"? Pitam jer na ova moja 3 stroja taj botun bude smrznut.

S obzirom da su se sad pojavili i Oni Koji Ne Rade (dakle, 5 strojeva ukupno), može pomoći virenje u Player.log (nalazi se u ~/Library/Logs/Unity). U moja 3 slučaja, kad dođe do greške, izlistano je 36 stavki od kojih osma nije identificirana (tri upitnika: "???" ) i vjerojatno ima memory leak koji sve sruši (u nastavku piše 0xffffffff 0x0 + 4294967295). Brine me i to što prethodni poziv ide u libSystem.B.dylib, a s njim postoji jako puno known issues, nevezano uz Unity. :/

Još da znamo što tih 5 strojeva ima zajedničko... ne mogu zaključiti ni što moja 3 imaju. Ali veseli me što nisu jedina 3 u svemiru s takvim problemom. Hvala svima, nadam se da ću riješiti zagonetku. Zapravo... imam razloga vjerovati da je uzrok 10.6.4 (!) utoliko što sam zadnji put testirao Unity 2.6 buildeve na tim strojevima sredinom kolovoza. U međuvremenu su sva 3 stroja apdejtana na 10.6.4. Mrmlj. Možda 10.6.5 počisti "to nešto".
10.11.2010 | 19:48
@Vanjuška: Koji OS je gore? Ako je 10.6.4 udaljit ću se od sadašnje dijagnoze (da je 10.6.4 nešto zbrljao) jer jedan od mojih strojeva na kojima ne radi ima isti ovaj Radeon, ali i 10.6.4. Ako pak vrtiš 10.6.3, i dalje bi imali 100% match da NE radi samo na 10.6.4. Nestrpljivo čekam feedback.
10.11.2010 | 19:49
@GoC98: Odlično! Ovo puno pomaže jer je jedan od mojih strojeva identična konfiguracija ovoj koju si naveo.
10.11.2010 | 19:54
Da, "fatal content error" je. U logu je isto 36 stavki, osma su upitnici.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Player.zip
Veličina datoteke: 2094
10.11.2010 | 20:01
@ipetri68: Tnx! To je to, identična greška. Sad dijagnoza ovisi o Vanjuški.
10.11.2010 | 21:10
@ Djipi, pardonček, nisam napisao OS, meni je još uvijek na 10.6.2 jer mi se na većem sistem zamrzne. Dobio sam povratnu informaciju iz servisa da postoji mogućnost da je problem u grafičkoj. Barem za moj slučaj !
10.11.2010 | 21:16
@jzelko: OK, i to se uklapa u pattern. I daleko od toga da je veselo. :/ Možda nam se svima posreći sa 10.6.5 (yeah, right).
10.11.2010 | 21:20
Meni bi to mućo odgovaralo !
10.11.2010 | 23:37
Kada otvorim link, koji si postao, u Safariju, pojavi se pizza koja se vrti jer program ne reagira (Safari not responding). Program sam ugasio na Force Quit i poslao ti Report iz prozora koji se pojavio zbog forsiranog gašenja programa.

Sad sam ponovio operaciju i sve je isto. Šaljem ti ovaj Log file koji si napisao:

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Unity_Log.zip
Veličina datoteke: 5518
11.11.2010 | 00:16
Tnx, to me zanimalo. Dosljedan je.

U međuvremenu je, gle slučajnosti, Unity izbacio web player 3.1, a Apple, gle i druge slučajnosti isti dan, 10.6.5. Testirao sam sve kombinacije, nije pomogla niti jedna. Jedini test kojeg nisam još proveo je vraćanje stroja na 10.6.3. :/
11.11.2010 | 00:40
Misliš na 10.6.2 ! Poslije više nije stabilan. Probaj provjerit.
11.11.2010 | 00:50
Ne, mislim baš na 10.6.3 jer sam u vrijeme kad je sve ovo uredno radilo bio na 10.6.3. Mrmlj.
11.11.2010 | 12:01
Djipi je napisao:
@Vanjuška: Koji OS je gore? Ako je 10.6.4 udaljit ću se od sadašnje dijagnoze (da je 10.6.4 nešto zbrljao) jer jedan od mojih strojeva na kojima ne radi ima isti ovaj Radeon, ali i 10.6.4. Ako pak vrtiš 10.6.3, i dalje bi imali 100% match da NE radi samo na 10.6.4. Nestrpljivo čekam feedback.

Gore je 10.6.5!

Ma šalim se, što ti je.

Mac OS X 10.5.8 je još u pogonu, budem ovih dana i ja updejtao.
Misliš da mi je zbog toga tako sve ubrzano?
11.11.2010 | 15:06
Eto, noćas sam dignuo na 10.6.5 pa me baš zanima jesu li riješili zamrzavanje. Ako ne odmah, onda se zamrznuo za par dana, pa ću ovih dana čekat. Ako se ne zamrzne za tjedan,dva onda valjda stvar riješena.Djipi , držim ti fige !
11.11.2010 | 18:55
@Vanjuška: Tnx, ovo tvoje je potvrdilo dijagnozu.

Još bih se samo ispravio utoliko što, čini se (nisam u prilici potvrditi testom), veća je vjerojatnoća da je problem u Graphics Updateu 1.0 koji se dogodio u kolovozu nego u 10.6.4 koji se dogodio bitno prije. Zanimljivost tog Graphics Updatea je što su ciljali "popraviti" konkretne serije strojeva (uredno su nabrojeni u Appleovom KB-u), ali očito im je nešto pošlo po zlu. Možda (ali samo možda) to pokrpa neki budući Graphics Update.

@jzelko: Fige i tebi, nadam se da ćeš javiti vesele vijesti.
12.11.2010 | 13:08
Djipi je napisao:

Još bih se samo ispravio utoliko što, čini se (nisam u prilici potvrditi testom), veća je vjerojatnoća da je problem u Graphics Updateu 1.0 koji se dogodio u kolovozu nego u 10.6.4 koji se dogodio bitno prije.

Nije li taj Graphics update popravio neka sranja sa Open GL koji se desio sa 10.6.3? Barem koliko sam čitao, Steam je imao grdnih problema, tj. igre...
12.11.2010 | 13:39
Je, ali kakav bi to popravak bio da po putu nešto i ne pokvari.
12.01.2011 | 21:46
Ta-daaa! 10.6.6 je riješio problem.

Neugodna epizoda, a tješi me samo činjenica da je bio zahvaćen relativno mali uzorak strojeva. Ne ponovilo se!
12.01.2011 | 23:01

Nije li taj Graphics update popravio neka sranja sa Open GL koji se desio sa 10.6.3? Barem koliko sam čitao, Steam je imao grdnih problema, tj. igre...

Bit će nešto utome, jer svi apdejti iznad 10.6.2 mi nakon kratkog vremena zamrzavaju sistem. Ni zadnji nije bio iznimka, a dosad još nitko nije riješio problem, ili bar nisam čuo. Žao mi je jer nemogu napraviti novije nadgradnje, niti ubaciti nove aplikacije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO