Brisanje s USB sticka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brisanje s USB sticka

13.11.2010 | 10:30
Nakon što obrišem sadržaj s USB sticka on mi sve to prebaci u kantu, ali ne obriše s njega. Dokumenata nema, ali mi javlja da je disk još uvijek zauzet. Tek brisanjem kante mi zapravo obriše sa sticka.

Jel se može nekako napraviti da čim obrišem sa sticka (cmd+return) da mi zauvijek obriše? Ne želim baš uvijek brisati cijelu kantu zbog toga. To je nešto što me muči još otkad sam si uzeo mac-a.

Hvala
13.11.2010 | 10:49
curb.en.softonic.com/mac
13.11.2010 | 11:18
Ne treba ti nikakva dodatna aplikacija. Već smo pisali o tome. Ali kad je tako teško pretražiti malo forum...
14.11.2010 | 10:45
Potražio sam forum al nisam uspio naći. Hvala!
14.11.2010 | 17:56
smayoo je napisao:
Ne treba ti nikakva dodatna aplikacija. Već smo pisali o tome. Ali kad je tako teško pretražiti malo forum...

moram priznati da meni nije pomoglo ni jedno ni drugo.
u Terminalu nisam uspio doći dalje od prve naredbe jer mi kaže "no such file or directory". nisam nikad skužio šta bi značilo pozicionirati se na stick (nakon otvaranja Terminala) i upisati naredbu...
Curb mi također nije rješavao problem - ti skriveni trash fajlovi bi se svejedno pokazali na PC-u...
14.11.2010 | 18:54
pozicionirati se na stick znaci napraviti cd komandu da se pozicioniras u root folder od sticka. Kad ubodeš stick, pojavi ti se njegova ikona na desktopu i ispod nje piše ime. Ako je to ime npr. "stick", onda komanda glasi
cd /Volumes/stick

Ako imaš razmak u imenu sticka, onda sve od ispred /Volumes do kraja imena ide u " " navodnike.
14.11.2010 | 20:59
ok, bitna informacija.
ali opet problem:

cd "/Volumes/mini finn"
sudo rm -rf .Trashes
Password: ******
touch .Trashes
touch: .Trashes: Permission denied

??
14.11.2010 | 21:04
umjesto sudo rm... natipkaj

ls -al

pa pejstaj tekst ovamo

onda

cd ..

pa opet ls -al

pa opet pejstaj tekst ovamo
14.11.2010 | 21:14
nakon ls -al kaže

ls: .: Permission denied
14.11.2010 | 21:28
aha... dakle zanemari ovaj ls.

Gore, umjeto touch .Trashes tipkaj

sudo touch .Trashes
14.11.2010 | 21:32
dakle:

cd "/Volumes/mini finn"
sudo rm -rf .Trashes
Password:
sudo touch .Trashes (enter)

rezultat:
mini finn

jel to to?
14.11.2010 | 21:55
IMO jedan od zescih propusta u OSXu
Sva sreca da postoji Curb, prtljanje po terminalu mi ne pada na pamet, pa ipak smo mi na "most advanced OS" ili kakoli se vec Apple hvali
14.11.2010 | 22:25
Finn je napisao:
jel to to?

Pokušaj sad nešto (na normalan način, iz Findera) snimiti na stick pa opet to isto obrisati (odvući u smeće). Ako ti skoči alert "Item will be deleted immediately, are you sure", to je to.
14.11.2010 | 22:28
MoschuS je napisao:
IMO jedan od zescih propusta u OSXu
Sva sreca da postoji Curb, prtljanje po terminalu mi ne pada na pamet, pa ipak smo mi na "most advanced OS" ili kakoli se vec Apple hvali

Ako ne razumiješ to što rade terminal komande, tvoj je stav apsolutno ispravan i podržavam ga.

Ali moram reagirati pa dodati da ne bi to bio "most advanced OS" da ispod haube nema most advanced stroj. A taj stroj ne bi bio most advanced da ga se ne da šrafcigerom istunirati s vremena na vrijeme.
14.11.2010 | 22:30
jok. kopirao sam fajl na stick i nakon toga ga išao sa sticka obrisati (klikom na ikonu u finderu i odvlačenjem u koš) i samo ih je obrisao bez upozorenja...
14.11.2010 | 22:43
Smayoo prtljao sam i previse po command promptu ali smatram da smo taj dio "prerasli" pogotovo za ovakve osnovne stvari. Ajde ti objasni mojoj mami zasto je stick pun ako je pobacala sa njega fileove u smece i zasto bi zbog toga morala obrisati kompletno smece? Kao sto rekoh po meni veliki propust i nije mi jasno zasto to ne srede, jedna od rijetkih stvari koja mi je defintinvo bolje rijesena pod Win
14.11.2010 | 22:51
hear! hear! x 100

sigurno puno prosječnih korisnika ima problem s tim (samo ih ja imam dvoje u obitelji) i ne zanima ih ni dodatni program za to, a kamoli terminal. veeeeeliki propust...
14.11.2010 | 23:08
Finn je napisao:
jok. kopirao sam fajl na stick i nakon toga ga išao sa sticka obrisati (klikom na ikonu u finderu i odvlačenjem u koš) i samo ih je obrisao bez upozorenja...

Dobro, a da li se isti istodobno pojavio u kanti za smeće ili je obrisan nepovratno?

Ako je nepovratno obrisan (sumnjam) - onda je to - to, samo se pitam zašto te nije upozorio prije brisanja?

Ako nije nepovratno obrisan, onda jednostavno nisi uspio kreirati .Trash file na sticku. Mogući razlozi su razni. Da ne filozofiramo, pokušaj ponovno istom komandom pa onda ejectaj stick pa ga onda ištekaj, uštekaj i vidi onda da li radi. Ako ni to ne pomaže, onda prekopiraj bilo kakav (mali) file na root od sticka pa onda, opet iz terminala, kad si u rootu od sticka

sudo mv ime_fajla_kojeg_si_kopirao .Trash
14.11.2010 | 23:15
MoschuS je napisao:
Kao sto rekoh po meni veliki propust i nije mi jasno zasto to ne srede, jedna od rijetkih stvari koja mi je defintinvo bolje rijesena pod Win

Ne, nisi me skužio. Ja se slažem da je ovo veliki propust i da bi to moralo biti moguće riješiti jednostavnije i bez dodatnih programa.

Samo sam htio reći da nema OS-a (a kamoli "most advanced OS-a" ) koji se ne podešava šrafcigerom ispod haube.
15.11.2010 | 00:26
Ofkors Smayoo i nadam se da nece brzo doci dan kada ce terminal ili bilo kakav slican nacin pristupa layeru ispod gui-a biti zakljucan. Nije da me takvo ceprkanje vise privlaci ali volim znati da mogucnost postoji
27.11.2010 | 17:39
dakle, ne znam zašto, ali ne radi mi taj Curb. kada ga pokrenem i odvučem u njega usb stick kaže da nema nikakvog trasha za očistit - a provjereno ga ima. ??
27.11.2010 | 18:10
Probaj ručno iz terminala obrisati pa da vidiš da li radi na takav način.
27.11.2010 | 18:51
zar nismo probavali? govorio si mi naredbe i upisivao sam ih, ali se nije ništa dogodilo, izgleda. nije nakon toga upozoravao da će sadržaj biti trajno obrisan...
27.11.2010 | 18:54
doduše, nisam odradio još i ovaj dio: "Ako ni to ne pomaže, onda prekopiraj bilo kakav (mali) file na root od sticka pa onda, opet iz terminala, kad si u rootu od sticka: sudo mv ime_fajla_kojeg_si_kopirao .Trash" jer sam se počeo lagano gubiti u tim high-tech stvarima...
27.11.2010 | 20:31
ok, Curb ipak radi. my bad, ne znam šta je bilo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO