Molim pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim pomoć

02.01.2011 | 20:12
Skenirala sam pol foruma al nigdje problema ko kod mene, pa otvaram novu temu..
Kupila sam MacBook 13 u 4 mjesecu 2010. Samo mjesec dana nakon korištenja krepo je cd/dvd. Cd se nije mogao ubaciti do kraja, a zadnji ubačeni cd je bio potpuno oštećen nakon što sam ga izvadila van..Odnešen je na popravak mjesec dana kasnije, čekala sam tri tjedna da se popravi jer su morali nabavljat djelove iz vana (nisu mi sve detaljno objasnili), kad sam došla doma primjetila sam da su mi pokvarili zvučnik.. Pišti, zvuk je slab, tonovi su katastrofa.. Znam da sam zasrala jer nisam nosila na popravak ni dan danas ( jer kad uplaim zvučnike radi normalno), ali komp je kupljen da se koristi svakodnevno a ne da se svakodnevno fura na popravak..Iz osobnih razloga ga nisam mogla vodit jer mi stalno treba za faks i nemam doma nikakvo drugo računalo i ne mogu si dozvolit još da tri tjedna ili više ne bude kod mene...Osim toga, postao je spor, internet se samo sruši (nemam nikakav antivirus jer smatram da je nepotreban, ali zbog stalnog rušenja safarija to me počelo brinut), baterija je na 90% puna a lampica gori zeleno, wireless je sam od jednom bio nesto, ali sam ga uspjela popravit i sad normalno radi...Mene zanima jel itko imo ikakvih sličnih problema nakon kupnje, dal ga mogu mijenjat za novi jer nisam dala 7000 novaca da bi ga svako malo furala na popravak i ak sam profulala temu ja se ispričavam...
02.01.2011 | 22:22
Krenimo od pocetka. Opticke jedinice na MacBooku su smece, jedino sto je pozitivno jest sto je ta tehnologija na zalasku. Obicno crknu neposredno nakon isteka garancije pa hajmo reci da si imala srece.
Ovo sa zvucnicima i sama si odgovorila - trebala si im ga odmah vratiti da poprave sto su zeznuli. Vjerojatno je nesto banalno.
Ovo sa sprososcu i rusenjem safarija je dosta neodredjeno da bih dao konkretan savjet, no taman spremam jedan tekst na ovu temu koji ce biti objavljen iduci tjedan. Za pocetak kreiraj novi korisnicki racun i koristi safari tamo. Ako nije sporo i ako se ne rusi vjerojatno se radi o nekim stavrima koje su instalirane i pokrecu se pri logiranju ili kojekakvim pluginvoima. To bis e dalo vidjeti i iz Safari crash loga.
No prije nego krenem dalje, vidim da tvoje pitanje nije kako rijesiti te probleme vec je li tko imao slicnih problema i mozes li ga mijenjati za novi. Problema sam imao tu i tamo ali sam sve brzo otlonio jer sam nasao uzrok. Ista stvar je i kod tebe. Novi stroj neces dobiti osim u slucaju da je ovaj neispravan.
Za pocetak, potrpi sto ces biti bez stroja i nosi ga natrag ako je pod garancijom da srede problem sa zvucnicima. Onda idemo dalje. Sve su to stvari koje se daju jednosatvno rijesiti osim u slucaju da se ne radi o hardverskom kvaru (u tom slucaju imas pravo na zamjenu).
02.01.2011 | 23:35
Probat ću onda sa otvaranjem novog računa pa ću vidjeti!
Nosim sad ovih dana dok sam pod garancijom, al napomenut ću im da se to desilo poslje njihovog servisa HA! Brine me to što ga nemam ni godinu dana a već trokira, il ja stvarno nemam sreće s tehnikom il kaj nemam pojma, al se bojim što sve onda mogu očekivat nakon isteka garancije...Bome im to nije potrebno za pare koje traže od korisnika ako i sam kažeš da sam imala sreće što mi se sad to dogodilo, pa da mi se dogodilo poslje isteka garancije bi im došla tamo prodiku očitat jer je nemoguće da čitač tako krepa od moje ruke, pa da im još moram platit servis, a dobro se zna da djelovi zasebno u hrvatskoj nisu bagatela...I još jedna stvar jel normalno da kad se laptop podigne, a u njemu je cd da se ćuju zvukovi poput BZZZZZZZZ TR TR TR i slično jer mislim da to nije normalno, a meni se događa...Hvala na odgovoru
02.01.2011 | 23:45
To je normalno, radi se o slot loading optici i ovo kaj čuješ je poravnavanje diska dok ga ne 'uhvati'. Tray loading optika ne pati od tog problema jer ga nasadiš na onaj središnji dio; slot loading nema ladicu, nego uvuče disk unutra i onda ga poravnava itd...
03.01.2011 | 03:17
Zato i jesmo tu - ako ti i crkne optika, narucis iz USA novu jedinicu (cca 50tak USD) i zamijenis je sama ili uz neciju pomoc.
03.01.2011 | 13:12
Ja da idem sama to prtljat, a a...Al hvala na odgovorima
03.01.2011 | 18:30
Zato i kazem "uz neciju pomoc". Vjerojatno ce se naci netkou blizini tko ce ti to napraviti. U krajnjem slucaju www.iservis.hr
Javi kada ti rijese problem sa zvucnicima da sredimo taj stroj do kraja.
04.01.2011 | 20:21
Ja sam ga prvi put furala u iStyle na popravak jer sam ga tamo i kupila, a di je iservis ne znam, pa ak je to to onda super, a ak nije može adresa? thx
  • aco
  • Korisnik
  • 7
04.01.2011 | 20:54
Stroj ti je pod garancijom, imaš hrpu problema sa njime i pitaš što da radiš. Kažeš da ne možeš bez stroja, a dala si 6 - 7 soma kuna za njega i onda se još pitaš nakon 9 mjeseci dali bi mogla dobiti novi.

Piksi sory što sam grub, dečki ne savjetujete dobro, komp pod ruku i pravac Sveta Nedelja kod Hrvoja u Mac Servis i visi mu nad glavom dok sve ne sredi, jer stroj je ipak pod garancijom.

A ako ne misliš tako, javi se za 4 mjeseca ponovo i ponovo pokreni temu, vjerujem da će se naći neka dobra duša da ti za par sto kuna sredi stroj, ali ćeš sama kupovati ove dijelove koje spominješ dolje i opet ćeš čekati 2-3 tjedna dok dođu.
04.01.2011 | 22:12
Poslušaj , Aco ti dao najbolji savjet za stroj u garanciji.
05.01.2011 | 01:47
Pa i ja sam rekao da ga nosi na servis da srede sve sto su zeznuli prvi put, ali se valjda izgubilo u previse informacija.
05.01.2011 | 02:03
Jbg , tebe sam u žurbi preskočio. Mea Culpa ! Ne zamjeri.
05.01.2011 | 22:30
Pikisi je napisao:
Ja sam ga prvi put furala u iStyle na popravak jer sam ga tamo i kupila, a di je iservis ne znam, pa ak je to to onda super, a ak nije može adresa? thx

Zato sam i pitala di je iservis....Ak je u Svetoj Nedjelji jebala sam ježa...zbog faksa ne stignem prdnut a auto nemam..
Za sad ću ga odfurat u iStyle u Vlašku pa ću tamo vidjet kak će to proć, ako opet neš zaseru pregrist ću govno i otić u Svetu Nedjelju...
Ne brini Aco nisam tolko bedasta da odem tek kad istekne garancija, ne mislim bacat pare na dijelove, svi znamo da su tu preskupi.I ne može bit grubo ako je savjet a za savjet ti hvala, samo kao što sam već rekla nije mi sam tak skočit do sv.N pa ću vidjet kako će ovi iz iStyle-a reagirat,ak neće reagirat ja ću do tog Hrvoja makar pješice...
05.01.2011 | 23:19
Iz iStylea to opet završi u Sv. Nedjelji. Oni to samo pošalju tamo.
06.01.2011 | 14:22
Baš sam htjela pitat di ide to..super onda ne moram do svete nedjelje!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO