08.01.2011 | 12:08
Gepard je napisao:
OK. niste me razumijeli,znam da nema Hr. jezika kao sto ima win 7.
Ali imam office na svedskom i firefox i mono stvari koje ne volim.
Ja te jesam razumio, ali ti mene nisi.
Jezik OS-a se mijenja na način opisan
ovdje.
Što se Officea tiče, učini si usulugu i deinstaliraj ga. Zdravije je.
Ima puno drugih softvera za ovu namjenu koji odlično rade. Čak i na hrvatskom.
Sve aplikacije koje ne želiš ili ne trebaš (kao što je FireFox) jednostavno odvuci u smeće, a smeće nakon toga isprazni.
Ovaj Dvd je Retail.i na mom drugom macu radi sve super.
Nije dovoljno da je retail DVD. Mora biti
najmanje ona verzija s kojom originalno Mac dolazi. U tvom slučaju, to je, mislim, 10.6.3.
Evo sto bi htio napraviti da imam jos bar dvije praticije,da li se to moze rijesiti bez da se instl. novi sustav.
1.za win 7
2. za nedaj boze.
3. bi bio kao njegov Mac os.
Sa svojim stvarima i za svoj novac možeš raditi što god te volja. Ako te zanima moje iskustveno mišljenje - Mac je jedan od najlošijih mogućih izbora za Windowse (bilo koje) jer je windowse Apple jako loše podržao driverima. Driveri su bugoviti, neažurni i traljavo napisani. Ako ti treba primarno windows stroj, kupi si nešto drugo. Lenovo, Dell... Bilo što...
Mislim, to ti pišem zato što si tek na trećem mjestu napisao "kao" njegov Mac OS. Ako ti Mac OS ispada nužno zlo, prodaj lijepo taj MacBookPro i kupi si neki windows laptop, a za razliku novca još i dobar monitor.
nesto sam pipkao po boot camp i napravio jednu particiju a nema pojam za sto kao da je za win 7.
Napravio si particiju, a nemaš pojma za što? Pa ti odlučuješ za što je particija! Tko bi drugi?
Po mom mišljenju, particija "za nedaj bože" je uludo bačen diskovni prostor. Odustani od toga. Ako želiš backup, posebna particija ti ništa ne koristi u slučaju da disk hardverski crkne, što je danas najčešći oblik kvara. Umjesto te particije, nabavi vanjski disk i konfiguriraj Time Machine backup na njega. Ili neki drugi oblik backupa.
Ako ipak ne želiš poslušati ovaj savjet, dodatnu particiju koju ti je pripremio BootCamp možeš dalje urediti i podijeliti pomoću Disk Utilityja.
Da li da trazim i dalje drugi dvd ili da ostanem na ovom 10.6.5 verziji (ostao bi ja ako se moze sve ovo rijesiti)
hvala i john_st, smayoo,joskocurkovic
Nemoj "tražiti" drugi DVD, nego neka ti poštom pošalju njegov originalni. Jer će ti zatrebati kad-tad.
Ali sve što želiš rješivo je bez toga.