15.01.2011 | 20:57
Pozzz
Evo sada cu vam ukratko reci sto sam uradio
rekao sam da sam imao problema s particijama (veličini i premalom prostoru na particiji gdje mi je inst.Leopard)
Imao sam ext.disk na kome sam imao sustav leopard ali je bio u dmg formatu kojeg treba raspakirati pomoću Disk Ut.
Ovu particiju gdje mi je sustav obavezno sam cuvao,nisam smio brisati jer bih onda imao veliki problema.
Nego sam ovako uradio u Disk utility sam obrisao onu veliku particiju i nju sam podijelio na 2 dijela.
I to:
1(particija) gdje cu kopirati sustav s ext.diska
2(particija) gdje cu pomocu Disk utility napraviti boot install leopard.
Kada sam to sve uradio.
U StartUp sam oznacio onu particiju gdje mi je Inastall Boot.
i restartiro.....
I pocela mi je instalcija.
Odabrao sam Disk Utility i tamo sam otisao na Particije i obrisao onu particiju gdje je bio sustav (moj instaliran) i onu gdje sam kopirao sustav s ext.diska.
Čuvao sam onu particiju odakle sam napravio install.
I te dvije particije sam sveo u jednu na kojem cu instalirati novi leopard.
i tako je to i bilo,na kraju sam dobio 2 particije 1.particija na kojem cu sustav instalirati koja je bila cca oko 55GB
a druga particija bila negdje oko 25GB,
MOj savijet je da onim kojima ne radi Super Drive (optika) da naprave dvije particije...ali ne kao ja sto sam prvi put uradio pa kada sam inst. sustav imao sam malo slobodnog prostora.
Nego staviti ccca 60GB za sustav a ono ostalo taman da vam stane install boot cca 10GB ili još više,sve zavisi o veličini diska....
Tako sam ja rijesio problem...ako sto nije jasno javite se...
Lijep pozdrav...