19.01.2011 | 18:37
Na G4 stroju, mislim da je mirror door, pretpostavljam da je crko disk. Naime jučer ugašen stroj, danas se više ne da upaliti.
Ne budi Tomek lijen, nabavim ja novi disk, ubacim u stroj, frknem DVD sa OSom i krenem.
Kod prvog pokušaja dobijem poruke tipa: "na ovaj stroj ne može se instalirati OS..."
Malo sam se zamislio, pa se dosjetio da sam ubacio 10.5.4 original DVD, pa pomislih da je možda do toga...
Pokušaj drugi. Nađem ja DVD s 10.4.6 instalacijom (original) i krenem... Kad ono opet ista poruka... Malo se počešem iza uha i razmislim... Uh rekoh, pa nisam formatirao HD.
Pokrenem ja Disk Utility i zveknem format HDa. Prođe sve uredno i sve pet. Vratih se na instalaciju, a kad nakon toga:
Molim lijepo, sve koji imaju bilo kakav suvisli odgovor da mi pomognu. Stroj mi je od esencijalne važnosti, jer s njime radim montaže fajlova za tisak. U ovom času, nemam drugi pa da ga mijenjam. Jednostavno i kratko rečeno: kako instalirati OSX na taj stroj ???
P.S.
Na njemu je bio instaliran OS X 10.5.8 kao zadnja verzija, tako da pretpostavljam, da nije do OSa...
Tnx.