Increase brightness iMac 10.6.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Increase brightness iMac 10.6.6

03.02.2011 | 17:28
Već par mjeseci imam tamnu sliku na iMacu starom 4,5 god (iMac 5,1).
Na webu piše da tipka alt i F1 odnosno F2 posvjetljuju odnosno potamnjuju sliku na monitoru. Probao sam bez uspjeha.
da li netko zna u čemu sam pogriješio?

BTW prije 3 godine sam doživio jači moždani udar pa mi engleski, francuski i njemački puno slabije idu... a i rad na Macu mi nije kao prije...
03.02.2011 | 18:39
Ne alt, nego fn tipka. Ali možda i bez fn tipke (samo F1 i F2). Ovisi kako ti je podešeno. Dakle ili fn+F1 i fn+F2, ili F1 i F2.

Naravno, to sve vrijedi ako imaš Apple tipkovnicu. Jer ako skuži da je npr. Logitech ili Trust, onda su ti te dvije stvari tamo gdje su na tvojoj tipkovnici označene.
03.02.2011 | 18:42
Pa kaj nije samo F1 i F2? Ako imas originalnu Apple tipkovnicu, to bi trebalo raditi.
Ili System Preferences > Displays i dolje imas klizac za svjetlinu. Mozes i ne moras ukljuciti senzor za automatsko namjestanje svjetline. Imam MBP tako da ne znam da li je isto i na iMacu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.02.2011 | 18:46
Na novim iMac je samo F1 i F2, a i nacrtano je na Apple tipkovnici, čak i ovoj sa žicom i numeričkim dijelom.
03.02.2011 | 22:58
Kako smayo kaže, evo malo i objašnjenja:

U System Preferences -> Keyboard -> Keyboard postoji opcija "Use all F1, F2 etc. as standard function keys" sa popratnim opisom.

Ako je ta opcija uključena onda su F1, F2 itd normalne tipke koje aplikacija može koristiti, a sve fancy Apple điđe se dobijaju kombinacijom Fn-F1, Fn-F2 itd.

Defaultno je ta opcija _isključena_ pa tako F1 i F2 potamnjuju i posvjetljuju ekran. Ako neka aplikacija može koristiti tipke F1 F2 itd onda se te tipke dobijaju sa Fn-F1, Fn-F2 itd.

Problem može nastati što Apple neke funkcijske tipke troši i sa Fn i bez - F10 je Expose ili Mute (ovisno o postavkama), pa ako se aplikacija želi zakačiti na F10....

Nisam stručnjak, ali potvrđujem smayinu tvrdnju da druge tipkovnice imaju svoje skraćenice - Logitech control center je žešće sra*e, ali USB overdrive može uredno prepoznati skraćenice i dodatne tipke Logitechovih tipkovnica.
03.02.2011 | 23:04
A ja na ovo moram dodati da Logitech Control Center nisam uopće stavljao na Mac, ali je Mac uredno (nakon one procedure: stisni tipku odmah do lijevog shifta, pa stisni tipku odmah do desnog shifta...) prepoznao Logitech tipkovnicu sam od sebe i uredno koristi sve shortcut tipke koje ona ima (uključivo i kotačić za vert. scroll, krug za glasnoću, itd.) tako da mi nije trebao nikakav 3rd party driver (USB overdrive ili što već).
03.02.2011 | 23:14
Hmmm, mene je pitao samo za tipku do lijevog shifta. I tako svaki put?

Ali da, i bez USB overdrivea je prepoznao neke tipke - tipke za glasnoću. Ne može koristiti FN skraćenice bez USB overdrivea (Logitech Illuminated je u pitanju, Logitech control center[1] je uopće ne prepoznaje).

[1] Tvrdnju iznosim jer nije prepoznao i jedan Logitechov miš (ne znam točno koji model, dao je kolega u ruke nešto novo moderno da probamo spojiti na Mac). Miš osnovno radi, ali ne i sve dodatne tipke.
04.02.2011 | 00:56
Ovisno o tipkovnici koju spojiš, nekad je skuži samo na temelju te prve tipke, a nekad mu treba još jedna ili dvije. Logitech mi je uglavnom skužio na temelju jedne. Trust - uglavnom mu trebaju dvije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO