Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem

05.02.2011 | 01:57
Instaliran MacOS 10.6.6. na PCu, sve radi stabilno i zadovoljavajuce osim tipkovnice i misa. Koristim D-Link Bluetooth adapter DBT-120 H/W Ver. B3 koji pod MacOs-om radi out of box. Prvo sam kupio wireless tipkovnicu i spojio je na racunalo, sve radilo savrseno. Nakon toga sam kupio magic mouse i tu krece avantura. Uparim mis a bluetooth-om i nakon par sekundi mis se diskonektira/konektira u nedogled ☹ Guglao sam i nasao na slicne probleme i pokusao rijesiti problem sa njihovim savjetima tipa: zamjena baterija, stavljanje aluminijske folije na kontakte kako bi baterije bolje prijanjale na kontakte. Naravno nista od navedenog nije pomoglo. Nakon toga sam zamijenio bluetooth adapter za identicni model D-Link-a, i problem i dalje postojan. Nakon jos jednog neuspjesnog pokusaja, sam probao iskljuciti tipkovnicu i samo ostavio spojen mis. I ZACUDO mis poradio normalno bez iskakvih diskonekcija. E sad meni vrag ne da mira, i isprobavam jos par kombinacija …. Jedna od cudnih kombinacija: upalim racunalo sa spojenim misem, tipkovnica ugasena, mis radi normalno …. upalim tipkovnicu, mis se pocne konektirati/diskonektirati u nedogled …. nakon toga resetiram racunalo, ostavim spojen mis, tipkovnicu iskljucenu, mis radi, sacekam 20tak minuta, ukljucim tipkovnicu, mis radi sasvim normalno !?! sve do slijedeceg restarta, nakon kojeg opet moram cekati 20tak min da mis proradi normalno. Dakle WTF sta se tu desava ? btw. ukoliko se netko zeli mijenjati za tipkovnicu, dajem tu wireless u zamjenu za identican model ali sa numerickim dijelom i usb konekcijom iliti zicom ☺ . Da napomenem, tipkovnica je ispravna i radi normalno ali iz, meni, nepoznatih razloga nece da radi na mom hekintosu u kombinaciji sa misem, a i neda mi se cekati 20min nakon svakog restarta (osim ako netko ima netko pametno rijesenje ☺ ….. sry na poduzem postu ☺
05.02.2011 | 02:03
Mislim da sam ovdje na forumu procitao da se Macov ugrađeni bluetooth dobro nosi sa više uređaja istovremeno što nije uobičajeno za ostale adaptere. Čitajući tvoj opis problema čini mi se da je to to...
05.02.2011 | 02:10
Hm ... Ali zasto nakon 20tak minuta cekanja, radi sve normalno slijedecih 5-10-15h istovremeno i mis i tipkovnica ? To me totalno zbunjuje, da je problem u adapteru da ne moze istovremeno komunicirati sa vise uredjaja predpostavljam da ne bi uopce radilo ni nakon tih 20 minuta cekanja .... confused o.O
05.02.2011 | 02:26
Evo sada sam upario i mobitel u isto vrijeme dok radi i tipkovnica i mis i prebacivao file velicine par megabajta sa moba na racunalo i sve radi normalno u isto vrijeme, s tim da je racunalu upaljeno vec par sati pa trenutacno sve radi ....
05.02.2011 | 09:30
Na Jabučnjaku rijetko možeš dobiti savjet o stvarima koje nisu doslovno Mac, dakle za probleme Hackintosha i slično. Ako netko slučajno zna rado će pomoći, ali korisnici jednostavno nemaju takva iskustva. Ono što nama stvara problem je "šum" koji se tako stvara na forumu jer ljudi dobiju krivu informaciju kada nešto traže - npr. da nekome zaista ne radi Magic Mouse na Macu sada bi počeo čitati ovu temu. Zato ću u moderatorskom duhu dodati "Hackintosh" ispred teme, a to molim i ostale moderatore kada se pojavi takav slučaj.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.02.2011 | 11:29
Mackorisnik ti ima sekciju o Hackintoshima OS X na ne Appleovim x86 računalima pa možda tamo nađeš odgovor.
05.02.2011 | 11:53
Covjece, uspio si natjerati OS X da radi u, za njega, neprojektiranom okruzenju i to je za pohvalu. Mozes uzivati u blagodatima Snow Leoparda na nekoj jeftinoj PC kanti od X kuna, ali iluzorno je i ocekivati da ce BAS SVE raditi kao na pravom Macu

Ja se na tvom mjestu ne bi puno zamarao, uzmi zicani model i samo peglaj

Btw, jednom kada ta veza proradi zasto onda svako resetiras comp??

Ja svom MBP nisam u 2 godine mozda 5 puta resetirao
05.02.2011 | 13:37
@dpasaric: shvacam poantu odgovora. tnx i sry ako sam nekog zbunio

@sank: tnx

@drlovric: heh nadam se kada prodje ovo "recesijsko" doba, da ce tu "kantu" zamijeniti prava  "kanta", a ovaj izbor, trenutno je bio najpovoljniji upgrade postojeceg sistema bez pretjeranih dodatnih novcanih ulaganja. pa sto ne bi iskoristio ponudjenu mogucu opciju
Nemam potrebu resetirati racunalo, vec ga ugasiti kada ga ne koristim. Na taj nacin, isprobavajuci razne kombinacije ne bi li rijesio problem, sam ustanovio da nakon restarta/gasenja racunala se desava ta weird situacija. Cak sam i ponosan da je hekintosh izdrzao 19 dana i par sati bez i jednog restarta racunala, unatoc "silovanju" sa montazom i rendanjem HD materijala i ostalih usputnih radnji Da je taj sav hardver u originalnom MAC kucistu. mislio bi da je to prava  kanta. Btw. hardver u originalnom MACu nije nesto razlicitiji od ovoga u mome racunalu. Neka me netko ispravi ako sam u krivu ....
05.02.2011 | 13:41
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM
05.02.2011 | 13:50
Evo i Geekbench rezultat te kante, pa ako se nekom da, moze usporediti sa svojom  kantom

dl.dropbox.com/u/3534298/Geekbench_score.png
05.02.2011 | 13:53
vsefer je napisao:
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM

Nisi shvatio. Mi na Jabučnjaku nemamo takvu sekciju. Potraži je na www.mackorisnik.com
05.02.2011 | 13:58
Ups sry, malo sam ispao retardiran
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2011 | 14:53
MBP Toshiba Satellite
05.02.2011 | 15:32
Dijete je napisao:
MBP Toshiba Satellite

07.02.2011 | 17:00
Problem rijesen zamjenom D-Link DBT 120 adaptera sa Trust BT-2400p modelom.

Nakon zamjene sve radi savrseno i to istovremeno !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO