05.02.2011 | 01:57
Instaliran MacOS 10.6.6. na PCu, sve radi stabilno i zadovoljavajuce osim tipkovnice i misa. Koristim D-Link Bluetooth adapter DBT-120 H/W Ver. B3 koji pod MacOs-om radi out of box. Prvo sam kupio wireless tipkovnicu i spojio je na racunalo, sve radilo savrseno. Nakon toga sam kupio magic mouse i tu krece avantura. Uparim mis a bluetooth-om i nakon par sekundi mis se diskonektira/konektira u nedogled ☹ Guglao sam i nasao na slicne probleme i pokusao rijesiti problem sa njihovim savjetima tipa: zamjena baterija, stavljanje aluminijske folije na kontakte kako bi baterije bolje prijanjale na kontakte. Naravno nista od navedenog nije pomoglo. Nakon toga sam zamijenio bluetooth adapter za identicni model D-Link-a, i problem i dalje postojan. Nakon jos jednog neuspjesnog pokusaja, sam probao iskljuciti tipkovnicu i samo ostavio spojen mis. I ZACUDO mis poradio normalno bez iskakvih diskonekcija. E sad meni vrag ne da mira, i isprobavam jos par kombinacija …. Jedna od cudnih kombinacija: upalim racunalo sa spojenim misem, tipkovnica ugasena, mis radi normalno …. upalim tipkovnicu, mis se pocne konektirati/diskonektirati u nedogled …. nakon toga resetiram racunalo, ostavim spojen mis, tipkovnicu iskljucenu, mis radi, sacekam 20tak minuta, ukljucim tipkovnicu, mis radi sasvim normalno !?! sve do slijedeceg restarta, nakon kojeg opet moram cekati 20tak min da mis proradi normalno. Dakle WTF sta se tu desava ? btw. ukoliko se netko zeli mijenjati za tipkovnicu, dajem tu wireless u zamjenu za identican model ali sa numerickim dijelom i usb konekcijom iliti zicom ☺ . Da napomenem, tipkovnica je ispravna i radi normalno ali iz, meni, nepoznatih razloga nece da radi na mom hekintosu u kombinaciji sa misem, a i neda mi se cekati 20min nakon svakog restarta (osim ako netko ima netko pametno rijesenje ☺ ….. sry na poduzem postu ☺