Quit all apps -> osim odabranih
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quit all apps -> osim odabranih

19.02.2011 | 21:32
I evo vec dugo vremena nisam se uspio priviknuti da mi se aplikacija ne gasi nakon sto stisnem na x
Ima li kakva skripta ili aplikacija koja bi gasila sve otvorene aplikacije osim onih koje ja odaberem? Znaci da napravim nekakvu white list aplikacija koje ce ostati otvorene, a sve ostale da se gase?
Ili npr. kad stisnem x da se aplikacija kompletno ugasi osim npr. maila i safarija?

Postoji li nesto takvo?
LP, Jakov
19.02.2011 | 21:38
Desni klik na aplikaciju i odaberi Quit.
Pardon, ono što tražiš nisam siguran da ima. Ipak možda netko i zna.
19.02.2011 | 21:40
Osim toga i cmd+q?
Nesto jednostavnije kad imam otvoreno cca 10 aplikacija?
19.02.2011 | 21:45
Probaj ovo, možda je ipak to to što tražiš. gigaom.com/apple/how-to-quit-all-open-applications-in-os-x/
Da a nisi naveo bitno, koji OS imaš ?
19.02.2011 | 22:15
Imam aplikaciju koja gasi sve otvorene programe.... ali ja bi htio da ugasi sve, osim onih koje ja stavim na white list... npr. mail i safari....
os je snow leopard....
19.02.2011 | 22:55
Zašto ti to uopće smeta? Aplikacija koja se ne quita kad klikneš na crveni X je ona koja može imati više neovisnih prozora. Ako si pozatvarao sve prozore, a sama aplikacija nije quitana, to znači da je u memoriji ostao samo neki manji njen komad. Prilično slično kao kad ti recimo na Windowsima Adobe Reader, Microsoft Office ili Open Office nainstalira u tray onaj quick launch rezidentni dio. Samo što pod Windowsima imaš dojam da si quitao aplikaciju jer ti se više ne pojavljuje u taskbaru, a na Macu jasno vidiš što je aktivno, a što nije. Kad (ako) ti ih se baš nakupi puno, a ne koristiš ih, treba ti - koliko? - 10 sekundi max. da prođeš preko docka i desnoklik+quit poklikaš sve.
19.02.2011 | 23:13
Smayoo je sve rekao. Meni je CMD+Q "u prstima" i kada imam nešto veliko što moram ugasiti to je doslovno trenutak.
19.02.2011 | 23:17
Svida mi se minimalizam u docku, a i zbog potrosnje memorije... ali ako kazete da app u trenutku kad nema otvorenih prozora ne zauzima puno radne memorije, onda nije strasan problem... morat cu se malo pozabaviti s activity monitorom....
19.02.2011 | 23:32
Primjetit ćeš da neke loše napisane aplikacije žderu puno RAM-a čak i kad nemaju nijedan prozor. Microsoft Office npr. Ja sam kroz korištenje uočio da su to i inače loše aplikacije i jednostavno ih ne koristim (niti imam instalirane). Drugi primjer su aplikacije koje trebaju X11 za rad. Npr. Inkscape ili GIMP. One drže cijeli X11 dignut čak i ako nemaju prozore otvorene. Ali njih čak i kad quitaš, X11 se ionako ne quita automatski.

Inače, mene isto živcira kad mi je puno živih aplikacija u docku, a da ih zapravo rijetko trebam, tako da sam se jako brzo naučio na cmd-Q. A kad pogledam workspace svoje drage, dobijem slom živaca. Kod nje bude i po 15 ikonica "s točkom" u docku, a da je neke od njih zadnji put stvarno trebala prije 2 mjeseca. A sve radi normalno.
19.02.2011 | 23:43
treba ti - koliko? - 10 sekundi max. da prođeš preko docka i desnoklik+quit poklikaš sve.

Postoji i brži način: držiš CMD, klikćeš TAB (za selektiranje pojedine aktivne aplikacije) i kad si na onoj aplikaciji koja ti više ne treba, i dalje držeći CMD, stisneš Q. Aplikacija će se ugasiti, a s TABom možeš dalje selektirati aplikacije (i gasiti ih sa Q).

Ako si brzoplet pa preskočiš aplikaciju s TABom, dodaš još SHIFT pa se tabbaš unazad.

Moguće je i AppleScript rješenje koje bi radilo baš ono što je jakovz opisao, ali kako nisu sve aplikacije skriptabilne (pa ih nije moguće quitati preko AppleScripta), trebalo bi koristiti "prljavi" način pa one koje nisu skriptabilne killati iz shella (procesom killanja bi i dalje upravljao AppleScript).
20.02.2011 | 01:21
S malim zakašnjenjem došlo mi je do mozga da quitanje preko AppleScripta radi neovisno o tome da li je aplikacija skriptabilna ili ne.

Zahvaljujući tome, skripta je banalna i svodi se na ovih 5 redova:

set whitelist to {"Finder", "Safari"}
tell application "System Events" to set allApps to (name of every process whose visible is true and name is not (my name as text))
repeat with unwantedApp in allApps
  if unwantedApp is not in whitelist then tell application unwantedApp to quit
end repeat

Prvi red je ključan jer se u njemu navode aplikacije koje NE želimo quitati (definira se whitelist). U ovom slučaju to su Finder i Safari. Imena aplikacija se navode u zagradi i odgovaraju imenu koje se pojavljuje u Docku (ili dok TABamo).

Drugi red, koristeći System Events, kreira popis svih "vidljivih" aplikacija ("nevidljive" su one koje se NE pojavljuju u Docku, a vidljive su, kao procesi, u Activity Monitoru - njih NE diramo), uklanjajući pritom s popisa ono što će izvršiti skriptu (da skripta ne quita samu sebe prije nego obavi posao).

Potom slijedi petlja koja se ponavlja za sve aplikacije koje su se našle na popisu. U petlji se vrši provjera da li se pojedina aplikacija nalazi u white listi i ako se NE nalazi, quitamo je.
20.02.2011 | 10:19
To je to!!!! radi super!
Hvala puno
20.02.2011 | 12:16
jakovz kaže:
Svida mi se minimalizam u docku, a i zbog potrosnje memorije... ali ako kazete da app u trenutku kad nema otvorenih prozora ne zauzima puno radne memorije, onda nije strasan problem... morat cu se malo pozabaviti s activity monitorom....

E sad, to i je i nije istina. Recimo Safari meni zna nakon duljeg korištenja (al dobro ja sam valjda jedini lapan koji kad surfa ima 40-50 otvorenih tabova ) iako su svi prozori pozatvarani uključujući i Downloads prozorčić, jest i do 600MB RAMa.

CMD+Q je tako dobra stvar da mi je nezamislivo da bi itko odabrao neku drugu kombinaciju osim toga a pogotovo ALT+F4. Inače ako želiš zatvorit aktivni prozor neke aplikacije stisni CMD+W.

Ako želim "pobit" više aplikacija, tada držim CMD+TAB i onda navigiram tabom do željene aplikacije te kad sam je selektirao stisnem Q i nastavim postupak (svo to vrijeme držim CMD) et voila
20.02.2011 | 12:25
Zar je 600 MB puno za Safari? Safari je, ako mene pitaš, samo malu malu malu mrvicu manje loš od MS Internet Explorera.
20.02.2011 | 13:53
haha za Safari nije puno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO