Snimanje u MacOSu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snimanje u MacOSu

14.03.2011 | 16:44
Imam 2.16GHZ iMac 20inch i 3GB RAM na OSu 10.6.6.

Nakon slaganja, napravio sam u iDVDu img file od 7.88GB.
Kada sam ga htio snimiti na Verbatim DVD+R DL, Disk Utility mi je javio "medium write error".
Da li vam je poznato zbog čega neće kreirani img file prebaciti sa diska na usb drive?
Da li znate što da napravim da snimim taj img na DVD?
Trebam li kupiti DVD-R DL, i od koje firme?

Kako mogu prebaciti u dva djela taj file i kod prijatelja na PCju probati snimiti?
Znam da mi novije 8x Imation DVD-R neće snimati, ali 4x Imation i Verbatim hoće.
14.03.2011 | 17:44
diplodocusIII kaže:
Da li vam je poznato zbog čega neće kreirani img file prebaciti sa diska na usb drive?

Vjerojatno zato jer je formatiran na FAT32, gdje je limit veličine datoteke ako se ne varam 4GB.
14.03.2011 | 18:18
Da li da ga formatiram na MacOS extended ili?
Imam USB od 8GB, kako da prebacim img file od 7.88GB na PC od prijatelja da ga on snimi na njemu?
14.03.2011 | 18:28
MacOS Extended(Journaled) !
  • aco
  • Korisnik
  • 7
14.03.2011 | 18:38
Ako ga preformatiraš, neće ga PC vidjeti. Probaj sa Stuffitom napraviti manji file i onda ih preseli na PC pa ih tamo spoji u jednu cjelinu.
14.03.2011 | 19:37
Kako mogu USB drive prebaciti sa FAT32 na MacOS Extended, Journaled?
Imao sam moždani udar i sve sam zaboravio, tako da moram sve učiti iz početka.
14.03.2011 | 22:16
diplodocusIII, vjerojatno ti je najjednostavnije skinuti Split & Concat i pomoću njega izreži film u 2 komada manja od 4 GB pa kopiraj na stick koji je FAT32 tako da ga bez frke pročitaš na bilo kojim windowsima.

To je najčišće i najjednostavnije rješenje, uz najmanje prtljanja, osim ako to misliš često raditi. U tom slučaju, bolje omogući NTFS pisanje na Macu i formatiraj USB na NTFS.
15.03.2011 | 08:29
Odlučio sam staviti USB drive na NTFS od 8GB. Prije toga file od 7.9GB prebaciti u manje fileove veličine 50MB.
Tada mi se javlja AppleScript error na slici...
Pokušao sam sa većim fileovima, i sa manjim, ali uvijek dobijem neki error. Dobio sam moždani udar, i sve trebam raditi kao novi čovjek.
image2.jpg
15.03.2011 | 10:53
Ili splitaš, ili stavljaš na NTFS!

Dakle, ako imaš NTFS stick i OS X ti može pisati na NTFS, onda ne splitaj ništa, samo prekopiraj cijeli film na stick i nosi na windowse.

Ako ti je stick FAT32 (da bi ti Mac mogao pisati na njega, a da bi ga Win mogao čitati), onda moraš splitati, ali pri splitanju ne zadaj odmah da izlazne komade snima ravno na stick, nego najprije na hard pa odande iz Findera kopiraj na stick!
15.03.2011 | 14:24
Probati ću FAT32 opciju sa 4GB fileovima, svaki na drugu particiju. Prije ću staviti 2 filea na disk, pa tek onda na stick.
15.03.2011 | 14:41
Ne treba svaki na drugu particiju. Mogu oba na istu. Bitno je samo da jedan pojedinačni file ne bude veći od 4 GB.
15.03.2011 | 20:51
Sve sam napravio kako si napisao. Prijatelj mi je rekao za "Keka" aplikaciju kojom img file prebacujem u zip i stvaram tako 2 dijela.
Sutra ću prenijeti USB disk i snimiti sve na PCu.

Hvala svima na pomoći!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO